Majke Jevrosime 29, 11000 Beograd - Tel: (011) 33 73 183

  • Kurs evra: 123.273
  • srpski
  • engleski
  • ruski

Pretraga hotela

Letovanje > Grčka

Letovanje Grčka 2015

Grčka
  je država u Jugoistočnoj Evropi koja se nalazi na Južnom delu Balkanskog poluostrva. Grčka se graniči sa Albanijom, Bugarskom i Makedonijom na severu i Turskom na istoku. Egejsko more leži istočno i južno od kontinentalnog dela, dok se Jonsko more nalazi na zapadu.  Grčka obala je veoma razuđena, sa mnoštvom ostrva, poluostrva i zaliva, i po tome je druga u Evropi. Sigurno najpoznatija grčka ostrva su Krf, Krit, Santorini, Mikonos, Kos, Rodos, Skijatos, Skopelos, Tasos, Zakintos

Atina je glavni grad Grčke, a od većih izdvajamo: Solun, Patra, Iraklion, Volos, Janjina, Larisa i Kavala.

Svojim mnogobrojnim kontrastima i tako zavodljivim karakterom, Grčka neprestano osvaja nove zaljubljenike u njenu prirodu kulturu i istoriju.

Kaže se da Bogovi još uvek čuvaju Grčku i njena prelepa ostrva, obezbeđujući im lagodan i uzbudljiv život. Zbog toga je Grčka jedna od omiljenih svetskih destinacija i za LETO 2014 nam nudi na hiljade plaža sa kristalno čistom vodom, lepo vreme, prelepe gradove i živopisna sela, neprocenjivo kulturno blago...
 
I ako je veliki deo Grčke pod planinama moramo vas podsetiti na najvišu planinu Olimp /vrh Mitikas 2.911 metara nadmorske visine, ujedno i mesto gde bogovi žive. 

Odmah ispod veličanstvenog Olimpa za vaš odmor, izabrali smo vile i hotele u Paraliji, Olimpik biču, Nei Poriju, Leptokariji

Ništa manje zanimljivo letovanje 2015 očekuje vas ako je vaš izbor: Pilio, Asprovalta, Stavros, Parga, Peloponez…

Grčka Leto 2015 je vreme da sa Supernova travel posetite i mnogobrojna letovališta na Halkidikiju: Hanioti, Pefkohori, Polihrono, Neos Marmaras, Sarti, i mnoga druga mesta.

Doživite i vi čari Grčke, pokrenite svoja čula, zaigrajte sirtaki, oslušnite buzuki. Uživajte u aromama izvanrednih Grčkih vina uz tipiti, tzatziki, dolmadaki ili … Svako jelo u Grčkoj ima lepši miris, bolji ukus, vina su pitkija a masline sladje. A taverne? Pa grčke taverne su taverne, šta se tu ima objasniti.

Grčka se nalazi na raskršću Evrope, Azije i Afrike. Grčka istorija obuhvata period Antičke Grčke, Rimskog i Vizantijskog carstva i četiri veka Otomanske vladavine. Grčka je kolevka demokratije, zapadnjačke filozofije, Olimpijskih igara, zapadne književnosti i istoriografije, političkih nauka, važnih naučnih i matematičkih principa i zapadnjačke drame, uključujući tu i komediju i tragediju. 
VAŽNO:

Generalni konzulat R.Srbije u Solunu: www.consulatesrb.gr 
Telefoni u GK: 2310-244-265, 244-266 i 244-267
FAX: 2310-240-412
Adresa GK: Komninon 4, Thessaloniki 54 624 Greece
Electronic mail: srbcons@otenet.gr

Ambasada Republike Srbije u Atini: www.embassyofserbia.gr
Telefoni: (210) 777-43-44


 

Jezik
Moderni grčki jezik je jezik većine populacije. Moderni grčki koristi
Direktivom EU o viznom režimu, koja je stupila na snagu 05.04.2010.god., ukinute su  kolektivne vize, kao i vize za nove biometrijske pasoše za turiste koji putuju u zemlje EU pa i u  R. Grčku.

Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.