logo
Majke Jevrosime 29, 11000 Beograd - Tel: (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Prodajni kurs banke Intesa: 120.7792
  • Srednji kurs NBS: 118.6044

Letovanje > Grčka > Sivota


Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel Sivota Grcka Supernova travel

Sivota

Sivota je jedno od najegzotičnijih mesta za letovanje u Grčkoj. Samo mesto je u stvari ribarsko selo, u čijoj blizini se nalaze najlepša ostrvca i plaže Grčke. Poznato i kao jonski arhipelag, ova skupina ostrva nalazi se preko puta Krfa. Sivota je deo prefekture Tesprotija  i udaljen je 25 km od popularne luke Igumenitsa. Odličan je izbor za sve koji žele da provedu miran i opušten odmor u mestu koje još odoleva masovnom turizmu. Na Sivoti je moguće iznajmiti apartman ili vilu, pronaći smeštaj u jednom od nekolicine luksuznih rizorta, a opet ostati daleko od gužve i vreve. Sivota je mesto gde prirodne lepote, intenzivan kolorit i čista prozirna voda najviše dolaze do izražaja. Šumovita ostrvca vešto prikrivaju mnogobrojne plaže i ostavljaju neizbrisiv utisak ne sve koji na Sivoti provedu svoje letovanje.

Ovo živopisno seoce nestvarne lepote privlači značajan broj turista, od kojih je najviše Italijana. Oni se uglavnom odlučuju da posete Sivotu brodom iz pravca Ankone ili Venecije. Većina je ovde u avgustu, pa se može desiti da se u to vreme mora pričekati na sto u obližnjim restoranima. Sivota je ušuškana u podnožju planina na kojima dominiraju čempresi, borovi i maslinjaci. Brdovita Tesprotija i nešto hladnije jonsko more čine ovo mesto idealnim za one koji ne podnose velike vrućine. Preko puta samog mestašceta nalaze se tri prelepa ostrvceta: Megalo Mourtemeno, Agios Nikolaos i Mavro Oros ili u prevodu „Crna planina“. Prepuno zaliva i uvala, ovo mesto krije i veliki broj pećina. Najbolji način da se osete sve čari Sivote jeste da se iznajmi čamac i krene put vanserijskih plaža i raskošnog zelenila. Mnoge plaže ovog područja dostupne su isključivo čamcima. Čamci se mogu iznajmiti na skoro svakoj plaži, pa se tako može organizovati i jedan celodnevni izlet. Zbog svog izuzetnog položaja, Sivota je idealna polazna tačka i za izlete do grada Krfa, ostrva Paxsos, Antipaxos, i mnoga druga.

Jedna od najpopularnijih plaža Sivote je čuvena Bella Vraka, koja se nalazi na ostrvcetu Megalo Mourtemeno. Do plaže se može stići i peške, prelaskom preko uskog peščanog spruda koji povezuje ostrvce sa kopnenim delom. Iako je većina plaža ugodnija za plivanje, ova plaža je jedinstvena po svom specifičnom izgledu i lepoti. Za ljubitelje sportova na vodi, Bella Vraka je pun pogodak. Veoma popularna plaža sa dobrom muzikom i opuštenom atmosferom je Mikri Ammos plaža. Odlično je organizovana, pa nije potrebno brinuti za ležaljke i suncobrane. Bistra prozirna voda odlična je za plivanje, ali zbog prisustva izvora sveže vode, mnogima je hladna. Za mlađu populaciju koje svoje letovanje provodi na Sivoti, ovo je idealna opcija. Među porodicama sa decom daleko je popularnija plaža Mega Ammos. Posuta je sitnim šljunkom i opremljena svime što je potrebno. Nešto skuplja, ali daleko udobnija varijanta može biti boravak na plaži Karvouno. Ovo je zaštićena plaža na kojoj oni koji žele mir može spokojno uživati u njenom belom pesku i izuzetno čistoj vodi. Veoma lepa plaža sa prijatnom atmosferom je Zeri. Odlična je za ljubitelje plivanja i ronjenja. I naravno, van svake konkurencije je čuvena plaža Pisina poznata i kao Plava laguna na kojoj je snimljen i istoimeni film. Uglavnom je uvek prepuna, pa se većina onih koji provodi svoje letovanje na Sivoti odlučuje da je posmatra prilikom vožnje čamcem.

Oni koji žele pravi odmor, daleko od svake buke i strke, ovde mogu pronaći svoje idealno mesto. Ovde letovanje u Grčkoj dobija jednu posebnu dimenziju, pa većina turista ima osećaj kao da su na Karibima. Za raznovrsne opcije prilikom izbora apartmana i smeštaja na Sivoti, turistička agencija Supernova Travel nudi interesantan izbor. Oni koji pak žele da iskoriste najviše od svog letovanja u Grčkoj, mogu redovno pratiti akcije, popuste, kao i aktuelne first i last minute ponude.


Mesta u regionu:Pretraga hotela