logo
Majke Jevrosime 29, 11000 Beograd - Tel: (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Prodajni kurs banke Intesa: 120.6374
  • Srednji kurs NBS: 118.272

Letovanje > Grčka ostrva > Zakintos


grčka ostrva zakintos leto, supernova travel grčka ostrva zakintos leto, supernova travel grčka ostrva zakintos leto, supernova travel grčka ostrva zakintos leto, supernova travel grčka ostrva zakintos leto, supernova travel grčka ostrva zakintos leto, supernova travel grčka ostrva zakintos leto, supernova travel grčka ostrva zakintos leto, supernova travel grčka ostrva zakintos leto, supernova travel grčka ostrva zakintos leto, supernova travel grčka ostrva zakintos leto, supernova travel grčka ostrva zakintos leto, supernova travel grčka ostrva zakintos leto, supernova travel

Zakintos

Zakintos je treće po veličini od sedam grčkih ostrva u jonskom moru. Na krajnjem je zapadu Grčke i od kopna, tj. zapadnog Peloponeza je udaljen 25 km. Turisti koji se odluče za letovanje na Zakintosu, ovde mogu zadovoljiti sva čula i provesti nezaboravno leto u Grčkoj. Mnogobrojne urbane kao i skrivene i manje plaže, plivanje sa kornjačama, ronjenje između stena, brojne mogućnosti izleta i lepo vreme tokom većeg dela godine, neki su od razloga da se ovde provede odmor. Na ovom ostrvu nema visokih planina. Najviši vrh je Varhionas, visine 758 m i nalazi se na severu. Južni deo je pretežno ravničarski. Zakintos ima dosta podzemnih voda i izvora slatke vode. Bogat je maslinjacima, vinogradima, limunovim drvećem i šumama. Raznorazni hoteli i apartmani na Zakintosu pored mora nežno tirkizne boje, i dugih peščanih plaža samo su neke od stvari koje letovanje na Zakintosu čine kvalitetnim i stvaraju želju za ponovnim dolaskom.

Glavni grad, istoimeni Zakintos, spominje se još u Homerovoj Ilijadi. Osvajali su ga Rimljani, Vizantijci, Mlečani. Većim delom devetnaestog veka bio je pod vlašću Velike Britanije, a 1864. godine vraćen je u sklop Grčke. Danas je ovo urbano mesto sa oko 35 hiljada stanovnika i 4 km udaljenosti od aerodroma. U centru se nalazi trg posvećen pesniku Dionysosu Solomonu. Iznad grada na padini nalazi se njegova bista i ostaci nekadašnjeg zamka. Atrakcije u ovom gradu su biblioteka, muzej post vizantijske umetnosti, muzej ikona, trg Svetog Marka i crkva Svetog Dionysosa koji se smatra zaštitnikom celog ostrva. Ovaj izuzetno lep grad, nažalost, nema neku atraktivnu plažu. Međutim, grad poseduje dobro ustanovljene autobuske veze sa obližnjim selima i privlačnim plažama koje odgovaraju raznim zahtevima i ukusima. Gerakas, 18 km južno od grada, je jedna od najlepših plaža sa sitnim peskom i kristalno čistom vodom. U blizini aerodroma nalazi se Kalamaki plaža, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj turista. Uređena je i u svom sastavu ima mnogo turističkih objekata. Na 32. km od grada smeštena je peščana plaža Agios Nikolaos, koja nudi aktivnosti poput ronjenja i sportova na vodi. Jedna osamljena i uska plaža je Porto Vromi. Nalazi se 37 km zapadno od grada, sakrivena, šljunkovita i idealna za one koji vole mir i tišinu. Nasuprot njoj, Tsilivi, plaža 8 km udaljena od grada je popularna, posećena i posebno privlačna mlađim ljudima. Duga je, peščana, sa velikim brojem ležaljki i suncobrana, i raznovrsnim sadržajima za ljubitelje sportova na vodi.Jugozapadno od grada Zakintosa je zaliv Laganas. Tu se nalazi istoimeni grad, najveći na tom delu ostrva, koji je 7 km udaljen od aerodroma Dimos. U okviru grada je Nacionalni pomorski park gde je glavna atrakcija ugrožena vrsta kornjača, caretta caretta. Ovo mesto okruženo maslinjacima i orhidejama, popularno je i zbog čuvene Laganas plaže. Duga je 9 km, peščana i samo 100 metara udaljena od centra grada. Veoma je posećena i raspolaže velikim brojem restorana, barova i taverni. Postoje mogućnosti bavljenja sportovima na vodi, ali su one ograničene zbog spomenutih kornjača koje obitavaju u jednom delu plaže. Nedaleko su mala ostrva Marathonisi i Pelouzo, do kojih se svakodnevno organizuju mini krstarenja. Atraktivne, ali nešto manje plaže u blizini su Kalamati, Agios Sostis i Kanonia. Noćni život u Laganasu je veoma bogat i raznovrstan. Veliki broj diskoteka i klubova nude mogućnost odličnog noćnog provoda. Sa druge strane, onima koji žele da provedu mirnije veče, pruža se veliki izbor restorana i taverni. Uz sjajnu hranu, vino i opuštajuću muziku, zagarantovano je uživanje u grčkim večerima.

Preporuka za one koji odmor u Grčkoj provode na Zakintosu su i razni izleti. Jedan od njih je krstarenje brodom do plaže Navajo na severozapadnom delu obale. Idući ka otvorenom moru, dolazi se do plaže sa prelepom tirkiznom bojom vode, dok se na samoj obali mogu naći olupine davno potopljenog broda. Na jugozapadnoj strani ostrva su Keri pećine, popularne zbog mnoštva pećina koje se mogu istraživati. Posebno su privlačne iskusnim roniocima. Porto Limnionas nalazi se na zapadu ostrva. Magičan pogled i prelepi zalasci sunca zaštitni su znak ovog mesta. Oni malo hrabriji dolaze ovde zbog paraglajdinga, a oni koji nisu ljubitelji adrenalinskih sportova zbog sjajnih taverni. Ovde se uz uživanje u tradicionalnim specijalitetima i vinima, leto na Zakintosu može sačuvati kao nesvakidašnja uspomena. O redovnim ponudama hotelskog i apartmanskog smeštaja na Zakintosu, kao i first minute i last minute ponudama može se informisati na veb stranicama agencije Supernova Travel.

Mesta u regionu:Pretraga hotela

Prijavite se na newsletter