Majke Jevrosime 29, 11000 Beograd - Tel: (011) 33 73 183

  • Kurs evra: 122.7347
  • srpski
  • engleski
  • ruski

Pretraga hotela

Zimovanje > Italija

Italija se sastoji se od poluostrva i dva velika ostrva na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedina kopnena granica joj se nalazi na severu, na Alpima, gde se graniči sa Francuskom u zapadnom delu, Švajcarskom na severozapadnom delu, Austrijom na severnom delu, i Slovenijom na severoistočnom delu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Nezavisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

U zimskom periodu skijanje u Italiji (Italia) će vam pružiti nezaboravan užitak na odlično pripremljenim stazama uz nezaboravan odmor u skijanju, druženju i zabavi.

Svetski poznati skijaški centri Torino 2006. i Cortina d’Ampezzo 1956. su bili domaćini zimskih Olimpijada. Pored brojnih lokacija u Dolomitima, svetski poznat je i Bormio kao sedište Svetskog prvenstva 1985 i 2005. Osim toga tu je i Livigno smešten u bescarinskoj zoni ili Madonna di Campiglio u Trentinu.

Predivni predeli Italije, vrhunski pripremljene staze, odlična apres ski ponuda, samo su neki od razloga zbog kojih morate posetiti neko od italijanskih skijališta. Skijališta u Italiji omiljena su destinacija iskusnijim skijašima, jer imaju dovoljan broj strmih i zahtevnih ski staza, a relativna blizina skijališta u Italiji omogućava kvalitetno zimovanje.

Skijališta su smeštena u njenom severnom, alpskom delu a najveća grupacija Dolomiti Superski su ono što svakako ne treba propustiti, s obzirom da jedan skipas pokriva 12 fantastičnih skijališta i više od 1220 km staza. Skijanje u mestima kao što su Madonna di Campiglio, Folgarida, Marilleva, Paganella, Andalo, Passo Tonale, Bormio ili Livigno, dočekaće vas uvek ležerni i prijateljski raspoloženi domaćini, dobra hrana i još bolje piće, restorani, picerije, pubovi, apres ski barovi, kao i prohodni putevi očišćeni od snega i ski busevi koji saobraćaju u tačno dogovoreno vreme.

U svakom većem centru ćete uz navedeno naći i svojevrsni javni sport - wellnes centar gde možete klizati, plivati, igrati tenis, a nakon toga se opustiti u vrućim isparavanjima neke od brojnih vrsta sauna. Sve to nudi i većina hotela uz isto tako povoljne cene a posebna pogodnost su različiti ski paketi sa posebnim pogodnostima.

Sve ovo, skijališta u Italiji svrstava u sam vrh skijaške ponude, garantujući sneg i propratne sadržaje za sve skijaše, a vaše zimovanje čine nezaboravnim. Ono što Italijani vole isticati kao svoju prednost jeste pretežno sunčano vreme (u proseku 8 od 10 sunčanih dana). Jednostavno, čini se da italijanski „la dolce“ vita živi i visoko na severu.

Nadamo se da će vam skijanje (i snowboard) i ove zimske sezone pričiniti pravo zadovoljstvo, da ćete među našim aranžmanima pronaći baš onaj koji vama odgovara. Da ćete se dobro odmoriti i uživati u brojnim dodatnim sadržajima koje vam skijanje u Italiji pruža.