logo
Majke Jevrosime 29, 11000 Beograd - Tel: (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Prodajni kurs banke Intesa: 120.4047
  • Srednji kurs NBS: 118.0438

 

Moskva i Sankt Peterburg

   

Avio aranzman 8 dana / 7 noći

 Polazak: 12.08.2018.  Povratak (18.08.2018.)

1. dan      12.08.      Beograd – Moskva                                                                                              

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije AirSerbia za Moskvu u 06:30 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:15 časova. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasledja. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje

2. dan      13.08.      Moskva                                                                                                                                             

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po arhitekturno-umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije: Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona, Car topa i Oružane palate, riznice carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Fakultativni program: Muzej Kosmonautike, jedan od najposećenijh muzeja u Moskvi, poseduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koje su između ostalih kosmonauta nosili i koristili Jurij Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. Muzej poseduje i svemirske satelite, rakete, “munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vreme. Noćenje    

3. dan      14.08.      Moskva                                                                                                                                                   

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Fakultativni program: Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranomRadisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvetljenijih gradova na svetuNoćenje.

4. dan      15.08.      Moskva – Sankt Peterburg                                   

Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 09:30 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:20 časova.Sa železničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjani. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan      16.08.      Sankt Peterburg                                                                                   

Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Fakultativni program: Isakijevska saborna crkva, najveća pravoslavna crkva u Rusiji, ali i jedna od najlepših građevina Sankt Peterburga kako zbog svoje spoljne tako i unutrašnje dekoracije. Zvanični naziv je Sabor prepodobnog Isakija Dalmatskog, a građena je od 1815. do 1858. godine, prema projektu arhitekte Ogista Menferana. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan      17.08.      Sankt Peterburg                    

Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Fakultativni program: Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan      18.08.      Sankt Peterburg – Beograd                                  

Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedjenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20 časova. Kraj usluge.

 

CENA ARANŽMANA: 688    (po osobi u dvokrevetnoj sobi)

Popusti i doplate:

Cena za decu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*)    638 €

Doplata za jednokrevetnu sobu     165 €

Za treću odraslu osobu cena je ista kao za mesto u dvokrevetnoj, a smeštaj je:

- u Moskvi, u hotelu Vega Hotel & Convention Center 4*-  ili u dvokrevetnoj i jednokrevetnoj sobi ili u dvosobnom apartmanu (Junior suite)

- u Sankt Peterburgu, u hotelu Moskva 4* -  na dopunskom ležaju*

* dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

Cena aranžmana obuhvata:

·         avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:

                - 12.08.   Beograd-Moskva

- 18.08.   Sankt Peterburg-Beograd;

·         prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg 02.05;

·         smeštaj u Moskvi u hotelu Vega Hotel & Convention Center 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;

·         smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;

·         transfere prema programu;

·         turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;

·         usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;

·         troškove organizacije aranžmana.

Cena aranžmana ne obuhvata:

·         Aerodromske takse i  obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 112 €, podložno je promeni);

·         Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu;

·         Individualne troškove.

Opisi hotela:

Moskva, Vega Hotel & Convention Center 4*: www.hotel-vega.ru

Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo. Metro stanica je na 70-80m od hotela. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pešačenjem bukvalno 25 min), što je važno za slobodno vreme. U ovom hotelu sve više odsedaju naši poslovni ljudi, jer je cena povoljna, a uslovi odlični. 2012. godine hotel je potpuno renoviran. Doručak švedski sto.

Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru

Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.

U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto.


Fakultativni program:

Moskva

·         Obilazak Moskovskog metroa                                                              10 EUR

·         Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata                        55 EUR *

·         Muzej Kosmonautike                                                                            30 EUR

·         Sergijev pasad  (bivši Zagorsk)                                                            40 EUR

·         Krstarenje rekom Moskvom                                                 35 EUR

Sankt Peterburg

·         Vožnja kanalima i Nevom                                                    30 EUR

·         Isakijevska saborna crkva                                                     25 EUR

·         Peterhof, park sa fontanama                                                               45 EUR

·         Puškin (Carsko selo)                                                                            55 EUR *

·         Ermitaž                                                                                 40 EUR

U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice

*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj (i Oružana palata) i Puškin (Carsko selo) obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!

Uslovi i način plaćanja:

·       Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.

GOTOVINSKI:

·       Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 20 dana pre putovanja.

NA RATE:

·       Uplata avansa od 50% aranžmana, a ostatak na 3 mesečne rate čekovima;

·       Uplata avansa od 50% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rate bez kamate i Diners karticama na 3 rate bez kamate;

·         Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.


NAPOMENE:

·         Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika   Agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa;

·         Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti);

·         Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja;

·         Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;

·         U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska;

·         Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,   dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju;

·         Kalkulacija je rađena na bazi minimum 40 prijavljenih putnika;

·         Molimo putnike da blagovremeno pribave biometrijske pasoše kako bi bili u mogućnosti da putuju;

·         Organizator putovanja nije ovlašćen da proceni ispravnost putnih i drugih isprava;

·         Program Br.1 od 06.03.2018.

 

Napomena  U slučaju promena na monetarnom tržištu i na tržištu roba i usluga, organizator putovanja zadržava pravo na korekciju cena. Uz ovajcenovnik važe Opšti uslovi putovanja Supernova travel-a, licenca OTP 343/2010.

 

Garancija putovanja u visini 300.000.- Eura za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0011/2016 od 25.01.2016.  aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687,  prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs Organizator poseduje polisu za osiguranje garancije putovanja broj 300049881 ADO DDOR Novi Sad (25.01.2018-25.01.2019 god.)

Galerija