logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5844

Letovanje > Egipat > HurgadaHurgada

Egipat Hurgada 2021 - atrakcija i ove godine

Uz sve čari i znamenitost koje nudi čuveni Egipat Hurgada je prethodnih godina postala jedna od najatraktivnijih destinacija za naše turiste. Hurgada je najpoznatije letovalište Egipta, a to nije slučajnost. Reč je o istinskoj kosmpolitskoj prestonici Crvenog mora, gde vas čekaju predivne plaže u Hurgadi, aktivan noćni život i magične lokacije za ronjenje.

Iskustva koje Hurgada letovanje pruža su raznolika, od magičnog podvodnog života, burnih noćnih izlaska, vožnje toboganima u akva parkovima, do krstarenja Crvenim morem i uživanja u prizorima delfina, kornjača, raži i raznovrsnih šarenolikih ribica. Pogledajte korisne informacije o Hurgadi, te učinite da kada je u pitanju Hurgada hoteli budu jedina slatka “nedoumica” za letovanje u Egiptu.


Hurgada letovanje - klima, odlike i informacije o letovalištu

Hurgada je glavno turističko odredište Egipta i preplavljeno je turistima tokom cele godine. Temperature retko padaju ispod 30 C° od maja do oktobra, pa je uživanje na plaži moguće tokom većeg dela godine. 

Primorje Hurgade nudi fantastičan sadržaj, bilo da planirate porodični odmor, odlazak u dvoje ili sa društvom. Ipak, kada su u pitanju klima i vreme Hurgada zahteva malo više brge o tempiranju godišnjeg odmora. Budite svesni visokih temperatura u julu i avgustu, pa planirajte u skladu sa preferencijama.

Naseljena početkom 20. veka, doživela je preporod od malog ribarskog mesta do glavne turističke destinacije u Egiptu za poslednjih dvadesetak godina. Danas je Hurgada prestižno područje sa oko 260.000 stanovnika, koje je i dalje sadrži egiptatski šarm. Nalazi se na oko 5 sati vožnje (530 km) južno od Kaira, a većina turista dolazi preko međunarodnog aerodroma - 5 km od grada.

Hurgada plaže - raj za ljubitelje leta i mora

Najveća atrakcija ovog poznatog turističkog letovališta Egipta su besprekorno čisto i toplo more, čuveno po ronilačkim prizorima, i fantastične peščane plaže u Hurgadi, koje su uživo lepe baš kao na razglednici. 

Pored lepih plaža, interesantan je i mali arhipelag nenaseljenih koralnih ostrva sa prekrasnim podvodnim svetom. Ušuškani u dubini tirkiznih voda nalazi se mnoštvo morskih olupina kao i očaravajući koralni grebeni, koji samo čekaju ronioce koje će očarati svojim prizorom; obilati su intrigantnim morskim životom, leptir-ribicama i sasama koje svetle u mraku. 

Za one koji nisu zainteresovani za navlačenje odela, preporučujemo da Hurgada leto 2020. godine postane doba kada ćete iskusiti podvodni svet! Navucite masku za ronjenje i otkrivanje podvodnog sveta bliže obali.

Hurgada leto 2021 - zabava i van plaže

Život u Hurgadi se odvija oko hotela i šljašteće obale Crvenog mora. Kada poželite da promenite okruženje, posetite neki od brojnih barova i restorana pored plaže, a noćni život je dovoljno atraktivan i za okorele noćne ptice.

EL GUNA (El Gouna), ekskluzivan turistički centar, grad-hotel na kanalima morske vode, povezanih mostovima. Zovu je “egipatska Venecija”, a nalazi se 25 km severno od Hurgade. Nekoliko prelepih peščanih plaža dužine 10 km, obližnji golf tereni, kompleksi luksuznih hotelskih lanaca specifične tradicionalne, arapske arhitekture, uređeni šoping centar i dve marine čine El Gounu privlačnom destinacijom mnogobrojnih turista. 

 

DAHAR, najstariji deo Hurgade, administrativni centar u kome se nalazi glavna pošta, autobuska stanica za međugradski saobraćaj, bazar i pijaca, policijska stanica i gradska uprava. U Daharu živi većina lokalnog stanovništva, a od Sakale je udaljen 6 km, od novog turističkog centra Memša 12 km i aerodroma 15 km.

 

SAKALA, spoj starog tradicionalnog Egipta (brojne radnje, tradicionalne suvenirnice, restorani nacionalne kuhinje) i savremenih turističkih tokova (hoteli različitih kategorija, nova marina, šetalište, restorani, klubovi i barovi uz obalu mora). Sakala se nalazi 6 km južno od El Dahara, 6 km severno od turističkog centra Memša i 7 km od aerodroma.

 

MEMŠA, novi turistički centar Hurgade, turistička oblast Hurgade koja se veoma brzo razvila, sa dugačkim popločanim i uređenim šetalištem na kome se nalaze raskošni hoteli, veliki broj ekskluzivnih prodavnica, lokalnih marketa, restorana sa bogatom gastronomskom ponudom i poznatih barova i klubova, Hard Rock Café, Little Buddha, Elements. Na svega 2 km paralelno sa šetalištem se nalazi međunarodni aerodrom Hurgada.

 

SAFAGA ROAD, između Memše i zaliva Sahl Hasheesh. U centralnom delu ove zone nalazi se novo, dugačko šetalište (oko 2,5 km) sa hotelskim smeštajem, prodavnicama, marketima i velikim tržnim centrom Senzo Mall.

 

SAHL HAŠIŠ (SAHL HASHEESH), turistička zona, pravi biser Crvenog mora, dobila je naziv po istoimenom zalivu,. Ekskluzivni deo južne Hurgade čine raskošni hotelski kompleksi izgrađeni uz samu morsku obalu a povezani šetalištem dužine 8 km duž same obale. Od novog centra, Memša je udaljena 18 km, a od starog centra Sakala 26 km.

 

MAKADI BAY,  nalazi se u istoimenom zalivu Makadi, na peščanoj plaži dužine 4 km. Pažnju turista privlače raskošni hotelski resorti i peščane plaže bogate koralima i raznovrsnovrnim podvodnim svetom. Makadi Bay je udaljen od Memše oko 30 km.

 

SOMA BAY, turistička zona na krajnjem jugu letovališta Hurgada, u istoimenom zalivu, nadomak grada Safaga, udaljen je od Memše oko 45 km. Soma Bay je poznat po luksuznom smeštaju, dugačkoj peščanoj plaži (oko 5 km peščane duž zaliva). Koralne grebeni u moru idealni su za goste koji vole ronjenje i kao takav predstavlja zaštićenu zonu regije Crvenog mora. Idealan je za miran odmor u luksuznim hotelima građenim u pustinji uz obalu Crvenog mora.

Hurgada hoteli - letovanje u Hurgadi uz najbolji smeštaj

Kada je u pitanju Hurgada hoteli su najčešći tip smeštaja, pa možete pogledati širok spektar ponude baš na našem sajtu. Za mesto kao što je Hurgada all inclusive princip je najčešći izbor turista. 

Bilo da aranžman uplaćujete po regularnoj ceni, ili jurite ponude first i last minute Hurgada će vam sigurno ostati u pamćenju po tome što ćete po povoljnim cenama dobiti uslugu na najvišem nivou. Odmor u Hurgadi je nešto što se ne zaboravlja!

Najbolji hoteli u Hurgadi će se pobrinuti za vaše obroke tokom odmora, pa ćete letovanje u Hurgadi provesti potpun bezbrižni. Ukoliko vaš izbor ove godine bude Hurgada letovanje ćete pamtiti po potpunom opuštanju, ali i obilasku nekih od najznačajnijih svetskih znamenitosti.

Letovalište Hurgada priprema širok spektar ponude hotela, a turistička agencija Supernova Travel izdvaja najbolje za Vaš užitak. Svi novoizgrađeni hoteli nalaze se van starog jezgra Hurgade. Danas regija Hurgade podrazumeva i hotelske komplekse u El Gouni i zalivima Makadi i Soma. Najbolji hoteli u Hurgadi čekaju na vas!

Aranžmani Egipat Hurgada 2020- prilika da provedete nezaboravno leto u Egiptu sa nama. Turistička agencija Supernova Travel nudi fantastičan izbor hotela i odmarališta u Hurgadi. Pogledajte akcije, popuste, kao i aktuelne first i last minute Hurgada ponude.


Mesta u regionu: