logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5758

Letovanje > Egipat > Hurgada > HurgadaHurgada, najpoznatije letovalište Egipta, nalazi se na oko 5 sati vožnje (530 km) južno od Kaira. Naseljena početkom 20. veka, od malog ribarskog mesta, prerasla je u turističku destinaciju tek zadnjih desetak godina. Danas je to grad/područje sa oko 40.000 stanovnika i proteže se na 40 km uz more. Najveća atrakcija ovog poznatog turističkog letovališta Egipta je besprekorno čisto i toplo more. Od Nila je deli oko 150 km kamenite pustinje čiji vrhovi prelaze 1700 m.

Podeljena je na tri dela: El Dahar - stari deo grada, Sakala - novi deo i El Kora - najmoderniji deo grada. U El Daharu se nalazi najveća pijaca, pošta, autobuska stanica, muzej, akvarijum i džamija.

Širom grada nalazi se veliki broj restorana, radnji, barova, malih pabova i internet kafea. Podvodni svet je izuzetno bogat tako da je Hurgada popularna i kod ronilaca. Pored lepih plaža, interesantan je i mali arhipelag nenaseljenih koralnih ostrva sa prekrasnim podvodnim svetom.

Hurgada je glavno turističko odredište Egipta i preplavljeno je turistima tokom cele godine.

Za LETO 2021. u Hurgadi pripremili smo vam širok spektar ponude hotela.

Svi novoizgrađeni hoteli nalaze se van starog jezgra Hurgade. Danas regija Hurgade podrazumeva i hotelske komplekse u El Gouni i zalivima Makadi i Soma.