logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5844

Letovanje > Grčka hoteli


Letovanje Grčka 2020

Mnogo je razloga zbog kojih letovanje u Grčkoj može biti pravi izbor za 2018. Bogata raznovrsnim plažama - od kojih su mnoge proglašene najlepšim na svetu, povoljnom klimom, srdačnim ljudima i kulturnom prošlošću, ova zemlja je pravi odmor za dušu i telo. Sa Grčkom se retko može pogrešiti. Boravak na njenim obalama ili ostrvima nikad neće izneveriti. 

Резултат слика за greece tumblr

Svako, pa i najmanje mesto u Grčkoj kombinacija je nepatvorenih plaža, impresivnih vidikovaca, toplog mora i hedonističke kuhinje. U njoj se jutarnji pejzaži peščanih uvala koje zapljuskuje tirkizno more takmiče sa nestvarnim zalascima sunca na njenim ostrvima. Duž cele zemlje može se lako doći u dodir sa njenim bogatim istorijskim i kulturnim nasleđem. Mnogobrojne antičke iskopine, srednjevekovni manastiri, Grčki hramovi mesta su neiscrpnog interesovanja turista širom sveta. Ako uzmemo u obzir i njenu blizinu našoj zemlji, onda je odmor u Grčkoj pravi pogodak.

Prema poslednjim statistikama, letovanje u Grčkoj izbor je preko 20 miliona turista širom sveta, od toga 90% iz Evrope. Razlozi za to su mnogobrojni. Oni koji provode leto u Grčkoj znaju da ova zemlja obiluje različitim sadržajima i ponudama koje odgovaraju raznim ukusima i afinitetima. Sa skoro 14.000 km obale i oko 2.000 ostrva, od čega 170 naseljenih, ovde svoje idealno mesto za odmor mogu pronaći oni koji traže mir, tišinu i lepe plaže, ali i oni koji su željni provoda, dinamike i šopinga. Njene prirodne lepote, klima, i razuđenost ostrva nude mnogobrojnim turistima otklon od sumorne svakodnevice i stresa. Sa 250 sunčanih dana ova zemlja spada u najsunčanije zemlje Evrope. Odmor na njenim živopisnim plažama koje variraju od vulkanskog kamenja, šljunka pa do najfinijeg peska, mogu potražiti oni koji uče najmlađe svoje prve korake u plivanju, ali i oni koji žele akciju i avanturizam.

Letovanje u Grčkoj idealna je opcija za porodice sa i bez dece. Široke i pitome plaže predstavljaju pravo rasterećenje za roditelje, jer deca provode najveći deo vremena igrajući se u bezbednim vodama i prostranim plićacima. Parovi bez dece mogu pronaći interesantne sadržaje u raznovrsnim izletima do tradicionalnih grčkih sela, manastira, istorijskih lokacija, kao i do plaža gde se održavaju celodnevni partiji. Pravo mesto za porodična okupljanja predstavljaju i lokalne taverne gde se uz tradicionalna jela - sarmice od vinove loze, musaku i suvlaki, razne vrste sveže ribe i nezaobilazne masline, može osetiti pravi duh Grčke, jer se ljubaznost i gostoprimstvo meštana ovde mogu najbolje doživeti. Ako tome dodamo poznato grčko vino i muziku, događaj je kompletan. Oni koji su u potrazi za jeftinim letovanjima, mogu iskoristiti blagodeti tople grčke klime i u predsezoni, kada su temperature vazduha i vode veoma prijatne, a cene značajno povoljnije. Takođe, korišćenjem pogodnosti first i last minute aranžmana može se ostvariti značajan popust i u špicu sezone.

Ostrva Grčke njeno su najvažnije obeležje. Raštrkana po Jonskom i Egejskom moru upravo podsećaju na legendu koju Grci vole da prepričavaju, o tome da je Bog stvorio Grčku među poslednjim zemljama bacivši iza leđa preostalu zemlju i kamenčiće. Njihov tačan broj niko ne zna, ali zato njihove prirodne lepote i jedinstvene plaže razlog su dolaska velikog broja turista. Svako od ovih ostrva je specifično i posebno, sa karakterističnim šarmom. Za ljubitelje Jonskog mora, ostrva Lefkada, Kefalonija, Zakintos i Krf su odličan izbor, dok za one koji više vole Egejsko, tu su Tasos, Skijatos, Evia, Samos, Simi, Rodos, Kos i Mikonos. Specifičnost ovih ostrva čini i arhitektura, koja se razlikuje od ostrva do ostrva. Na nekim ostrvima vidljiv je uticaj stare Otomanske imperije, dok se kod drugih, kao što je Zakintos, ogleda snažan uticaj Venecije. Specifičnost su Kiklade, koje su prepoznatljive po svojim kaldrmisanim uličicama, belim kućama i azurno plavim kupolama. Ovaj uticaj je najizraženiji na Santoriniju i Mikonosu. Za ljubitelje Sredozemnog mora, izuzetnih plaža, antičkih civilizacija i nestvarnih predela, najveće grčko ostrvo, Krit, je dobitna kombinacija. Boravak na bilo kojem od ovih ostrva ostavlja poseban pečat koji letovanje u Grčkoj čini nezaboravnim i neponovljivim.


VAŽNO:

Generalni konzulat R.Srbije u Solunu: www.consulatesrb.gr 
Telefoni u GK: 2310-244-265, 244-266 i 244-267
FAX: 2310-240-412
Adresa GK: Komninon 4, Thessaloniki 54 624 Greece
Electronic mail: srbcons@otenet.gr

Ambasada Republike Srbije u Atini: www.embassyofserbia.gr
Telefoni: (210) 777-43-44


Jezik
Grčki jezik
Direktivom EU o viznom režimu, koja je stupila na snagu 05.04.2010.god., ukinute su  kolektivne vize, kao i vize za nove biometrijske pasoše za turiste koji putuju u zemlje EU pa i u  Republiku Grčku.

Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa. 


Region Broj hotela
Halkidiki - Atos Halkidiki - Atos 6
Halkidiki - Kasandra Halkidiki - Kasandra 36
Halkidiki - Sitonija Halkidiki - Sitonija 26
Olimpska regija Olimpska regija 24
Parga Parga 6
Pilion Pilion 12
Sivota Sivota 10