logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5808

Letovanje > Turska > Marmaris


COSTA  FAVOLOSA - KRSTARENJE - SJAJ JESENJEG MEDITERANA Supernova travel Costa Favolosa - Krsatrenje Supernova travel

Marmaris

Marmaris je najlepši grad na jugozapadnoj obali Turske, smešten u podnožju zelenih planina. Nalazi se na dodiru Egejskog i Sredozemnog mora, u prostranom zalivu sa bujnom mediteranskom vegetacijom. Sam naziv grada ukazuje na romantično plavetnilo letovališta, zbog čega je putovanje u Marmaris uvek dobra ideja.


Kada je u pitanju letovanje Marmaris nudi odličnu dnevnu i noćnu zabavu, prelepe plaže, niz ugostiteljskih objekata i luksuznih hotela koji ispunjavaju sve preferencije svojih posetilaca. Kada je reč o turskim letovalištima, Marmaris je uvek na samom vrhu liste najatraktivnijih destinacija, zbog čega je posećen od strane turista iz celog sveta.

Marmaris znamenitosti - upoznajte atrakcije prelepog letovališta

Ukoliko otputujete u Marmaris znamenitosti ovog grada će vas osvojiti već prilikom prvog obilaska. Starogradski deo je vrlo zanimljiva atrakcija zbog srednjovekovne arhitekture i svoje istorije. Džamija Ibrahim age iz 19.veka, Sariana mauzolej i spomenik Mustafe Kemala Ataturka u centru grada izazivaju najviše pažnje turista, pa su mnoge fotografije iz Marmarisa napravljene upravo pored ovih znamenitosti.


Marmaris je poznat i po svojim klubovima za podvodno plivanje, po bučnom i veselom noćnom životu, velikom broju restorana i mesta za večernji provod. Osim toga, veoma je popularna i glavna luka u Marmarisu, koja uvek pruža fenomenalan pogled na luksuzne brodove, jahte i čamce. Ovde je moguće videti i prekookeanske brodove koji često pristaju u luku Marmaris.

Marmaris plaže i šetališta

Sa svojim čudesnim plažama, i u novije vreme sagrađenim prestižnim hotelima Marmaris je postao jedno od najlepših mesta za odmor. Kada je u pitanju Marmaris, plaže predstavljaju glavno odredište za hedoniste, jer su opremljene i uređene tako da pružaju pravo uživanje na obali čistog i toplog mora.


Plaže su pretežno peskovite i šljunkovite, a oivičene su nizom palmi koje nadgledaju prelepa dugačka šetališta. Uz njih su smešteni i brojni kafići i barovi, a čitava rivijera je uvek urbana, živa i prijatna za boravak.

Marmaris hoteli

Marmaris hoteli - obala ovog grada je ispunjena najluksuznijim, moderno opremljenim hotelima koji pružaju vrhunsku udobnost i uživanje. Hoteli u Marmarisu važe za najlepše na turskoj obali, pa sa letnjim odmorom u ovom gradu sigurno nećete pogrešiti!


Kada je u pitanju Marmaris letovanje podrazumeva relaksirajući odmor, ali i pregršt zanimljivosti koje možete da vidite i obiđete. Na ovoj destinaciji nastaju nestvarne uspomene i fotografije - obezbedite ih ovog leta i za sebe!