logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5741

Letovanje > Turska > SideSide

Side letovanje je idealna prilika da se upoznate sa svim karakteristikama ovog turskog grada. Side je jedan od najpoznatijih antičkih gradova u Turskoj. Njegovu okolinu oplemenjuju plantaže nara. Danas je Side slikoviti centar sa antičkim ostacima, dve peskovite plaže, brojnim radnjama i hotelima, kafićima i restoranima koji gledaju na more...


U uskim ulicama se nalaze suvenirnice koje nude turske rukotvorine. U neposrednoj blizini se nalazi hram Apola, rimsko kupatilo (danas muzej), fontane, pozorište i grobnice.


Svi koji se opredele za letovanje u Turskoj trebalo bi da imaju na umu i grad Side u Turskoj, koji svojim karakterističnim šarmom, očaravajućim prirodnim lepotama, prekrasnim plažama i toplim morem čini da se osećate kao u tropskom raju.

Side letovanje - jedinstvena oaza na obali mora

Side je primamljiv turistima pre svega zahvaljujući savršenoj kombinaciji prelepih plaža i arheoloških nalazišta iz rimskog doba. Kada je u pitanju Side znamenitosti kojima ovaj grad takođe može da se pohvali, su savršeno uređene plaže, toplo, čisto more i sadržaji za sve one koji žele vrhunski provod.


Side je kombinacija drevnog i modernog, a grad obiluje restoranima i tavernama koje služe najbolje turske i mediteranske specijalitete. Osim toga, u gradu se nalazi i veliki broj klubova i barova, pa postoji mogućnost i za dobar noćni provod, iako to nije glavna odlika grada.

Side plaže koje nude atraktivan sadržaj za sve posetioce

U gradu Side postoje dve plaže - istočna i zapadna. Obe plaže su prekrivene sitnim, zlatnim peskom i pogodne su za sve, pa i za porodice sa malom decom. Zapadna plaža je veoma prometna sa mnoštvom sadržaja za mlade. Sportovi na vodi, ronjenje i druge aktivnosti su izuzetno popularne na ovoj Side plaži. S druge strane, istočna plaža u gradu Side je manje razvijena, ali jednako omiljena brojnim turistima.

Side smeštaj - Side hoteli sa vrhunskom uslugom

Kada je u pitanju putovanje u Side smeštaj je nešto što ne bi trebalo da predstavlja problem kada se nađete u ovom turskom gradu s obzirom na to da su Side hoteli brojni i sa dovoljnim brojem smeštajnih kapaciteta za sve posetioce.


Naša agencija Supernova travel u svojoj ponudi ima samo najbolje Side hotele, koji su savršeni za smeštaj, starijih, porodica sa decom ali i mladih ljudi željnih dobre avanture i nezaboravnog letovanja, pa je Side putovanje prava stvar za sve.