logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5845

Zimovanje > Austrija

Zimovanje u Austriji

Sa više od 400 skijaških centara, Austrija predstavlja nezaobilaznu destinaciju za sve ljubitelje snega i zimskih sportova. Kada je u pitanju zimovanje Austrija privlači veliki broj kako naprednih skijaša iz celog sveta, tako i početnika u ovoj oblasti. Zbog velikog broja ski centara i njihove raznovrsnosti, Austrija nudi interesantne sadržaje ne samo aktivnim sportistima i onima koji traže nove izazove, već i porodicama sa decom. Ono što čini specifičnost ski centara Austrije jeste upravo način na koji su oni nastali.

Naime, kada su u pitanju austrijska skijališta, većina je podignuta na mestima austrijskih tradicionalnih seoca, ne narušavajući njihov autentični duh i izgled. Veći centri se često prostiru duž tri i više sela. Kada su u pitanju mogućnosti za skijanje Austrija nudi specifičan spoj gostoprimstva ili kako oni to vole da kažu Gemütlichkeit i neverovatnih mogućnosti za skijanje.


Ovakva kombinacija privlači veliki broj turista da upravo u Austriji provedu svoje zimovanje. Kao jedan od najpopularnijih zimskih centara, Austrija zimovanje 2019 nudi fantastične mogućnosti za skijanje; ona raspolaže sa 6192 kilometara staza i 2550 ski liftova. Najviše staze u Austriji dosežu visinu čak od 3440 metara nadmorske visine.

Austrijska skijališta i nordijsko skijanje

Kada je u pitanju Austrija skijanje i drugi sadržaji su jako popularni, pa osim izvanrednih mogućnosti za zimske aktivnosti u Austriji, ova zemlja razvila je široku lepezu sportova za prosečne skijaše i skijaše početnike. Jedan od interesantnih vidova skijanja koji je u poslednje vreme aktuelan među zapadnim turistima, jeste nordijsko skijanje. Naime, njegova popularnost nastala je kao rezultat činjenice da skijaši koji se godinama bave alpskim skijanjem zapravo ne uživaju dovoljno u čarima zime. Predivni krajolici prekriveni snegom, bajkovita seoca Austrije, planinski vrhovi koji štrče u nebo samo su deo onoga što se propušta kada je u pitanju zimovanje u Austriji.


Stoga je nordijsko skijanje postalo način da se istovremeno i skija i uživa u lepoti zime, nestvarnim pejzažima i svežem vazduhu. Za ovaj vid skijanja nije potrebna posebna obuka. Dovoljna su otprilike tri časa na kojima se mogu steći osnove. Ne zahteva posebnu opremu i predstavlja siguran sport. Kod nordijskog skijanja mogućnost povređivanja svedena je na minimum. S druge strane, hodanje na krpljama, koje postaje sve zanimljivije među turistima, potpuno je nova disciplina koja zahteva izuzetnu fizičku spremnost i odličnu kondiciju.


Za početnike u skijanju, ali i za one koji žele da dožive zimu u Austriji na poseban način, takozvana šetnja sa bakljama predstavlja pravi izazov i zadovoljstvo. Uveče, kad se svi zvuci utišaju, nakon što se polaznici okrepe u obližnjoj taverni, kreće se u zimsku šetnju. U tišini, pod svetlima baklji, ceo krajolik poprima sasvim novu dimenziju. Ušuškana seoca deluju kao scenografija za Božićne filmove, dok šume pod okriljem noći i titrave svetlosti baklji izgledaju magično, a ponekad i zastrašujuće.

Najbolja skijališta u Austriji za najmlađe

Za najmlađe turiste, Austrija je pripremila posebne pakete i prilagodila svoja skijališta. Kako ne postoji nijedno dete koje se ne raduje snegu, zima je za veliki broj dece omiljeno doba godine, naročito ukoliko je praćena snegom. Zimske aktivnosti poput sankanja, grudvanja, skijanja, samo su neki od mnogobrojnih vidova zabave za decu tokom zimskog perioda. Austrija u tom pogledu nudi interesantnu ponudu za mališane koju je razvila do najsitnijih detalja. Osim besplatnih škola skijanja, u mnogim Austrijskim ski centrima širom Koruške aktuelan je takozvani Porodični euro, koji omogućava najmlađima da skijaju po ceni od samo jednog eura dnevno.


Ovo se odnosi na svu decu uzrasta do 12 godina. U mnogim skijalištima, prve korake mališana prate maskote različitih oblika i izgleda koje bodre decu dok stiču neophodne veštine skijanja. Naročito interesantnu ponudu za mališane imaju gradovi kao što su Bad Kleinkirchheim, Gerlitzen i Katschberg. O tome koliko ova zemlja vodi računa o najmlađim skijašima govori i činjenica da je Austrija ustanovila  poseban pečat kvaliteta poznat pod nazivom “Welcome Beginners”. Njime se garantuje da su određena skijališta u Austriji pogodna i za najmlađe i početnike koji uče u ski školama.


Hoteli i apartmani u Austriji

Kada je u pitanju smeštaj, austrijska skijališta nude opciju hotelskog i apartmantskog smeštaja, u zavisnosti od toga za koji ski centar ste se odlučili. Na primer, jedno od najpopularnijih je skijalište Nassfeld, poznat po gondoli dugoj preko 6 km, pa kada je u pitanju Nassfeld skijanje zaista predstavlja doživljaj za pamćenje. U Nasfeldu imate na raspolganju i hotele i apartmane, što je slučaj i za većinu ostalih skijališta pri čemu turistička agencija Supernova Travel izdvaja samo najbolje za vas.


Aranžman Austrija skijanje 2019/ 2020 vas poziva da provedete zimovanje u nekom od austrijskih najboljih skijališta, pri čemu vam nudimo odličan izbor hotelskog i apartmatskog smeštaja u Austriji. Pogledajte naše popuste i aktuelne first minute ponude za skijanje u Austriji.


INTERAKTIVNA MAPA AUSTRIJE
Region Broj hotela
Bad Gastein Bad Gastein 5
Bad Klajnkirhajm Bad Klajnkirhajm 6
Flachau Flachau 1
Gerlicen Gerlicen 2
Kačberg Kačberg 3
Kaprun - Zell am See Kaprun - Zell am See 13
Kitzbüehel Kitzbüehel 1
Mallnitz Mallnitz 1
Matrei Matrei 1
Nassfeld Nassfeld 6
Saalbach Saalbach 9
Šladming Šladming 5