logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5844

Aviokarte

Rezervišite Vašu kartu brzo i jednostavno, upitom na sledecu adresu - avio@supernovatravel.rs


Supernova travel je povezana sa najvećim disrtibutivnim rezervacionim sistemom u svetu “Amadeus” i omogućava automatsku rezervaciju avio karata, hotelskog smeštaja i rent-a-car usluga u celom svetu. Cene avionskih karata možete proveriti u našoj agenciji telefonskim pozivom. Rezervaciju je takođe moguće napraviti telefonski i ona je besplatna i neobavezujuća. Sve do trenutka izdavanja avionske karte, moguće je napraviti niz promena u rezervaciji, prema vašim potrebama.

 

LOW COST LETOVI

 

Poslednjih godina broj LOW COST kompanija i njihovih destinacija je u stalnom rastu. Zahvaljujući tome i broj kompanija koje obavljaju svoje letove iz Srbije je sve veći. 2014 godine svoje letove sa polaskom iz Beograda obavljaće:

 

Norvegian er shutle

* druga po veličini avio kompanija u Skandinaviji. Sedište joj je mestu Fornebu u Norveškoj.

 

Fly Dubai

* Low Cost kompanija i UAE nam nudi veze za preko 45 destinacija širom sveta.

 

Wizz air

Od svog osnivanja 2003 godine pa do danas, Wizz air je na napšem tržištu zauzela lidersko mesto medju Low Cost kompanijama.

Sama činjenica da iz Beograda leti na 12 destinacija i da svoju ponudu stalno proširuje opravdava lidersko mesto ove avio kompanije.

 

Air One

* Ova italijanska Low Cost kompanija posluje u Srbiji od 2012 godine i održava liniju ka Milanu. Osnovana je 1983 godine a od 2009 godine nalazi u vlasništvu Alitalije. Flotu čine 10 aviona Erbas 320 sa po 180 sedišta.

 

Vueling

* Ova špamska avio kompanija najavila je svoje letove na relaciji Beograd - Barcelona od 20 juna 2014 godine. U početku je planirano da radi kao sezonska linija, a da se kasnije letovi održavaju cele godine. Kopanija u svojoj floti ima 66 aviona Airbus 320 sa kapacitetom 180 mesta i četiri aviona Erbas 319 sa po 144 sedišta.

 

Easy Jet

* EasyJet je, medju Low Cost kompanijama, po broju prevezenih najveća avio-kompanija u Velikoj Britaniji, a u Evropi zauzima drugo mesto, odmah posle posle Ryanair-a.Trenutno ima 23 baze u Evropi a za svoje letove uglavnom koristi centralne aerodrome u zemljama u koje leti.

Flota avio-kompanije EasyJet sastoji se isključivo od Airbus-ovih letelica. Kompanija leti sa 138 Airbus A319-100 i 57 Airbus A320-200 aviona.

Danas EasyJet obavlja letove na preko 600 ruta na 134 destinacije u preko 30 zemalja.

 

Cene

Cena avio karte najčešće zavisi od raspoloživosti na letu. Tarife formiraju aviokompanije. Na svakoj relaciji postoji više tarifa u okviru iste putničke klase. Tako ekonomska putnička klasa može imati i preko 10 različitih tarifa, ali nivo usluge u avionu je isti za sve putnike ekonomske klase bez obzira da li su kartu kupili po nižoj ili višoj tarifi. Po pravilu, što ranije rezervišete i kupite svoju kartu, veća je verovatnoća da ćete je dobiti po nižoj tarifi. Naši operateri, za sve vreme trajanja rezervacije, će pokušati da iskoriste eventualne akcije na tržištu I vaše putovanje uklope u te, povoljnije, tarife.

Napominjemo da najeftinije karte nisu uvek i najpovoljnije, jer na to pored cene utiču faktori kao: omiljena avio kompanija, broj presedanja, čekanje izmedju letova, vreme dolaska ili polaska…

Cene karata koje vam se ponude su precizne samo kada je napravljena rezervacija. Tarife su bruto, odnosno u njima su sadržane sve takse (aerodromske takse i druge takse koje propisuju države ili nadležni organi u cilju bezbednosti i slično).

Niske tarife su vrlo restriktivne, odnosno podrazumevaju razna ograničenja o kojima se putnik mora upoznati pri kupovini aviokarte. Neka od njih su: vrlo je kratak rok za kupovnu ovakve karte (često samo 24 časa); u slučaju otkazivanja nije moguća refundacija (povraćaj novca), ili je moguća uz značajne penale; promena datuma povratka se vrši uz doplatu ili nije uopšte moguća, a tu su takođe i razna druga ograničenja, kao što su minimalna dužina ostanka – VIKEND NA PUTU (Sunday rule), maksimalna dužina ostanka, krajnji datum za kupovinu karte itd.

 

E-Ticket

Praćenjem novih tehnologija u svetu i avio industrija je osavremenila svoj “ticketing”, te je u potpunosti (sem par izuzetaka) ukinuto štampanje papirnih avio karata. Izdata karta postoji u elektronskom formatu u rezervacionom sistemu avio kompanije i pri proceduri prijave na let “check in” potreban vam je samo pasoš.(radi lakše procedure I radi kontrole mi ćemo vam E-kartu odštampati ili vam je poslati putem E-mail-a).

Korišćenjem ovih sistema direktni kontakt sa klijentom nije obavezan i karta se može izdati I poslati na bilo koji kraj sveta u samo par minuta.

 

Check my trip

Ukoliko imate pristup internetu, status vaše rezervacije možete proveriti na web sajtu www.checkmytrip.com. Potrebno je da sa vašeg plana puta pročitate šifru rezervacije i da u prvom polju koji ce se pojaviti na pomenutom sajtu unesete tu šifru, a u drugom vaše prezime. Šifra rezervacije je ALFANUMERIČKA dužine 6 znakova. Na ovaj način ćete dobiti detaljne informacije o vašem letu i stanju Vaše rezervacije, koju možete direktno štampati ili informaciju proslediti putem e-mail-a.