logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5758

Najbolje plaže na Skijatosu - zlatni pesak za pamćenje

  • Izvor: Supernova
  • Objavljen: 01.08.2018.

Skijatos je ostrvo koje je prepuno predivnih plaža, postoji njih čak 65, dok 6 plaža nosi plavu zastavicu, odnosno oznaku za veoma čisto more i plažu. Kada je u pitanu Skijatos, plaže su potpuno očaravajuće, jer većina njih ima beli i zlatni pesak, koji je idealan za letovanje. Saznajte koje plaže su najbolje na Skijatosu, pa ih posetite ukoliko ovog leta putujete na ovo predivno grčko ostrvo.

Najveći broj plaža postoji na južnoj obali, pa ukoliko odlučite da odsednete baš u ovom delu, svakog dana se možete sunčati na drugoj plaži, od kojih je svaka prekrasna i prekrivena uglavnom zlatnim peskom. Osim morske atmosfere, ovde postoje i predivne borove šume koje okružuju male uvale, pa imate potpuni osećaj divljine koji ste tražili.

#1 Plaža Lalaria

Mnogi koji su bili na ovoj plaži će vam reći da je ovo najlepša plaža na ostrvu. Zvanje najlepše plaže nije dobila samo zbog svoje čistoće, mekanog peska i predivnog mora, već i zbog neverovatnog pogleda na vertikalnu liticu, koji nudi.

Pejzaž koji ovde postoji je predivan i nesvakidašnji, morska atmosfera upotpunjenja belim kamenčićima koji su pali sa litice. Ovi kamenčići su sjajan suvenir, jer su veoma specifični i čisti.

Ova plaža još uvek nije potpuno podlegla industrijalizaciji, i eksploatisanju od strane ljudi, pa možete uživati u prirodnim lepotama, ali preporučuje se da ponesete sve što vam je potrebno sa sobom, jer ovde nećete pronaći veliki broj barova.


#2 Plaža Banana

Ovo je najpoznatija plaža na grčkom ostrvu, jer je ovo mesto mladih, lude zabave, žurki i života. Ovu plažu ćete pronaći na jugozapadnom delu, a ukoliko tražite dobar provod i čistu zabavu, onda je ovo mesto idealno za vas.

Ukoliko ste se na putovanje uputili kolima, ili želite da iznajmite rent a car, ne porpustite zalive ove plaže, jer su pejzaži i morska voda poptuno neverovatni. Ovde, takođe, možete pronaći zlatni pesak, ali i borove šume, koje plaži daju specifičan identitet i spoj morske i šumske atmosfere.

Žurke se često održavaju u baru na plaži i traju tokom celog dana. Ovde ćete naći savršeni spoj kristalno čistog mora, predivne podloge, dobre muzike i ukusnih koktela. Opustite vaše telo i um do maksimuma na Banana plaži.


#3 Vromolimnos plaža

Ova plaža je takođe ciljna tačka mladih, jer je veoma lepo uređena i podobna za mlade, i avanturistički duh. Ovde ćete naći naći brojne barove, predivnu muziku i kvalitetne koktele.

Ovo je jedna od 6 plaža koje nose plavu zastavicu, što vam govori da je čista, predivna, pogodna za kupanje, sunčanje i uživanje. Tirkizno more će vas potpuno očarati, te ni u jednom trenutku nećete imati utisak da je more mutno i prljavo.

Osim toga, na Vromolimnos plaži možete uživati u savršenim mediteranskim obrocima u čuvenim tavernama, a ukoliko ste raspoloženi za sportsko razgibavanje, tu je odbojka na pesku. Ovde je obezbeđena celodnevna zabava, pa ne treba nikako da je propustite ukoliko odlučite da letujete na južnom delu ostrva.

#4 Koukounaries plaža

Plaža koja je veoma čest izbor ljubitelja Skijatosa, a nekoliko puta je zvanično proglašena i najlepšom plažom Egejskog mora. Ovde, takođe, postoji niz borove šume, koja daje specifičan miris i izgled ovoj plaži. Svoj naziv je dobila upravo po plodovima borove šume, odnosno, šišarkama koje možete pronaći usput.

Ovde možete videti brojne prirodne lepote, koje nemate priliku često da vidite, poput belih i crnih labudova, koji vole da doplivaju iz obližnjeg jezera. Za kupanje sa delfinima ste čuli, ali sigurno niste iskusili kupanje sa labudovima.

Svake godine plažu poseti veliki broj turista, ali ona i dalje čuva svoj prirodni sjaj i bori se sa uništavanjem koje dolazi od ljudskog faktora.

#5 Xanemos plaža

Ova plaža se nalazi na oko 2,5 kilometra od grada Skijatos, na severnom delu ostrva. Ovo je odlična plaža ukoliko odlučite da vaša letnja destinacija bude severni deo Skijatosa. Ksanemos plaža ima veliko kamenje i malo hladniju vodu, za one koji vole da se potpuno rashlade od letnjih vrućina. Plaža je namenjena boljim plivačima, jer su veliki talasi ovde veoma česta pojava.

U neposrednoj blizini plaže, kao i na njenoj obali, možete pronaći veliki broj restorana, barova i taverni, koje nude tradiconalnu mediteransku kuhinju, ukusna vina i posebnu atmosferu zbog koje ste došli u Grčku.

Ukoliko na Skijatos dolazite avionom, ova plaža je idealna za vas, jer se nalazi veoma blizu aerodroma, tako da praktično možete uskočiti pravo u more, ali i često videti avione kako uzleću, što je svakako nesvakidašnji pogled sa plaže.

Posetite Skijatos uz Super Nova putovanja, uživajte u predivnoj morskoj grčkoj atmosferi, peščanim plaža i kristalno čistom, tirkiznom moru.