logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5758

Ovo su najlepše plaže Palma de Majorke

  • Izvor: Supernova
  • Objavljen: 10.08.2018.

Sitni pesak zlatne i bele boje, prostrane osunčane plaže, more tirkizne boje, visoke palme i borove šume koje stvaraju prirodni hlad asocijacije su za plaže u Palma de Majorci. Španija sa njenim najvećim ostrvom, Palma de Majorkom, predstavlja destinaciju koju će odabrati oni koji zaista žele da iskuse letnji hedonizam.


Palma de Majorka nalazi se u Sredozemnom moru i udaljena je od Beograda 2244km i do nje je potrebno oko 29 sati vožnje. Ipak, dugo putovanje do ostrva se zaboravlja kada ugledate neku od prelepih peščanih plaža koje važe za najlepše na Mediteranu.


Južna obala Majorke

Šta raditi na Majorki tokom Vašeg letovanja? Ukoliko ste u prilici, obavezno posetite južnu obalu. Ova oblast je najpopularnija za turiste, u njoj se nalaze mesta El Arenal, Plaja de Palma i Torenova u kojima možete posetiti plaže na kojima se možete okupati i osunčati.

Plaja de Palma

Nalazi se u mestu El Arenal, duga je šest kilometara i uređena je po najvišim urbanističkim standardima. Pošto spada u jednu od najpopularnijih plaža, tokom sezone ima mnogo turista, pa gužve ne bi trebalo da Vas iznenade ako se odlučite za ovu plažu.

S'Arenal

Takođe spada u jednu od najposećenijih plaža. Nalazi se u El Arenalu i idealna je za brojne sportske aktivnosti, kao što su jedrenje, veslanje i ronjenje. Ukoliko ste sportski tip i volite uzbudljiv odmor, iskoristite čari ove plaže.

Estancia Cala

Nalazi se u mestu Plaja de Palma, dugačka je 120 metara i savršena je za celodnevni izlet, jer se u njenoj blizini nalazi puno kafića i restorana u kojima se možete predahnuti i imati obrok. S obzirom na to da je more u ovom delu plitko, pogodna je za porodice sa malom decom.

Es d'en Coll Rabassa i Torrenova

Plaža Es d'en Coll Rabassa smeštena je u Playi de Palma, dugačka je 500 metara i poseduje pešačke i biciklistčke staze. Plaža Torrenova nalazi se u istoimenom mestu, mala je, peskovita i ima mnogo drveća koje pruža prirodni hlad.

Jugoistočna obala Majorke

Mesta na kojima se možete osunčati su Kala Dor i Kan Pastilja. Jugoistočna obala ima manje, ali podjednako lepe plaže kao južna.


Cala Dor i Cala Esmeralda

Plaža Cala Dor nalazi se u centru letovališta Kala Dor i prekrivena je belim peskom. Cala Esmeralda takođe je smeštena u prelepom zalivu Kala Dora, i duga je 40, a široka 50 metara.

Cala Gran i Cala Ferrera

Cala Gran je najpopularnija plaža u Kala Doru u vreme letnje sezone i kompletno je opremljena. U istom mestu nalazi se i plaža Cala Ferrera koja je nosilac Plave zastave. Ona je dugačka 60, a široka 130 metara.

Can Pastilla, Estancia i Es Coll den Rabassa

Sve tri plaže nalaze se u Kan Pastilji. Duž istoimene plaže nalaze se restorani i prodavnice, ona je u ovom mestu ujedno i najpopularnija. Estancia je plaža duga 220, a široka 37 metara, dok je Es Coll den Rabassa mala, peščana plaža sa brojnim restoranima.

Jugozapadna obala Majorke

Na jugozapadu Majorke možete uživati na plažama Kale Major, Pagere, Portals Nousa i Santa Ponse. Mala plaža Kala Major prekrivena je zlatnim peskom i pogodna je za decu.


Palmira, Tora i La Romana

Ove plaže nalaze se u mestu Pagera. Palmira je glavna peščana plaža, koja je kompletno opremljena, a Tora je plaža okružena borovima i prostire se na dužini od 280 metara. La Romana predstavlja najmanju plažu Pagere, ali je takođe kompletno opremljena.

Portals Nous i Santa Ponsa

Plaže i bazeni u mestu Portals Nous nalaze se u okviru hotela, dok se u mestu Santa Ponsa nalazi glavna peščana plaža koja nosi isto ime kao i mesto. S obzirom na to da je okružena borovima, na ovoj plaži ćete lako pronaći hladovinu.

Severoistočna obala Majorke

Kala Rahada, Kan Pikafort, Plaja de Muro i Puerto de Alkudija su letovališta koja se nalaze na severoistoku Majorke. U ovom delu postoje brojne plaže na kojima se možete opustiti i odmoriti.

Son Moll, Cala Gat, Cala Agulla

Ove plaže smeštene su u Kala Rahadi. Son Moll je glavna gradska plaža, koja je otvorena prema moru i kompletno je opremljena. Sa male plaže Cala Gat pruža se divan pogled na more, dok je Cala Agulla duga 580 metara i opremljena je ležaljkama i suncobranima.

Plaja de Kan Pikafort, Plaja de Muro, Plaja de Son Real

Plaže se nalaze u Kan Pikafortu, istoimena plaža smeštena je u srcu grada, dok se Plaja de Muro nalazi u zalivu Alkudija. Plaja de Son Real je mala i pogodna je za turiste koje voli intimnu atmosferu.

Plaja de Muro

Nalazi se u mestu Plaja de Muro. Ova peščana plaža duga je osam, a široka 30 metara i predstavlja pravi raj za ljubitelje sportova na vodi. Njen kvalitet i lepotu garantuje Plava zastava kojom je nagrađena.

Puerto de Alcudia

Puerto de Alcudia se nalazi u istoimenom mestu i predstavlja glavnu plažu koja se prostire čak 12 kilometara duž zaliva. Ukoliko porodično putujete u Španiju, ova plaža je idealna za porodice sa malom decom.

Rezidencijalna zona Iljetas

Turisti su ovom delu Majorke dali naziv “Monte Karlo Majorke” zbog toga što su ovde smešteni veoma luksuzni hoteli. Iljetas odlikuje prijatna mikroklima, bez velikih vrućina, mediteransko bilje, a u blizini se nalazi i jedan od najboljih golf terena na ostrvu.


Iljetas

Ovo je glavna i najveća plaža letovališta, duga je 200, a široka 50 metara. Pesak na ovoj plaži posebno oduševljava turiste koji vole da šetaju, zbog svoje mekoće i finoće. Plaža je kompletno opremljena, a ukoliko želite da se u potpunosti opustite, u zadnjem delu ove plaže nalazi se mesto za masažu.

Cala Comptessa

Ova plaža duga je samo 100 metara i sa nje se pruža jedinstven pogled na zaliv Palma i malo stenovito ostrvo. Okružena je drvećem i niskim liticama, iako je veoma mala na njoj retko kada ima gužve. To je zato što je posećuje isključivo elita koja želi da se provodi na plaži u intimnijoj atmosferi.

Cala Oli

Ovu peščanu plažu duga je 20, a široka 8 metara i okružena je borovim drvećem. Ova plaža važi za jednu od najromantičnijih. Na južnoj strani se nalazi usko poluostrvo koje je savršeno za duge šetnje zaljubljenih parova.

Letovalište Magaluf

Magaluf je osim po odličnom noćnom provodu, turistima omiljen i zbog kristalno čistog mora. Ukoliko ste u mogućnosti, obavezno posetite plažu Magaluf u istoimenom letovalištu. Ova plaža je često nagrađivana Plavom zastavom za čistoću i odlikuje je sitni beli pesak.

Peščane plaže i tirkizno Sredozemno more decenijama unazad ostavlja turiste bez daha. Bilo da se odlučite za velike i popularne ili male i intimne plaže na obali Palma de Majorke, sigurno je da ćete moći da uživate u čistom moru, finom i mekanom pesku, kao i zelenilu koje uglavnom okružuje plaže.