supernova logo

★★★★★
100
avionom, autobusom, sopstveni
noćenje sa doručkom

Opis

Lokacija

Najnoviji hotel iz lanca Casa Del Mare hotela, hotel Casa Del Mare Vizura, nalazi se u mestu Dobrota, oko 6 km udaljen od Kotora.
Inspiracija i glavna tema za uredjenje ovog jedinstvenog hotela došla je iz poezije čuvenog Petra Petrovića Njegoša.

Hotelski sadržaji

Restoran, loby bar, terasa, mali spa centar sa bazenom, besplatan Wi Fi, besplatan parking za goste hotela.

Usluga

Noćenje/ doručak

Plaža

U blizini hotela se nalazi nekoliko plaža i uvala gde se gosti mogu kupati. Plaže su betonske ili kamenite.

Na krajnjem severoistoku Boke Kotorske, jednog od najlepsih zaliva na svetu, smesten je grad Kotor. Kada je u pitanju letovanje Kotor je po mnogo čemu neprevaziđena destinacija za letovanje u Crnoj Gori, ali najviše po svojoj kulturnoj baštini, prelepoj arhitekturi i nezaboravnoj atmosferi oslikanom karnevalima, manifestacijama i mnogim drugim letnjim dešavanjima, što su samo neki od razloga da se ove godine odlučite baš za Kotor letovanje.

 

Letovanje u Kotoru, gradu trgovaca i moreplovaca

Uvršten u listu svetske baštine zbog svoje urbane arhitekture, kulturnog nasleđa i prekrasnog prirodnog ambijenta. Stari Grad Kotor je jedan od najbolje očuvanih srednjovekovnih gradova u ovom delu Mediterana, okružen liticama Orjena i Lovćena.

Turiste generalno najviše privlače prirodne lepote kotorskog zaliva kao i sam srednjovekovni grad sa svojim kamenim crepovima, uskim uličicama, mnoštvom trgova i predivnom zaostavštinom Mletačke Republike. Takođe, nezvaničan simbol ovog lepog primorskog grada su mačke, pa se nemojte čuditi kad ih budete sretali na svakom koraku, site i zadovoljne.

Danas je Kotor jedan od najposećenijih gradova na crnogorskom primorju, kako zbog bogate istorijske povesti, tako i zbog bezbrižnog duha.

 

Kotor plaže za letnje uživanje

Kada je u pitanju Kotor Crna Gora i njeni ostali srednjovekovni gradovi najčešće poseduju kamenite plaže, koje se uglavnom nalaze ispred hotela. Na njima ćete uvek naći suncobrane i ležaljke, kao i sve drugo što vam može zatrebati tokom vašeg svakodnevnog izležavanja.

Pored kameniih, postoje i dve manje peščane plaže koje se nalaze u mestima Orahovac i Ljuta, nekoliko kilometara dalje od Kotora, pravac ka Risnu. Ako volite da se provozate malo više, možete posetiti i druge plaže u okolini koje su vredne posete.

Pored toga, ako želite da malo začinite svoje letovanje, kada je u pitanju Kotor izleti su mnogobrojni, pa tako možete posetiti staru crnogorsku prestonicu Cetinje, ili možda Skadarsko jezero.

 

Kotor znamenitosti na čelu sa Starim gradom

Stari grad Kotor je najbolje očuvan sredjovekovni lokalitet koji je zaist istrajao u očuvanju svog originalnog srednjovekovnog izgleda, tako tipičnog za gradove nastale u periodu između 12. i 14. veka. Ovaj grad je prvobitno osnovan kao grčka kolonija u 3. veku pre naše ere, nakon čega je prvo pao pod vlast Rimljana, a potom i Vizantijskog carstva.

Nakon ovih velikih imperija, na red je došla i Venecija, pa se slobodno može zaključiti da je grad imao i više nego burnu istoriju. 1979. godine stavljen je pod zaštitu UNESCO-a, i time ubrojan na listu svetske kulturne baštine.

 

Kotor smeštaj - hoteli u Kotoru

Hoteli u Kotoru su najbolji vid smeštaja koji možete poželeti za sebe ako se odlučite za Kotor letovanje. Odlično opremljeni i sa savršenom uslugom, Kotor hoteli su tu da vaš odmor učine što ugodnjim, kao i da vam omoguće da se u potpunosti opustite.

Supernova Travel je tu da vam obezbedi najbolji mogući smeštaj i pruži sve neophodne informacije o putovanju, zato nas pozovite što pre i rezervišite letovanje u kom ćete uživati i vi i vaši najbliži!