supernova logo

8
7
x
1275
REZERVIŠI
Krstarenje Nilom

HURGADA – LUKSOR – EDFU – KOMOMBO – ASUAN

8 dana (7 noćenja, smeštaj u hotelu 4* i na brodu kategorije 5*) – avionom i autobusom Polazak: 18. maj 2024. Povratak: 26. maj 2024.

 

1. dan (subota) BEOGRAD – HURGADA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ dva i po sata pre leta za Hurgadu. Direktan redovni let avio kompanije Air Cairo SM388 u 06:30h. Dolazak u Hurgadu oko 10:50h. Transfer do hotela u Hurgadi, smeštaj na bazi All Inclusive usluge. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan (nedelja) HURGADA Slobodno vreme u hotelu na bazi All Inclusive usluge, uz mogućnost odlaska na jedan od interesantnih fakultativnih izleta (izlet brodom, džip safari itd). Noćenje.
3. dan (ponedeljak) HURGADA – LUKSOR Doručak. Rani transfer autobusom do Luksora (oko 240km). Po dolasku, obilazak hramovnog kompleksa Karnak, jednog od najpoznatijih i najvećih na svetu. Karnak je predstavljao mesto gde su vladari Egipta tokom dve hiljade godina uzdizali zadužbine u slavu Boga Amona Ra i njegove božanske porodice. Obilazak Karnaka podrazumeva šetnju kroz vreme i istoriju dugu dve hiljade godina: Veliko Otvoreno dvorište, Hipostilna dvorana, obelisci, Svetinja nad svetinjama, Sveto jezero i granitna statua Skarabeja... Ukrcavanje na brod, smeštaj u sobe i ručak. Nakon kraćeg odmora, odlazak do hrama u Luksoru, na čijem ulazu se uzdižu statue i obelisk Ramzesa II Velikog. Razgledanje i kraće slobodno vreme u gradu. Večera. Noćenje.
4. dan (utorak) LUKSOR – EDFU Doručak. Obilazak zapadne obale Nila: Memnonovi kolosi, sedeće statue Amenofisa III, koje su nekada krasile ulaz u kraljev pogrebni hram. Zatim poseta Dolini kraljeva, gde su tokom Novog kraljevstva sahranjivani vladari Egipta. Ulazak u tri grobnice (ulazak u Tutankamonovu grobnicu se dodatno plaća). U nastavku, razgledanje pogrebnog hrama kraljice Hatšepsut, jedinstvenoj duhovnoj građevini zbog svoje lokacije i monumentalnosti. Hram je podeljen u tri dela, a najbolje očuvani reljefi nalaze se na srednjoj terasi kompleksa. Ručak. Isplovljavanje za Edfu. Slobodno popodne na brodu. Večera. Noćenje.
5. dan (sreda) EDFU – KOMOMBO – ASUAN Doručak. Obilazak hrama Edfu, koji je jedan od najbolje očuvanih antičkih spomenika Egipta. Hram je posvećen Bogu Horusu, sinu Ozirisa i Izide. Usled odličnog stanja prezervacije, odiše posebnom, mističnom atmosferom. Povratak na brod. Ručak. Nastavak plovidbe do Komomba. Po pristajanju, poseta istoimenom hramu koji je dualan, centralno podeljen na dva simetrična dela i posvećen ratničkim božanstvima Sobeku i Haroerisu. Nakon razgledanja, nastavak plovidbe do Asuana, egipatskog grada poznatog po Velikoj brani koja je „zauzdala“ Nil. Večera na brodu. Noćenje.
6. dan (četvrtak) ASUAN U ranim jutarnjim časovima polazak na fakultativni izlet u Abu Simbel (doručak – lunch paket). Vožnja kroz Nubijsku – južnu egipatsku pustinju. Po dolasku, razgledanje hramovnog kompleksa Ramzesa II i njegove kraljevske supruge Nefertari. Neponovljivo graditeljsko čudo nalazi se na listi svetske kulturne baštine UNESKO-a. Nakon razgledanja i slobodnog vremena, povratak u Asuan. Gosti koji ne idu na izlet imaju doručak na brodu i slobodno vreme. Po povratku gostiju iz Abu Simbela, nastavak razgledanja za sve: Odlazak na Veliku asuansku branu i razgledanje kamenoloma u kome se nalazi ogromni nedovršeni obelisk. Povratak na brod. Ručak. Popodne, plovidba felukama i poseta Kičenerovom ostrvu gde se nalazi Botanička bašta. Povratak na brod. Večera. Noćenje u Asuanu.
7. dan (petak) ASUAN – HURGADA Doručak. Vožnja autobusom i brodićima do hrama File posvećenog boginji Izidi. Povratak na brod, kraće slobodno vreme, a zatim autobuski transfer do Hurgade (oko 550 km), sa usputnim pauzama. Po dolasku, smeštaj u hotel. Večera. Noćenje u Hurgadi.
8. dan (subota) HURGADA Doručak. Napuštanje soba do 12h. Slobodno vreme do transfera na aerodrom u večernjim satima. Doplata za produženi boravak u sobama je moguća na licu mesta, u zavisnosti od popunjenosti hotelskih kapaciteta.
9. dan (nedelja) HURGADA – BEOGRAD Direktan let za Beograd redovnom linijom kompanije Air Cairo SM387 u 03:05h. Sletanje u Beograd oko 05:30h. Kraj programa.

 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 1275 evra

Doplata za jednokrevetnu sobu je 220 evra Doplata za hotel sa 5* na bazi All Inclusive usluge u Hurgadi je 100 evra

 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
• avionski prevoz na relaciji Beograd – Hurgada – Beograd (redovna linija avio kompanije Air Cairo)
• aerodromske i sigurnosne takse (odrasli i deca 2-12 god.) u iznosu od 85 evra. Beogradska taksa (21.42€), u Hurgadi (29.60€), CAD taksa (0.98€) i YQ, GDS & MF (33€) – takse su podložne promenama i uplaćuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj protivvrednosti
• 3 noćenja u Hurgadi na bazi usluge All Inclusive u hotelu kategorije 4* u dvokrevetnim sobama u hotelu u Hurgadi (Seagull 4* ili sličnom)
• 4 noćenja na brodu od Luksora do Asuana, kategorije 5* na bazi punog pansiona (jedan od brodova M/S Commodore ili sličnom) • transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma i ostali transferi prema programu
• ulaznice za lokalitete prema programu
• usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja
• dozvoljen je jedan komad čekiranog prtljaga po osobi, maksimalne težine do 23kg i jedan komad ručnog prtljaga maksimalne težine do 7kg

 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
• fakultativni izleti: Abu Simbel 115 evra po osobi, City tura kočijama u Luksoru 20 evra po osobi, Vožnja balonima u Luksoru 120 evra po osobi • ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene kao uključene
• egipatska viza i usluga viziranja na aerodromu Hurgada (25 dolara ili 25 evra po pasošu) plaća se na aerodromu po sletanju u Hurgadu
• međunarodno putno zdravstveno osiguranje (U poslovnicama moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Triglav Osiguranje koje pokriva troškove lečenja i bolničke troškove u slučaju potrebe
• obavezni bakšiš 30 dolara po osobi

 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „KRSTARENJE NILOM“
• Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
• Maksimalan broj osoba u jednoj kabini je 2. Uz blagovremeni upit u poslovnicama, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.
• Navedena vremena leta su planirana vremena. Potvrdu vremena leta agencija dobija od avio kompanije 48h-24h pred put
• Državljanima Republike Srbije je neophodna viza za Egipat, koja se kupuje po sletanju u Hurgadu. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje čiji pasoš poseduju
• Rok važenja pasoša za Egipat mora biti minimum 6 meseci od planiranog datuma povratka

 

SMEŠTAJ
• Hotel Seagull Beach Resort 4* https://www.hurghadaseagull.com/ Hotel se nalazi u turističkom centru starog dela Hurgade-Sakala, u blizini marine, od najnovijeg centra Memša udaljen je oko 4 km, na sopstvenoj peščanoj plaži. Udaljen oko 9 km od aerodroma. U neposrednoj blizini hotela nalaze se brojni sadržaji kao što su šoping centar, restorani, barovi. Sastoji se iz dve zgrade, svaka ima svoju recepciju, restoran i plažu. Dve sopstvene, peščane plaže sa postepenim ulaskom u vodu. Jedna plaža je u vidu lagune sa postepenim ulaskom u vodu, a gosti hotela mogu koristiti obe plaže bez obzira u kojoj su zgradi smešteni.
• brod M/S Commodore ili sličan
Organizator zadržava pravo zamene ovog smeštaja sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog

 

OPŠTE NAPOMENE
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika, prebukiranosti hotela i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajuci iznos, ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije ili otkaže putovanje najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.
- Organizator putovanja zadržava pravo izmena u redosledu i vremenu realizacije turistickog programa tokom putovanja zbog vanrednih okolnosti na licu mesta (zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobracaju, štrajkovi i slicno).
- U okviru razgledanja gradova prema programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to navedeno u programu putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od vanrednih i objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata i iz razloga tehničke prirode).
- Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije kao i opštim uslovima putovanja i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA); mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

 

USLOVI PLAĆANJA ZA REZERVACIJE DIREKTNIH KLIJENATA
Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu 40% od ukupne cene putovanja, a preostalih 60% plaća se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje (osim ukoliko je plaćanje određenih usluga, na primer avio karte, neophodno izvršiti odmah, u celosti).
Plaćanje može biti:
1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).
2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:
a) Preostali iznos moguće je platiti čekovima građana na pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. i 20. u mesecu;
b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata;
c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Supernova travel ima potpisan ugovor.
3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

 

USLOVI PLAĆANJA ZA REZERVACIJE POSREDSTVOM TURISTIČKIH AGENCIJA I POSREDNIKA:
Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu 40% od ukupne cene putovanja, a preostalih 60% plaća se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje (osim ukoliko je plaćanje određenih usluga, na primer avio karte, neophodno izvršiti odmah, u celosti).
Plaćanje može biti:
1) Avansno: b) čekovima, c) uplatom na račun ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).
2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:
a) Preostali iznos moguće je platiti čekovima građana na pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. i 20. u mesecu; 3) Uplatom celokupnog iznosa a) uplatom na račun ili b) platnim karticama (Visa, Master, American Express) *ukoliko nije drugačije dogovoreno Ugovorom o poslovnoj saradnji - subagenturi

 

Organizator putovanja poseduje licencu OTP 113/2021, kategorija licence A, izdata 12.10.2021. godine od strane Registra turizma koji vodi Agencija za privredne registre R Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000,00 EUR za slučaj insolventnosti i radi naknade štete po polisi osiguranja broj 470000057657koja važi od 01.10.2023. do 01.10.2024. godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli., pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.