Lisabon

6
5
x
874
REZERVIŠI
Lisabon

Specijalna ponuda – Doček Nove godine 2023/2024

6 dana / 5 noćenja
28. decembar 2023. - 02. Januar 2024.

 

Lisabon – Sintra – Kabo da Roka – Kaškaiš – Eštoril – Arabida – Azeitao – Sesindra – Obido[ - Alkobasa – Batalja - Nazare
Otkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i autentičnom muzikom - fado. Od 1256. godine, Lisabon je glavni grad Portugala. Proteže se uzvodno, severno od ušća reke Težo, okupirajući sedam brežuljaka među kojima se ističe Monsanto sa 226 metara nadmorske visine. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posetite Aveniju slobode i Republike, Park nacija i Okeanarijum, najveći u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan – 28.12. (četvrtak) - BEOGRAD – BEČ - LISABON
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva ipo sata pre poletanja aviona. Prijavljivanje i predaja prtljaga za let. Po sletanju panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Avenija Republike i Avenija Slobode puna luksuznih prodavnica, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo. Odlazak do hotela i prijavljivanje. Slobodno vreme. Noćenje
2.dan – 29.12. (petak) LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet – Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Sintra je grad pod zaštitom UNESCO-a od 1995. godine. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Nastavak putovanja. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra. Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Nastavak putovanja ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Slobodno vreme za ručak. Prolazak kroz Eštoril. Povratak u Lisabon. Noćenje.
3.dan – 30.12. (subota) LISABON – PEŠAČKO RAZGLEDANJE
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet – Pešački obilazak Lisabona. Obilazak Trga Restauradores na kom se nalazi jedinstven mozaik i spomenik koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Ne trgu se nekada nalazila kraljevska palata uništena u zemljotresu 1755. godine. Zato se ovaj trg takođe zove Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. Obilazak gradske četvrti Alfama. Slobodno vreme. Noćenje
4.dan – 31.12. (nedelja) LISABON - LISABON – NACIONALNI PARK ARABIDA – AZEITAO (VINSKA TURA) – SESINDRA
Doručak. Ova interesantna tura počinje na južnim obala reke, prelazeći preko mosta 25. april idemo do Nacionalnog parka Arabida, sa koga se pruža neverovatan pogled na okean i obližnje planine. Nastavljamo do mesta Azeitao. Mesto je poznato po svojim vinima gde posećujemo jednu od najpopularnijih lokalnih vinarija gde ćemo probati neka od najboljih vina. Put nas dalje vodi do Sesindre, tradicionalnog ribarskog mesta koje se nalazi na obali Atlantika. Odatle se vraćamo za Lisabon prelazeći najduži most Vasko de Gama (17 km). Noćenje.
5.dan – 01.01. (ponedeljak) LISABON – OBIDOŠ – ALKOBASA – BATALJA – NAZARE – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na organizovani celodnevni fakultativni izlet. Obidoš je najbolje očuvani srednjovekovni grad u Portugalu i u potpunosti je opasan zidinama iz 12. veka visokim 13 metara. Grad nazivaju i „venčanim poklonom“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja. Odlikuju ga uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima, prozorima i oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po najvećem portugalskom manastiru iz 12. i 13. veka - manastiru Svete Marije. Pod zaštitom je UNESCO-a., a u njemu su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije - kralj Pedro I i Ineš de Kastro. Njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remekdelo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Nazare je nekadašnje ribarsko mesto čuveno po karakterističnim, obojenim ribarskim brodićima. Važi za živopisno turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje
6.dan – 02.01. (utorak) LISABON – BEČ – BEOGRAD
U ranim jutarnjim časovima odjavljivanje iz soba i transfer na aerodrom za jutarnji let. Planirano poletanje iz Lisabona u 07:05h. Sletanje u Beč u 11:35 i nastavak za Beograd letom u 16:00. Planirani dolazak u Beograd u 17:50. (Kraj usluga).

 

C E N A (po osobi – Nova godina 2023/24)

Paket aranžman - Jedinstvena cena

Opis

Termin putovanja

Hotel

First minute cena

Nova godina

28.12.2023 – 02.01.2024.

OLISSIPPO MARQUES DE SA 4*

 874€

 

PLANIRANA VREMENA LETOVA:

28.12. OS740 BEOGRAD BEČ 07:00 – 08:15

28.12. TP1271 BEČ LISABON 12:25 – 15:05

02.01. TP1270 LISABON BEČ 07:05 – 11:35

02.01. OS737 BEČ BEOGRAD 16:45 – 17:50

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Cene iz tabele su u evrima, po osobi.

 

DOPLATE I POPUSTI:
• Doplata za jednokrevetnu sobu je 50% ukupne od cene aranžmana
• Deca od 0 – 2 god – plaćaju 120€, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
• Deca 2-12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu) uz prethodni upit u agenciji.
• Treća odrasla osoba u 1/2 + 1 sobi uz prethodni upit u agenciji.
* Dodatni ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

Hotel Olissippo Marques De Sa 4* (ocenjen 8,4 na booking.com)
https://www.olissippohotels.com/en/Hotels/Marques-de-Sa/The-Hotel.aspx
Hotel Olassippo Marques de Sa smešten je u jednom od najelegantnijih delova Lisabona. Hotel je otvoren 1996. godine, a potpuno renoviran 2017. godine. Hotel Olissippo Marquês de Sa nudi klimatizovane sobe i koktel bar, a nalazi se na samo par minuta hoda od tržnog centra El Corte Inglês. Stanica metroa Sao Sebastiao se nalazi na 2 minuta hoda od objekta, a sa nje se lako stiže do istorijskih četvrti Lisabona.

 

Cena aranžmana uključuje:
• Avio kartu na relaciji Beograd – Beč – Lisabon – Beč – Beograd sa kompanijama Austrian i TAP
• Aerodromske takse - 122 € na dan objavljivanja programa (aerodromske takse su podložne promenama i mogu uticati na izmenu cene pre putovanja)
• Smeštaj u hotelu 4* prema opisu na bazi 5 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit)
• Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu
• Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
• Troškove organizacije putovanja
• Usluge pratioca grupe
• Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

 

Cena aranžmana ne uključuje:
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje ili osiguranje od otkaza aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u agenciji ili putem telefona.
PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNICI POSEDUJU OBE VRSTE OSIGURANJA
• Fakultativne izlete (uplaćuju se u agenciji prilikom prijavljivanja)
• Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon i okolinu (uvedena za boravak u Lisabonu od 01.01.2016. godine, i plaća se na recepciji hotela) u iznosu od 2,5 € po osobi po noći. Postoji mogućnost izmene.
• Individualne troškove putnika

 

JEDINSTVENA CENA – PLAĆANJE PO SREDNJEM KURSU

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
• Gotovinom 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dan pre putovanja
• 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije do 15.05.2024. Čekovi se realizuju 5/10. ili 15. u mesecu.
• Platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro) ili preko računa
• 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% na 4 jednake mesečne rate BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za
korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji
• Online platnim karticama Visa i Maestro preko website-a agencije

 

FAKULTATIVNI IZLETI UZ PRATNJU VODIČA NA SRPSKOM JEZIKU

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

• Pešačko razgledanje grada grada – 20€ odrasli / 15 € deca
(uključene karte za metro u sklopu pešačkog razgledanja) uz pratnju vodiča
• Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš i Eštoril - 75€
(U cenu je uključena ulaznica za Penja palatu u Sintri) uz pratnju vodiča. Nije uključen ručak
• Batalja, Nazare, Obidoš, Alkobasa – 70€
(U cenu je uključena ulaznica za manastir Batalja) uz pratnju vodiča
• Arabida, Azeitao (vinska tura), Sesindra 65€ (uz pratnju vodiča). Nije uključen ručak

 

Napomena:
Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, COVID pravila i dr). Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (Potrebno je najmanje 16 prijavljenih učesnika za realizaciju svakog izleta I maksimum 25 za Sintru. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene uz pristanak putnika. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Prijavljivanje i plaćanje izleta se vrši prilikom rezervacije putovanja.
Maksimalan broj putnika za Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš I Eštoril je 25

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici agencije
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
• Objašnjenje: švedski sto – izbor različitih namirnica. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.
• Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, minibar, TV, klima uređaj...)

 

OPŠTE NAPOMENE:
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
• Putnik ima pravo na 1 besplatan prtljag maksimalne tezine 20kg kao i na ručni do 8kg (svaki kilogram preko dozvoljeno gse dodatno naplaćuje od strane avio prevoznika). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko100 ml
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. Dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
• Postoji mogućnost izmene letova nakon potvrde klijenta radi zadržavanja postojeće cene i uz saglasnost klijenta.
• Svaki komad prtljaga mora biti obeležen obeleživačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
• Organizator ima pravo izmene hotela i dužan je da obezbedi hotel iste ili više kategorije i iste usluge)
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, izmena vremena leta, izmena cene aerodromske takse, izmena cene avio karata, izmena cene hotela...)
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Rok za prijavu zavisi od popunjenosti.
• Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
• Preporuka je, da se putnici sa crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju na stranici Ministarstva inostranih poslova RS ili u ambasad i ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije ili zemlje u koju putuje
• Agencija ne snosi odgovornost za važenje pasoša putnika u odnosu na pravila zemlje u koju putuje kao ni za druga lična dokumenta. Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša.
• Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici radi overe računa i povraćaja poreza
• Za sve informacije date usmeno u agenciji ili telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validna je samo pisana informacija i samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
• Garancija putovanja Organizatora ne podrazumeva fakultativne izlete.
• Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
• V A Ž N A N A P O M E N A: Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona. Postoji mogućnost pomeranja predviđenih vremena i to zavisi od avio kompanije. U slučaju večernjih i noćnih letova postoji mogućnost da se ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

 

• Cenovnik 2 Lisabon Nova godina 2023/24 – od 01.11.2023.

 

Organizator putovanja, Licenca OTP br. 118/2021. U skladu sa odredbama Zakona o turizmu ima bankarsku garanciju putovanja u visini od 30.000 eur, kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određenje opštim uslovima i programom putovanja po ugovoru o Garanciji putovanja i davanja saglasnosti za izdavanje bankarske garancije broj 036/2022 od 25.08.2022. zaključenog sa Primaocem garancije Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”. Broj bankarske garancije 04777-02-0184606 od 29.09.2022.
Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

 

 

newsletter slikica

NEWSLETTER: Saznajte na vreme za najpovoljnije aranžmane.

Kontaktirajte nas

TA Supernova Travel
11000 Beograd, Majke Jevrosime 29
Telefon: +381 11 33 73 183
Fax: +381 11 32 34 106
Mobilni: +381 65 8874782
office@supernovatravel.rs
Skype: supernova.travel

Društvene mreže

facebookinstagramyoutube