logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Prodajni kurs banke Intesa: 119.8659
  • Srednji kurs NBS: 117.5156


NOVA GODINA - ISTANBUL


DOLMABAHČE–  TOPKAPI – AJA SOFIJA – PLAVA DŽAMIJA - KRSTARENJE BOSFOROM                               

4 dana (3 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*) – avionom

Polazak: 30.decembar 2019. (Povratak: 02.januar 2020.)

ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6. veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj. Uz Aja Sofiju, Top Kapi i Plavu džamiju, svakako najčuvenije među njima, i mnoge druge građevine u istorijskom jezgru grada – bedemi, džamije, crkve, trgovi, medrese i hamami – proglašeni su delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Istanbul godišnje privuče milione turista koji žele videti njegove znamenitosti, osetiti njegov kosmopolitski duh i odličan provod koji je u ovom gradu zagarantovan.


1. dan (ponedeljak, 30.decembar 2019.) BEOGRAD – ISTANBUL

 Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera u 10:05 sati. Poletanje za Istanbul u 12:05 sati kompanijom Pegasus airlines (let PC 372). Sletanje na aerodrom Sabiha u 15:45 sati po lokalnom vremenu.  Transfer do hotel i smeštaj. Odlazak gradskim prevozom, na razgledanje grada u pratnji vodiča, Trg Taksim I okolina.

2. dan (utorak, 31.decembar 2019.) ISTANBUL

 Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti Ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet: poseta palate Dolmabahče i krstarenje Bosforom. Palata Dolmabahče je sagrađena po nalogu Sultana Abdulmedžida I, koji je preselio svoje sedište iz Topkapi palate u ovu palatu. Kemal Ataturk, prvoizabrani predsednik moderne Turske, koristio je palatu Dolmabahče kao svoju letnju rezidenciju, u kojoj je proveo i poslednje dane života. Zlato i kristal preovladavaju u unutrašnjosti palate. Kristalni luster, u ceremonijalnom holu, poklon kraljice Viktorije, najveći je poznati kristalni luster na svetu i teži 4 i po tone.
Krstarenje Bosforom u trajanju od oko 90 minuta je idealna prilika da se vidi grad sa mora. Povratak u hotel. Noćenje.   

3. dan (sreda 1.januar 2020.) ISTANBUL

 Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet: Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija. Aja Sofija je izgrađena 537. godine kao pravoslavna crkva, a dolaskom Mehmeda II Osvajača i padom Vizantijskog carstva 1453. godine, proglašena je džamijom. Unutrašnjost Aja Sofije je obložena mermernim pločama i freskama koje su nakon 1453. godine bile prekrivene gipsom. Sultan je naredio i dodavanje ukrasa tipičnih za džamije, a mnoge freske su potpuno istrugane i uništene. Aja Sofija je pod naređenjem Ataturka pretvorena u muzej 1935.god I tada su freske i ukrasi ponovo otkriveni. Topkapi palata je bila glavna rezidencija svih osmanskih sultana skoro 400 godina, kada je odlučeno da se sedište premesti u novoizgradjenu palatu Dolmabahče. Bila je srce osmanskog carstva i iz nje su vodjeni državni poslovi. Izgradnja Plave džamije je otpočeta 1609. godine, a do kraja 1616.god je već krasila Istanbul. Naziv je dobila po 20 000 plavih pločica koji prekrivaju unutrašnjost. Individualni odlazak na doček Nove godine. Noćenje.

4. dan (četvrtak.2.januar 2020.) ISTANBUL – BEOGRAD

 Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrome Sabiha.  Poletanje za Beograd avio kompanijom Pegasus u 11:40 sati (let PC371). Dolazak u Beograd u 12:25 sati.   

HOTEL

30.decembar 2019. – 02.januar 2020.

Usluga

CENA PO OSOBI

Piya Sport Hotel 4*

Dvokrevetna soba

BB

389 evra

Treća osoba (na upit)

379 evra

Jednokrevetna soba (na upit)

485 evra

Bulvar Palas 4*

Dvokrevetna soba

BB

379 evra

Treća osoba (na upit)

365 evra

Jednokrevetna soba (na upit)

473 evra


U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

Avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (prevoznik Pegasus airlines)

Aerodromske takse aerodromske takse (oko 50 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se 
  plaćaju u dinarima u poslovnicama agencije)
,

Smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice, u dvokrevetnim sobama, na bazi noćenja sa doručkom
Transferi prema programu
Pešačko razgledanje grada
Usluge vodiča
Troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

Fakultativni izleti

Ulaznice na lokalitetima i posete

Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

SMEŠTAJ

Piya Sport Hotel 4* http://piyasporthotel.com/
Hotel se
nalazi u blizini trga Bejazit, u srcu starog centra grada, na pešačkoj udaljenosti od Velikog Bazara, Aja Sofije, Plave džamije i Topkapi palate.  Sobe imaju kupatilo sa fenom, SAT TV, sef, minibar i wi-fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Bulvar Palas 4* https://www.hotelbulvarpalas.com

Nalazi se na 3 minuta hoda od tramvajske stanice Aksaraj, kojim u brzo stiže do najpoznatijih znamenitosti grada.Hotel ima restoran, bar, fitness I spa sadžaje. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi–fi je besplatan.Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI

Fakultativni izlet autobusom “Dolmabahče palata, krstarenje Bosforom”. Cena: 50 evra. U cenu je uključena ulaznica za Dolmabahče palatu, transfer, krstarenje i usluge vodiča.
● Fakultativni izlet autobusom “Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija”. Cena: 50 evra. U cenu su uključene ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi palatu i usluge vodiča.
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Istanbulu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
Uz blagovremeni upit u poslovnicamaorganizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.

Za državljane R.Srbije viza nije potrebna za boravak u R.Turskoj do 90 dana u periodu od 6 meseci računajući od prvog dana prvog ulaska. Državljani R.Srbije koji ulaze u R.Tursku potrebno je da poseduju pasoš čiji je rok važenja najmanje 60 dana duži od dana isteka vize ili dozvole boravka, odnosno dozvoljenog boravka bez vize (bezvizni boravak za naše građane je 90 dana u periodu od 6 meseci), što znači da rok važenja putne isprave mora biti najmanje 150 dana, tj 6meseci od dana ulaska u R.Tursku.

USLOVI PLAĆANJA:

-Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednsoti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije a ostatak je podložan promeni. Započeti način plaćanja se ne može menjati.

UPLATA DO POLASKA:- 40% od celokupne cene aranžmana (akontacija) prilikom rezervacije (sklapanja ugovora), ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja. Uplata se može izvršiti u gotovini, platnim karticama, preko računa (kao pravno ili fizičko lice).

ODLOŽENO PLAĆANJE:40% od celokupne cene aranžmana (akontacija) prilikom rezervacije (sklapanja ugovora), ostatak:
- ČEKOVIMA GRAĐANA - na jednake mesečne rate, po obračunu, do 30.03.2020. Dospeće rata je 10, 20 i 30. u mesecu. Za rate koje dospevaju za naplatu posle iskorišćenog aranžmana obavezno je deponovanje čekova građana kod organizatora, kao garancija plaćanja, najkasnije 15 dana pre putovanja.
- KREDITNIM KARTICAMA (Visa, MasterCard, Amex) na 6 mesečnih rata bez kamate.
- Putem ADMINISTRATIVNE ZABRANE - na 6, 9 ili 12 rata sa firmama sa kojima agencija SUPERNOVA TRAVEL ima sklopljen ugovor.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

● Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI AGENCIJE

● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”. Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.Galerija