logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Prodajni kurs banke Intesa: 119.936
  • Srednji kurs NBS: 117.5843


BERGAMO I JEZERO KOMO


Tri prelepa jezera, Mađore, Komo i  Garda, u čijim bajkovitim predelima zaista možete uživati. Jezero Mađore je neverovatan spoj alpske i mediteranske lepote.  Jezero Komo na granici Italije sa Švajcarskom i sa gradovima Komo i Leko deluje kao dar bogova. Smaragdna voda i sve nijanse zelene boje kojima obiluje u proleće I jesen, zahvaljujući bujnoj vegetaciji, predstavljaju zaista nestvarnu sliku. Predivne fasade kuća starih četiri i više vekova čine ga još privlačnijim.  Jezero  Garda je najveće jezero Italije, koje leži u podnožju Alpa.

U cenu aranžmana uključena vožnja brodom po jezeru Komo!
JEZERO MAĐORE – BOROMEJSKA OSTRVA - JEZERO KOMO - JEZERO GARDA-SIRMIONE
6 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4* ) – autobusom

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (sreda, 18.septembar 2019.) BEOGRAD

Sastanak grupe u 17:30 h, polazak u 18:00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Bergamu.

2. dan (četvrtak, 19.septembar 2019.) BERGAMO

Dolazak u Bergamo u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada koji zovu i „Grad teatra“. Bergamo je poznat i po tome što je gradsko jezgro potpuno okruženo srednjovekovnim zidinama. Šetnja gradskim trgom, glavnom ulicom i istorijskim centrom Bergama. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (petak, 20.septembar 2019.) BERGAMO– JEZERO MAĐORE

Doručak. Nakon doručka, polazak ka jezeru Mađore. Jezero je površine 212 km², drugo je jezero po veličini u Italiji i jedno od najdubljih jezera Evrope. Fakultativni izlet brodom po jezeru uz posetu prekrasnim Boromejskim ostrvima:  Isola Bella (Lepo ostrvo)  i Isola Dei Pescatori (Ribarsko ostvo), vlasništvo porodice Boromini. Isola Bella je ostrvo-palata iz 1632. godine poznato po vrtovima, koji se stepenasto spuštaju i imaju čak 10 terasa. Ostrvo Pescatori je naseljeno tokom cele godine i poznato po obilju restorana i kafića.  Slobodno vreme. U poslepodnevnim satima odlazak  do mondenskog mesta Stresa, poznatog  po vilama izuzetne arhitekture i sa prelepom vegetacijom. Obilazak istorijskog centra grada. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (subota, 21.septembar 2019.) BERGAMO –JEZERO KOMO – LEKO

Doručak. Posle doručka, polazak ka jezeru Komo. Jezero Komo je najpoznatije i napopularnije jezero Italije. Predstavlja oazu prirodne lepote, mira i tišine. Sa jezera se pruža veličanstven pogled na planine San Salvadore i Bre. Obilazak grada Komo, poznatog po šetalištu, srednjovekovnoj četvrti oko trga Cavur i katedrali od belog mermera iz 14 veka. Vožnja brodićem po jezeru. Nakon obilaska, odlazak do mesta Leko, koje se nalazi na poluostrvu koje deli jezero na dva dela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u tipičnom gradiću ove regije, poznatom po baziliki Svetog Nikole, koja dominira mestom. Leko je mesto poznato i po tri mosta od kojih je najstariji sagrađen još u 14 veku. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan (nedelja, 22.septembar 2019.) BERGAMO – JEZERO GARDA – SIRMIONE

Doručak. Napuštanje hotela . Odlazak do jezera Garda, najvećeg jezera Italije,  koje cele godine posećuju turisti iz svih krajeva sveta, a ono to duguje svojoj prirodnoj lepoti, blagoj klimi, ali i tipičnoj vegetaciji. Na južnim obalama jezera nalazi se čuveni grad Sirmione, čiji su glavni istorijski simbol Katulove pećine (Grotte di Catullo). U ovom popularnom gradu se nalazi zamak Skaliger sa retkim primerom srednjovekovne odbrambene luke, Crkve Santa Maria Magiore. Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6. dan (ponedeljak, 23.septembar 2019.)

BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Krsaj programa.    

TERMIN

HOTEL

CENA PO OSOBI

SPECIJALNA PONUDA

DOPLATA ZA jednokrevetnu SOBU

18.09.-23.09.2019

HOTEL 4*

204 evra

184 evra

80 evra

Specijalna ponuda važi za rezervacije do 15.08.2019.!

 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

● Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)

● Tri noćenja sa doručkom, u dvokrevetnoj sobi, u hotelu kategorije četiri zvezdice

● Razgledanja prema programu

● Troškove organizacije putovanja

● Usluge vodiča

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

Fakultativni izleti i ulaznice

● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

UMANJENJA
● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 5%. (isključivo na upit)
● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)


OPCIONE DOPLATE


● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
● Doplata za dodatno sedište: 60 evra


SMEŠTAJ
 AIRPORT HOTEL BERGAMO  4*, Bergamo http://www.airporthotelbg.it/en/

 Moderan hotel, udaljen od centra Bergama 10 minuta vožnje.  Hotel ima restoran, bar,  parking. Sve sobe poseduju kupatilo, 
 TV, telefon, mini bar , WI-FI internet.
Doručak se služi po principu samoposluživanja, izbor više jela.

● Organizator putovanja  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

● Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a  treći, pomoćni ležaj  može biti manji od standardnih dimenzija.

 

FAKULTATIVNI IZLETI
Celodnevni fakultativni izlet na Boromejska ostrva. Cena:  35 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, vožnja brodom, obilazak palate i usluge vodiča.

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.


VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “BERGAMO I JEZERO KOMO”


● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja

● Uz blagovremeni  upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem.


● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci.  Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

-Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednsoti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije a ostatak je podložan promeni. Započeti način plaćanja se ne može menjati.

UPLATA DO POLASKA:- 40% od celokupne cene aranžmana (akontacija) prilikom rezervacije (sklapanja ugovora), ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja. Uplata se može izvršiti u gotovini, platnim karticama, preko računa (kao pravno ili fizičko lice).

ODLOŽENO PLAĆANJE:40% od celokupne cene aranžmana (akontacija) prilikom rezervacije (sklapanja ugovora), ostatak:

- ČEKOVIMA GRAĐANA - na jednake mesečne rate, po obračunu, do 30.03.2020. Dospeće rata je 10, 20 i 30. u mesecu. Za rate koje dospevaju za naplatu posle iskorišćenog aranžmana obavezno je deponovanje čekova građana kod organizatora, kao garancija plaćanja, najkasnije 15 dana pre putovanja.

- KREDITNIM KARTICAMA (Visa, MasterCard, Amex) na 6 mesečnih rata bez kamate.

- Putem ADMINISTRATIVNE ZABRANE - na 6, 9 ili 12 rata sa firmama sa kojima agencija SUPERNOVA TRAVEL ima sklopljen ugovor.

 

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Organizatora putovanja moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju. 


OPŠTE NAPOMENE 

● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.

● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša.

 ●Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)

  

● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

 

 Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.

5.avgust 2019.

Galerija