logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5713 

 KRSTARENJE KANJONOM DRINE          


VIŠEGRAD - PERUĆAC

 jednodnevni izlet autobusom - 13.jun,   19.jun 2021.god. 

PROGRAM IZLETA:

Polazak iz Beograda ispred muzeja „25.maj“ u 06.00h. Vožnja preko Čačka i Užica. Pauza u kafani „Kod Loja“. Fakultativno (Imaćete priliku da probate čuvenu Zlatiborsku komplet lepinju…)

Priča o Kremanskoj misteriji u selu proroka Tarabića, trasom Šarganske osmice, pored Drvengrada, grada čuvenog režisera Emira Kusturice vodi nas do Višegrada. Uz priču o nobelovcu Ivu Andriću, obići ćemo ćupriju na Drini, koja je ušla u Svetsku baštinu spomenika kulture i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a.  

Zatim, obilazak Andrićgrada, još jedne izuzetne tvorevine našeg poznatog režisera. Slobodno vreme za ručak i obilazak grada. Naša topla preporuka su ćevapi na terasi hotela „Višegrad“ na kojoj ćete uz ručak uživati u šumu Drine i predivnom pogledu na most.

A onda, najlepši trenutak dana... ukrcavanje na brod „Grizzli 2“... krstarenje kanjonom Drine, jednim od najdubljih na svetu, koga krasi zelena boja vode i šumom obrasle litice... tamo gde se nebo spaja sa vodom, a provode nestvarni i nezaboravni trenuci...

Kanjon Drine je drugi najdublji kanjon u Evropi i jedan od nadubljih u svetu (na pojedinim mestima i do 1000 m). Po lepoti za mnoge je na prvom mestu. Do izgradnje HE Bajina Bašta brzaci i bukovi pisali su dnevnik reke Drine na ovoj deonici. Ustava je umirila reku i poklonila nam jezero Perućac da u njemu uživamo ploveći zagledani u zelenilo šumovitih litica ili njihovih obrisa u lepotici Drini.

Danas više nema drvenih splavova da nas povežu i prevezu duž 52 km plovnog puta od Višegrada do Perućca

(pristanište) pa ćemo putovati modernim turističkim brodom krivudavim tokom reke prepuštajući se zelenom nestvaru, prikazima nedirnute prirode Nacionalnog parka Tare. Na ovom putovanju pridružiće nam se i reka Žepa, koja će se uliti u Drinu kod mesta Slap, da zajedno doplovimo ka cilju uživajući svim čulima, slušajući tišinu, šum reke, poj ptica...

Nakon tri i po sata plovidve i uživanja, dolazak na jezero Perućac gde će nas čekati autobus. Panoramsko razgledanje HE “Bajina Bašta“ i lagana vožnja do reke Vrelo, najkraće reke u Evropi.   Posetićemo mesto izvora i prošetati se dužinom od 365m do njenog ušća u Drinu. Slobodno vreme.

Povratak u Beograd u kasnim večernjim satima.  Kraj programa.

 

CENA PROGRAMA:

4.650 DIN po osobi
deca do 10 godina: 3.700 din

  Višegrad - Na desnoj, a delom i levoj obali Drine, s obe strane Rzava, koji se tu uliva u Drinu, na istoku Bosne i Hercegovine, prostire se grad Višegrad. Najveću atrakciju ovog grada predstavlja most preko Drine, koji je Mehmed-paša Sokolović podigao 1571. godine, a koji je u svom romanu“Na Drini ćuprija” opisao Ivo Andrić za koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost.
Andrićgrad
  - Od 2014. godine za posetioce je otvoren Andrićgrad, turistički kompleks čiji je idejni tvorac režiser Emir Kusturica, a koji je inspirisan delima i likovima Ive Andrića. Grad je izgrađen od kamena i predstavlja mešavinu epoha i stilova koji su se smenjivali kroz istoriju ovog područja: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam.
Brod „Grizzly 2“
je katamaranskog tipa, dimenzija 22,8 X 6,7 m i kapaciteta 140 mesta. Sastoji se od dva nivoa. Na prvom nivou se nalazi zatvoren salon, dok je na drugom nivou otvorena paluba. Na brodu se nalazi još i kapetanska kabina, kuhinja, šank i 3 toaleta. Opremljen je profesionalnim ozvučenjem, video bimom, kamerama za nadzor itd.
Perućac
je turističko naselje udaljeno od Bajine Bašte 13 km, na desnoj obali reke Drine. U neposrednoj blizini je velika brana hidrocentrale, odakle počinje jezero, dugačko 54 km, čiji se kanjon prostire sve do Višegrada.


Napomena: Odrasli državljani Republike Srbije mogu ploviti sa važećom ličnom kartom ili pasošem. Deca moraju posedovati pasoš za prelazak granice bez obzira da li putuju u pratnji roditelja ili ne i dodatno saglasnost roditelja ukoliko ne putuju sa oba roditelja. Potrebni podaci su: ime i prezime, datum rođenja i broj važeće lične karte ili pasoša. Prevoz kućnih ljubimaca nije dozvoljen.


 

PROGRAM OBUHVATA:

    Prevoz autobusom turističke klase sa minimum 18 putničkih sedišta (turistička nagibna sedišta, klima, mikrofon, audio oprema...);

     Obilaske prema program izleta (Višegrad, Andrićgrad, reka Vrelo);

     Brodsku kartu za krstarenje kanjonom Drine na brodu “Grizlly” u trajanju od 3,5 sata

     Usluge profesionalnog turističkog vodiča za sve vreme trajanja putovanja.


PROGRAM NE OBUHVATA:

     Individualne troškove – nepomenute usluge.


NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje se vrši u dinarima. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije a ostatak je podložan promeni.

    AVANSNO – u gotovom, čekovima gradjana, uplatom na račun ili platnim karticama. Prilikom rezervacije plaća se 40% vrednosti aranžmana, ostatak najkasnije 15 dana pre početka usluge;

    UPLATA NA RATE – avans od najmanje 40% cene aranžmana prilikom prijave, ostatak u 2 mesečne rate;

  • Putem ADMINISTRATIVNE ZABRANE - 3 rate sa firmama sa kojima agencija  ima sklopljen ugovor.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz IZLETA je 5 dana pre puta. AGENCIJA zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena prevoza. AGENCIJA zadržava pravo izmene programa IZLETA, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. IZLET je rađen na bazi minimum 30 putnika.

Prema članu 79. Zakona o turizmu, za izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Organizator IZLETA: SUPERNOVA TRAVEL

Cenovnik br.1 od 11.05.2021.

Galerija