logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5713
 

 Tamo gde ...

... priroda miriše lepotom i mami u svoj raskošan hram, a tišina odjekuje

... je reka Zapadna Morava, tražeći sebi put, između litica Ovčara i Kablara, ostavila predivne zaokrete svoje vode

... u tišini srpskih svetinja krstare vetrovi, donoseći priče iz drevnih vremena

... u nepreglednim šumskim prostranstvima Ovčara i Kablara izvori žubore, donoseći život

... uz sjajne ukuse domaće hrane savršeno ide mirisna rakija šljivovica

... odmarate dušu i telo, pojite se lepotama i hranite pogledima.

Tamo gde ste uvek DOBRODOŠLI!

 

USPON NA KABLAR

LJUBIĆ - ČAČAK - OVČARSKO-KABLARSKA KLISURA

- jednodnevni izlet autobusom sa ručkom u seoskom domaćinstvu -

-  23.maj,   30.maj,   05.jun,   20.jun 2021.god.  -

Program:

Polazak iz Beograda u 07.00h  ispred muzeja Jugoslavije (ex. “25.maj”), turističko stajalište u Bul. Kneza Aleksandra Karađorđevića. Vožnja autoputem “Miloš Veliki” do Čačka.

Priču o Čačku započinjemo na brdu Ljubiću, uživajući u panorami grada. Boj na Ljubiću, kao polazna tačka moderne srpske istorije, otvara nam vrata grada na Moravi. Obilazak kompleksa.

Obilaznicom oko Čačka ulazimo u predeo izuzetnih odlika gde je reka Zapadna Morava između planina Ovčar i Kablar usekla duboku klisuru poznatu pod imenom Ovčarsko-kablarska klisura. Vozeći se živopisnim predelom ispričaćemo priču o manastirima raspoređenim na padinama ovih planina koji čine skupinu pod imenom Mala Srpska Sveta Gora. Uz pregršt zanimljivih priča, stižemo do Ovčar banje.

Kratka šetnja do manastira Blagoveštenje (XII vek) u kome se zamonašio Gojko Stojčević (Patrijarh Pavle). Na njegovoj terasi sa pogledom na planine Ovčar i Kablar, podsetićemo se na život i delo ovog skromnog i istinoljubivog čoveka.

Polučasovna lagana šetnja, tik uz reku Zapadnu Moravu, trasom nekadašnje pruge voza Ćira kroz stenovite tesnace do manastarira Nikolje (XV vek). Obilazak crkve posvećene Svetom Nikoli, konaka kneza Miloša Obrenovića i manastirske suvenirnice. Imaćete priliku da pomislite želju i tri puta obiđete oko starog bora u nadi da će Vam Gospod istu i uslišiti.

Utisak sa kopna dopunićemo uživanjem na reci! Polazak grupe na fakultativnu vožnju katamaranom sa pristaništa manastira Nikolja. Vožnja meandrima Zapadne Morave do jezera Međuvršje.

Nastavak puta autobusom do parkirališta podno vrha Kablara. Kratkom pešačkom stazom kroz šumu popećemo se na sam vrh... Ako dozvolite da Vas obori osećaj povezanosti sa prirodom, u samo jednom pogledu, staće toliko nestvarne lepote, netaknute okoline... Pogled sa vrha Kablara, pre svega „puca“ na meandre Zapadne Morave, koja je tražeći sebi put, između strmih litica Ovčara i Kablara, ostavila predivne zaokrete svoje vode... Očaraće Vas pogled na Šumadiju, šumoviti Ovčar, planinu Jelicu, Čačak i brdo Ljubić.

Nakon uživanja u vetru koji šapuće sa vrhova Kablara, odlazak u seosko domaćinstvo u neposrednoj blizini. Domaćica će za Vas spremiti ručak od namirnica koje na imanju sami proizvode. U tišini prirodnog ambijenta sa nestvarnim pogledom na okolinu, sladićete se domaćom hranom i pićima.

Povratak za Beograd u večernjim satima. Kraj programa.

 

CENA PROGRAMA:

2.990 DIN  po osobi
deca do 12 god: 2.690, DIN

 

Program obuhvata:

     PREVOZ AUTOBUSOM TURISTIČKE KLASE SA MINIMUM 18 PUTNIČKIH SEDIŠTA (turistička nagibna sedišta, klima, mikrofon, audio oprema...);

      Obilaske prema programu izleta (brdo Ljubić, manastir Blagoveštenje i Nikolje, vidikovac na Kablaru);

     Ručak u seoskom domaćinstvu “Čvrkić” na Kablaru na bazi švedskog stola (meni: slatko, kafa, rakija, domaći sok, kajmak, sir, pršuta, slanina, projara, domaća pogača, salata, slane i slatke pite) … ;

      Usluge profesionalnog turističkog vodiča za sve vreme trajanja putovanja.

 

Program ne obuhvata:

       Vožnju katamaranom u trajanju od 1h 15min – 600,00 po osobi, deca do 12 godina starosti – 300,00 din - obavezna prijava i plaćanje u agenciji. Napomena:  Usled visokog vodostaja reke i u slučaju vremenskih nepogoda, organizator zadržava pravo otkaza vožnje katamaranom, isključivo iz bezbedonosnih razloga.

 

Način plaćanja:

Plaćanje se vrši u dinarima. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije a ostatak je podložan promeni.

     AVANSNO – u gotovom, čekovima gradjana, uplatom na račun ili platnim karticama. Prilikom rezervacije plaća se 40% vrednosti aranžmana, ostatak najkasnije 15 dana pre početka usluge;

     UPLATA NA RATE – avans od najmanje 40% cene aranžmana prilikom prijave, ostatak do ukupne cene aranžma- na u 2 mesečne rate;

     Putem ADMINISTRATIVNE ZABRANE - 3 rate sa firmama sa kojima Agencija ima sklopljen ugovor;

 


U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz IZLETA je 5 dana pre puta. AGENCIJA zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena prevoza. AGENCIJA zadržava pravo izmene programa IZLETA, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. IZLET je rađen na bazi minimum 30 putnika.

Prema članu 79. Zakona o turizmu, za izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Organizator izleta: SUPERNOVA TRAVEL
Cenovnik br.1 od 11.05.2021.

Galerija