logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Prodajni kurs banke Intesa: 119.9025
  • Srednji kurs NBS: 117.5515BARI - PULJA

 

5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3*) – avionom

Polazak: 23. oktobar (povratak 27. oktobar 2019.)

Pulja je jedna od 20 pokrajina u Italiji. Nalazi se na jugoistoku zemlje i geografski bi mogla da se podeli na dve celine. Severni deo čini Bari, glavni grad regije i poluostrvo Gargano, dok je južni deo poznat po interesantnim gradićima kao što su Alberobelo, Polignano, Leće.  Bari je glavni grad ove pokrajine i deveti po veličini grad u Italiji, poznat je i kao grad Svetog Nikole čije se mošti nalaze u gradskoj katedrali. Pulja je poznata iz po slikovitom opisu “peta italijanske čizme”. Ime je dobila po drevnom narodu Apulima, koji su naseljavali ovo područje još pre starog Rima. Kao zemlja između dva mora, Jadranskog i Jonskog, ovo je izrazito pomorska oblast sa dugom obalom. Ovde su nastajale legende i stvarali se heroji, a svoje puteve ukrštali Grci, Rimljani, Iliri, Vizantinci i Arapi, čiji su se brodovi, ljudi, roba i kulture oduvek mešale i kretale između dve obale, između Zapada i Istoka. Pulja sa svojim prepoznatljivim belim gradićima, utvrđenjima, ravnom, nerazuđenom obalom i kristalno čistim morem predstavlja jedan od najinteresantnijih delova Italije, drugačiji po arhitekturi, neotkriven i zanimljiv.

1. dan (sreda, 23. oktobar 2019.) BEOGRAD – RIM – BARI

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” u 09:30 sati. Poletanje za Rim u 11:35 sati, (let AZ591). Dolazak u Rim u 13:10 sati. Nastavak putovanja za Bari na liniji AZ1615 u 15:10h, dolazak u Bari u 16:15h. Po sletanju u Bari odlazak na panoramsko i pešačko razgledanje grada sa vodičem, Katedrala Svetog Sabinija, Bazilika Svetog Nikole, Normanski zamak Svevo, stari grad (ulaznice nisu uključene u cenu). Transfer do hotela, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan (četvrtak, 24. oktobar 2019.) BARI

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet Altamura i Castel del Monte. Altamura, čuveni grad hleba, se nalazi u srcu Pulje. S obzirom da je ovaj grad naseljen od davnina, ne čudi činjenica da je muzej arheologije sa impresivnom postavkom artefakata starih i do 2500 godina,jedna od nezaobilaznih tačaka prilikom obilaska. Tu je i katedrala posvećena Devici, koja datira iz 13 veka. Razgledanje starog gradskog jezgra, kratko slobodno vreme. U povratku ka Bariju, poseta dvorcu „Castel del Monte” iz 13. veka. Njegova svrha od početka nije bila vojna – njegov vlasnik Fridrik II izgradio ga je za uživanje. Kao kulturno dobro, Castel del Monte je 1996. godine uvršten na listu Svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u Bari. Noćenje.

3. dan (petak, 25. oktobar 2019.) BARI

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet Matera i Alberobelo. Vožnja slikovitim krajem do gradića Matera poznatog po starom gradu Sassi di Matera (Kamenje Matere), koji se zbog svojih karakteristika nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Današnji grad broji oko 60.000 stanovnika, a zanimljivo je da mnogi meštani žive u kućama svojih predaka koje su napravljene pre više od 9.000 godina. U povratku ka Bariju, poseta gradu Alberobelo, koji je poznat po tradicionalnim privremenim kućicama građenih od kamena (truli). Proces transformacije i oporavka, kao i originalnost rada, obezbedili su ovim građevinama priznanje Svetske baštine. Povratak u Bari. Noćenje.

4. dan (subota, 26. oktobar 2019.)  BARI

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet Leće. Grad Leće, poznat i kao ”Firenca juga”, predstavlja jedan od najinteresantnijih gradova u Pulji zbog tipične arhitekture iz 17. veka. Grad je prepoznatljiv i po svom položaju – nalazi se na samoj peti Italijanske čizme. Dok budete šetali ulicama ovog grada videćete remek dela antičke, srednjovekovne i barokne arhitekture. Poseta istorijskom centru, Rimskom amfiteatru iz II veka, crkvi Santa Maria na poznatom trgu Sant'Oronzo.. Povratak u Bari. Noćenje.

5. dan (nedelja, 27. oktobar 2019.)  BARI – RIM – BEOGRAD

Transfer na aerodrom. Let za Rim na liniji AZ1612 u 11:10 sati, dolazak u Rim u 12:15h. Nastavak putovanja za Beograd na liniji AZ594 u 16:15 sati, dolazak u Beograd u 17:50 sati. Kraj programa.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 497 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 110 evra.

 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

• Aerodromske takse 98€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje)

• Avio prevoz na relaciji Beograd–Rim–Bari–Rim-Beograd kompanijom Alitalia

• Transfer aerodrom–hotel–aerodrom

• 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3*

• Panoramsko i pešačko razgledanje grada

• Usluge vodiča na srpskom jeziku

• Troškovi organizacije putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

• Fakultativni izleti

• Putno zdravstveno osiguranje.

SMEŠTAJ:

MODERNO *** www.modernobari.com                                                                                                          
Lokacija: Hotel je smešten u centru Barija,
u neposrednoj blizini glavne železničke stanice, a od ulaza u stari grad udaljen je oko 2 km.
Sobe: klima uređaj, SAT TV, mini bar, WI-FI internet, kupatilo. U sklopu hotela nalazi se sala za doručak, koji se služi po principu samoposluživanja.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Altamura i Castel del Monte - cena: 55 €
Matera i Alberobelo - cena: 50 €
Leće - cena: 50
Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 20 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “BARI - PULJA“:

Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja
, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.
Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Viza se pribavlja u ambasadi Italije u Beogradu.

Uslovi i način plaćanja: 

-Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednsoti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije a ostatak je podložan promeni. Započeti način plaćanja se ne može menjati.

UPLATA DO POLASKA:- 40% od celokupne cene aranžmana (akontacija) prilikom rezervacije (sklapanja ugovora), ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja. Uplata se može izvršiti u gotovini, platnim karticama, preko računa (kao pravno ili fizičko lice).

ODLOŽENO PLAĆANJE:40% od celokupne cene aranžmana (akontacija) prilikom rezervacije (sklapanja ugovora), ostatak:
- ČEKOVIMA GRAĐANA - na jednake mesečne rate, po obračunu, do 30.03.2020. Dospeće rata je 10, 20 i 30. u mesecu. Za rate koje dospevaju za naplatu posle iskorišćenog aranžmana obavezno je deponovanje čekova građana kod organizatora, kao garancija plaćanja, najkasnije 15 dana pre putovanja.
- KREDITNIM KARTICAMA (Visa, MasterCard, Amex) na 6 mesečnih rata bez kamate.
- Putem ADMINISTRATIVNE ZABRANE - na 6, 9 ili 12 rata sa firmama sa kojima agencija SUPERNOVA TRAVEL ima sklopljen ugovor.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama organizatora putovanja moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača.

OPŠTE NAPOMENE

● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i

slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.

● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

 

● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.

Cenovnik br.1 od 27.AVGUST  2019.
Galerija