logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Prodajni kurs banke Intesa: 119.8659
  • Srednji kurs NBS: 117.5156


BARSELONA

BARSELONA je drugi po veličini grad u Španiji, prestonica autonomne oblasti Katalonje, “Grad grofova” i jedan je od najprivlačnijih gradova sveta. Njeno arhitektonsko blago je raznovrsno i čarobno: na stare Rimljane i srednji vek sećaju drevne gradske zidine, podzemni prolazi i  gotske četvrti sa katedralama iz XIV veka, ovde su inspiraciju našli veliki  Pablo Pikaso i  Žuan Miro,  ali prepoznatljivi pečat gradu daju modernističke, genijalne i hirovite kreacije Gaudija i njegovih savremenika. Upravo u Barseloni je slavni kraljevski katolički par, Izabela i Fernando, poželeo dobrodošlicu Kolumbu nakon prvog od njegovih nekoliko pohoda.

Barselona je i grad sa dugom i raznovrsnom gastronomskom kulturom -  od raskošne paelje na nekoj terasi sa pogledom na more u stilu dvadesetih godina prošlog veka, preko baskijskih tapasa do avangardnih japanskih restorana, molekularnih specijaliteta  i “grešnih” čokolaterija.

Barselona je i jedan od onih gradova koji nikada ne spavaju jer zabava ovde traje od prvog sumraka do narednog svitanja - na vama je da izaberete svoj ritam jer je u ponudi gotovo sve, od flamenka do džeza.

Zbog blage mediteranske klime,  Barselona je idelano  odredište u bilo koje doba godine.

 

PAKET ARANŽMAN AVIONOM 4 DANA | 3 NOĆI | 09.11.-12.11.2019.
DESTINACIJA

RAZGLEDANJE GRADA – POBLE ESPANYOL – MAGIČNA FONTANA- GIRONA-FIGUERAS & DALI – PARK GÜELL

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN     (09.11.2019. SUBOTA) BEOGRAD – BARSELONA (RAZGLEDANJE GRADA)

2.DAN      (10.11. NEDELJA)  BARSELONA - POBLE ESPANYOL  - MAGIČNA FONTANA

3.DAN      (11.11. PONEDELJAK) BARSELONA GIRONA – FIGUERES & DALI-BARSELONA

4.DAN      (12.11.UTORAK) BARSELONA PARK GÜELL - BEOGRAD

 

1.DAN BEOGRAD – BARSELONA

Sastanak putnika sa predstavnikom agencije koji će putnicima uručiti putnu dokumentaciju na aerodromu „Nikola Tesla“  kod šaltera informacija dva sata pre poletanja aviona. Direktan let za Barselonu JU580 (AirSerbia) u 06:45h, očekivano sletanje na barselonski aerodrom  je u 09:25h. Nakon obavljenih pasoških i carinskih formalnosti, sastanak sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku  i odlazak na panoramsko razgledanje grada: brdo Montjüic, “Jupiterovo brdo”, mesto gde se otvarala Olimpijada 1992. i gde su smešteni neki od najzanimljivijih barselonskih muzeja - Plaza España, jedan od najvažnijih gradskih trgova kojeg okružuju monumentalni tornjevi koji su 1929. bili ulaz na Svetsku izložbu i arena za borbe s bikovima, danas šoping centar - Sagrada Familia, monumentalno i životno Gaudijevo delo, jedna od najslavnijih svetskih katedrala - Plaza Cataluña, centralni gradski trg, tačka gdje se “Stari grad” sreće s “Novim”, neke od najzanimljivijih gradskih ulica kreću s tog trga - šetnja gotskom četvrti do katedrale (bez ulaska).  Smeštaj u hotel posle 15.00h. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.DAN BARSELONA – POBLE ESPANYOL  - MAGIČNA FONTANA

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativni obilazak Poble Espanyol (Špansko selo), a u večernjim satima odlazak na otvorenu predstavu «magične fontane» (fakultativno), čudesnu igru svetlosti, vode i muzike na Plazi Espańa. Noćenje.

3.DAN BARSELONA – GIRONA – FIGUERES & DALI - BARSELONA

Doručak. Slobodan dan u Barseloni  ili fakultativni,  jednodnevni izlet Girona i Figueres. Noćenje.

4.DAN BARSELONA – PARK GÜELL - BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska za Srbiju ili fakultativna poseta (javnim prevozom i pešice) Parku Güell remek-delu katalonskog „čarobnjaka“ Antonija Gaudíja i šetnja njegovim mediteranskim vrtovima (ulaznica uključena u cenu). Sastanak grupe u zakazano vreme sa vodičem i organizovan transfer do aerodroma. Direktan let za Beograd  JU585 u 20:25h i očekivano sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” (prema važećem redu letenja) je u 22:55h. Kraj programa.


ARANŽMAN

4 dana 3 noći  POLAZAK 09.11.2019.-12.11.2019.

CENA PO OSOBI, NA BAZI NOĆENJA SA DORUČKOM

HOTEL

U DVOKREVETNOJ SOBI

U JEDNOKREVETNOJ SOBI

Ronda House 3* u centru Barselone

445€

645€


U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

•              Direktan avionski prevoz kompanijom Air Serbia na relaciji Beograd –Barselona-Beograd (Napomena: dozvoljena količina prtljaga: 1 komad predatog prtljaga do 23kg, zbir svih dimenzija 158cm i ručni prtljag do 8kg)

•              Aerodromske takse u Beogradu  i Barseloni 44€ i  aviokompanijska doplata za gorivo koja u trenutku objave programa iznosi YQ 68€(  podložna je promenama na šta organizator putovanja ne može imati uticaja)  i plaćaju se uz aranžman.

•              Smeštaj u hotelu u standard dvokrevetnim sobama (sobe dvokrevetne sa pomoćnim ležajem trokrevetne i četvorokrevetne na zahtev) na bazi tri noćenja sa doručkom (usluga je bife tzv. „švedski sto“) i lokalna gradska taksa

•              Razgledanje grada

•              Usluge turističkog vodiča na srpskom jeziku, obilaske prema programu, organizacione troškove.

 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

•              Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog) uz mogućnost pribavljanja istog  u agenciji osiguravajuće kuće UNIQA u iznosu od 601 din sa osiguranom sumom do 30.000 EUR

•              Fakultativni izleti koji nisu sastavni deo programa I predstavljaju poseban ugovor, ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge. 

•              Individulani troškovi putnika koji nastanu u toku trajanja putovanja i sve programom  neobuhvaćene usluge

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

•              Poble Espanyol 20€ („Špansko selo“) je muzej na otvorenom izgrađen 1929. Za potrebe Internacionalne izložbe u Barseloni i sastoji se od 117 raznih objekata kao reprezentativni primerak španskog sela. U cenu je uračunata ulaznica i usluga vodiča. Prevoz je javni i posebno se doplaćuje.

•              Magična Fontana  10 € se nalazi u Avenidi Maria Cristina i predstavlja set igara svetla i vode. Karta za javni prevoz se posebno doplaćuje.

•              Girona - Figueres & Dali 75 € jednodnevni izlet u Gironu, drevni grad poznat po svojoj srednjevekovnoj arhitekturi sa jakim rimskim I mavarskim uticajima I muzeju muzeju velikog, eksentričnog Salvador Dalija. Izlet obuhvata organizovan prevoz, ulacnicu u muzej  i uslugu vodiča.

•              Park Güell 25 € ovaj bizarni park je još jedno remek delo velikog Gaudija i deo UNESCO-ve svetske baštine I predstavlja specifičan sistem integracije arhitektonskih elemenata u prirodnom okruženju. U cenu je uračunata ulaznica i usluga vodiča. Prevoz je javni i posebno se doplaćuje.

 

NAPOMENA ZA FAKULTATIVNE IZLETE:

Prijava i uplata izleta Girona – Figueres & Dali je obavezna prilikom uplate aranžmana. Za ostale izlete prijava je u agenciji, a uplata lokalnom predstavniku u Barseloni u valuti.  Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju izleta po navedenim cenama je 15, s tim da organizator putovanja zadržava pravo da izmeni termin i način izvođenja. Fakultativni izleti su predmefakultastivnih izleta i predstavljaju poseban deo ugovora. U slučaju manjeg broja zainteresovanih, organizator putovanja zadržava pravo ponuditi korigovane , više cene koje putnici nisu u obavezi da private.

 

Uslovi i način plaćanja: 

-Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednsoti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije a ostatak je podložan promeni. Započeti način plaćanja se ne može menjati.

UPLATA DO POLASKA:- 40% od celokupne cene aranžmana (akontacija) prilikom rezervacije (sklapanja ugovora), ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja. Uplata se može izvršiti u gotovini, platnim karticama, preko računa (kao pravno ili fizičko lice).

ODLOŽENO PLAĆANJE:40% od celokupne cene aranžmana (akontacija) prilikom rezervacije (sklapanja ugovora), ostatak:

- ČEKOVIMA GRAĐANA - na jednake mesečne rate, po obračunu, do 30.03.2020. Dospeće rata je 10, 20 i 30. u mesecu. Za rate koje dospevaju za naplatu posle iskorišćenog aranžmana obavezno je deponovanje čekova građana kod organizatora, kao garancija plaćanja, najkasnije 15 dana pre putovanja.

- KREDITNIM KARTICAMA (Visa, MasterCard, Amex) na 6 mesečnih rata bez kamate.

- Putem ADMINISTRATIVNE ZABRANE - na 6, 9 ili 12 rata sa firmama sa kojima agencija SUPERNOVA TRAVEL ima sklopljen ugovor.

VAŽNE NAPOMENE:

•              U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

•              Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.

•              Agencija  ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

•              Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava ( pasoš mora biti važnosti   minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja ).

•              Aranžman je rađen na bazi minimum 20 plativih putnika. KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA  ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE  JE 5 RADNIH DANA PRED PUT.

 

OPISI HOTELA

Hotel  RONDA HOUSE 3*   https://en.hotelrondahouse.com/

Hotel se nalazi u centru Barselona, u San Erasme uliciu  blizini Avenije Ronda Sant Antoni, trga Catalunya i  na desetak minuta hoda udaljenosti od ulice Las Ramblas. Stanica metroa Sant Antoni je na oko 200 metara udaljena od hotela  odakle se stiže do znamenitosti kao što su Gaudijeva Sagrada Familija i Kasa Batljo za manje od 15 minuta I u ostale delove grada. Sve standard sobe imaju TWC, klimu, telefon, TV i WiFi. Gostima hotela je na raspolaganju restoran gde se služi doručak, bar, zatvorena garaža koja se doplaćuje.

 

 

Organizator  putovanja poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 30000008879 osiguravajuće kompanije „Milenijum Osiguranje“. Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja, usklađeni sa YUTA standardom, ukoliko drugačije nije navedeno u programu.

Cenovnik br. 3 od 21.10.2019. Licenca Ministarstva Turizma OTP 51/2018, od 26 septembra 2018.
Galerija