logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Prodajni kurs banke Intesa: 119.8326
  • Srednji kurs NBS: 117.4829

EGIPAT - KRSTARENJE NILOM

KAIRO-LUKSOR-EDFU-KOMOMBO-ASUAN-KAIRO
11.10.2019. 

9 dana / 7 noćenja

Egipat je zemlja čija pisana istorija traje preko 5000 godina. Od kraja četvrtog milenijuma pre nove ere, na ovim prostorima se neprestano događalo nešto izuzetno važno za ukupnu ljudsku civilizaciju, bilo da su u pitanju gigantski građevinski poduhvati, naučna dostignuća ili velika vojna osvajanja. Krstarenje Nilom je prilika da se upozna ne samo jedna od najstarijih civilizacija na planeti, čija je kultura, umetnost i nauka značajno uticala na razvoj čovečanstva, već i da se doživi izuzetna lepota zemlje čija je sudbina od iskona vezana za Nil, “majku reku”, jedini izvor života i opstanka na prostorima severoistočne Afrike.  

Program “Krstarenje Nilom” obuhvata većinu značajnih mesta u Egiptu, od slavnih gradova  Kaira, Luksora i Asuana, do čuvenog hrama Abu Simbel, koji se nalazi duboko u Nubijskoj pustinji, nedaleko od granice sa Sudanom. Krstarenje Nilom, odnosno plovidba brodom, odvija se između Luksora i Asuana u dužini od 220 kilometara. To je prilika da se uživa u raskošno jednostavnoj lepoti doline Nila, pritisnute sa istoka i zapada večnim pustinjama. Program krstarenje Nilom dozvoljava putnicima da zavire u nabujale šarene arapsko-afričke bazare, provozaju se kočijama promenadom pored Nila, plove malim jedrilicama po najvećoj reci sveta i popiju piće u skrovitim raskošnim baštama luksuznih hotela iz viktorijanskog doba. Ovaj program je jedna od životnih tura, na koju se svako ko želi da upozna prve uspone ljudske misli i dela mora zaputiti...

PROGRAM PUTOVANJA:                                                           

1. dan (11.10. petak)     BEOGRAD – KAIRO                                                                     

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu kod šaltera 702 u 21:10h. Poletanje aviona za Kairo u 23:10h (let JU876), let traje oko tri časa.

2. dan (12.10. subota)    KAIRO

Dolazak u Kairo u 02:05h. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela Ramzes Hilton 5*. Smeštaj, noćenje. Nakon doručka, razgledanje grada: Poseta Nacionalnom muzeju, gde je uz mnoge dragocenosti iz drevnog Egipta izloženo i neprocenjivo blago otkriveno u Tutankamonovoj grobnici. U nastavku, poseta platou Gize na kome se uzdižu Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida, kao i dolinskom hramu kralja Kefrena sa čuvenom statuom Velike Sfinge. Zatim panoramsko razgledanje Kaira autobusom: ulica Piramida, zoološki vrt, botanička bašta, Kairski univerzitet, najviša zgrada u Kairu - Kairska kula, Opera, Palata Arapske lige... Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (13.10. nedelja)      KAIRO

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet: Memfis, Sakkara i Dahšur; razgledanje arheoloških nalazišta i spomenika najstarije prestonice drevnog Egipta: alabasterna sfinga i velika statua Ramzesa II i njegovih velikih nekropola, gde se uz mnogobrojne grobnice velikodostojnika – mastabe, uzdižu prve džinovske kamene građevine na svetu, Zoserova Stepenasta piramida i Snofruove piramide - Oborena i Crvena. Povratak u Kairo. Slobodno vreme do transfera na železničku stanicu. Smeštaj u spavaćim kolima. Večera i noćenje u vozu.

4. dan (14.10. ponedeljak) LUKSOR

Doručak u vozu. Po dolasku u Luksor, obilazak istočne obale: poseta hramovnom kompleksu u Karnaku, smeštaj na brod. Ručak. Kraći odmor i slobodno vreme. U popodnevnim časovima, poseta hramu u Luksoru i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak na brod. Večera. Noćenje na brodu.

5. dan (15.10. utorak)        LUKSOR – EDFU

Doručak. Obilazak znamenitosti na zapadnoj obali: Memnonovi kolosi - džinovske statue faraona Amenofisa III, pogrebni hram kraljice Hatčepsut i poseta Dolini kraljevskih grobnica, gde je moguće posetiti tri faraonske grobnice sa izuzetno dobro sačuvanim zidnim slikarstvom u jarkim bojama starim preko 3000 godina!  Povratak na brod i isplovljavanje za Edfu. Ručak. Večera. Noćenje na brodu.

6. dan (16.10. sreda)  EDFU – KOMOMBO – ASUAN

Doručak. Dolazak u Edfu. Poseta najbolje očuvanom staroegipatskom hramu, koji je u drevna vremena bio posvećen sokologlavom bogu Horusu. Povratak na brod. Ručak. Nastavak putovanja ka Komombu. Plovidba u smirujućoj atmosferi Nila i njegove plodne doline. Po dolasku u Kom Ombo poseta dvojnom Horusovom i Sobekovom hramu iz ptolemejskog perioda. Isplovljavanje za Asuan. Večera. Noćenje na brodu.

7. dan (17.10. četvrtak)      ASUAN

U toku noći dolazak u Asuan. Doručak ili doručak u kutiji, zatim slobodno prepodne ili fakultativni izlet za Abu Simbel i poseta hramovnom kompleksu starom  preko 3000 godina, koji je duboko u Nubijskoj pustinji podigao faraon Ramzes II. Nakon povratka u Asuan, okupljanje grupe i odlazak autobusom na razgledanje Velike asuanske brane i kamenoloma ružičastog granita, gde se nalazi  džinovski nedovršeni obelisk. Ručak. Plovidba felukama po Nilu u poslepodnevnim časovima. Večera. Mogućnost odlaska na  asuanski bazar, jedan od najinteresantnijih u Egiptu, koji pretstavlja zanimljivu mešavinu mirisa i prizora severne Afrike. Noćenje na brodu.

8. dan (18.10. petak)  ASUAN-KAIRO

Doručak. Poseta hramu na ostrvu File koji je bio posvećen boginji majci, Izidi. Iskrcavanje sa broda.  Slobodno vreme do transfera na asuanski aerodrom. Lokalni let za Kairo u ranim popodnevnim časovima. Po sletanju u Kairo, transfer do hotela, gde će putnicima biti obezbeđen popodnevni odmor. Slobodno vreme i mogućnost fakultativnog odlaska na plovidbu brodom po Nilu, kroz centralne oblasti Kaira, uz večeru i folklorni zabavni program. Zatim okupljanje grupe i transfer na kairski aerodrom.

9. dan (19.10. subota)        KAIRO – BEOGRAD

Poletanje za Beograd u 02:50h (let JU877). Sletanje na beogradski aerodrom u 05:55h. Kraj usluga.

Cene su po osobi izražene u € / aerodromske takse su uračunate u cene iz tabele!

SMEŠTAJ

USLUGA

TIP SOBE

11.10. – 19.10.2019.

Hotel u Kairu: 5*

& brod na Nilu 5*

prema programu

1/2

945

 doplata za  1/1 sobu

1/1

145

treća osoba

1/2 + 1

920

dete 02-12 godina

745

Legenda: 1/2 - dvokrevetna soba; 1/1 – jednokrevetna soba; 1/2 + 1 – dvokrevetna soba sa dodatnim krevetom.

O SMEŠTAJNIM OBJEKTIMA, PUTNICI ĆE BITI OBAVEŠTENI NAJKASNIJE 15 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE

Pomoćni krevet: U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije, što može značajno uticati na  prostor u hotelskoj sobi i udobnost smeštaja treće osobe.                                                      

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

-          prevoz direktnim letovima Beograd-Kairo-Beograd kompanijom AirSerbia,

-          aerodromska taksa u zemlji i inostranstvu (116 € – plaća se uz aranžman),

-          prevoz spavaćim kolika na relaciji Kairo-Luksor,

-          let  avionom Asuan – Kairo,

-          autobuski  transferi prema programu,

-          smeštaj u hotelima: Kairo 5* - na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto), spavaća kola - dvokrevetne kabine – na bazi polupansiona (večera i doručak); brod 5* - na bazi punog pansiona i popodnevni odmor u Kairu u hotelu sa 4*.

-          razgledanja i posete prema programu sa svim ulaznicama kao što je navedeno u programu, u pratnji profesionalnih vodiča na srpskom jeziku, kao i troškovi organizacije i izvođenja programa

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

-          troškovi lokalne usluge i pribavljanja egipatske vize (30 USD), gosti plaćaju po sletanju na kairskom aerodromu. Putnici mogu samostalno pribaviti egipatske vize ako lično odu u ambasadu Egipta u Beogradu, minimum dve nedelje pred putovanje. Potrebna dokumentacija za vizu: pasos koji je važeći najmanje 6 meseci duže od datuma povratka sa putovanja i ima barem dve slobodne stranice; dve fotografije kao za pasoš (na svetloj pozadini); vaučer i print rezervacije avio karata (dobija se u agenciji na zahtev putnika); iznos od 12 USD po pasošu.

-          individualni troškovi tokom putovanja

-          fakultativni izleti sa profesionalnim vodičem na srpskom jeziku

-          obroci tokom ture koji nisu navedeni u programu putovanja.

-          napojnice za lokalno osoblje, koje su u ovom delu sveta obaveza, u iznosu od 25 € po osobi, ovaj iznos treba predati vodiču na destinaciji.

-          međunarodno zdravstveno osiguranje  i osiguranje od otkaza putovanja.

FAKULTATIVNI IZLETI SA VODIČEM NA SRPSKOM JEZIKU:

-          45 Memfis, Sakara I Dahšur  

-          45  krstarenje Nilom kroz centralne oblasti Kaira uz večeru i folklorni program

-          65  poseta hramovnom kompleksu Abu Simbel autobusom 

USLOVI PLACANJA :

Cene su izražene u Evrima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate.  Organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana u slučaju promena na tržištu.

1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 50% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dana pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA -  Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.

3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa - Visa, MasterCard, Amex (do 6 mesečnih rata).

4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 50% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20. u mesecu. Konkretan dogovor u agenciji.

5. PREKO RAČUNA - uplata na račun Supernova Travel-a

OSIGURANJE:

Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Odeon World travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 12:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA  jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane
MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 15
KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 7 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA


Cenovnik br. 1 od 25.06.2019.
Licenca organizatora putovanja OTP br. 5/2013 od 18.02.2013.god
Garancija putovanja broj 300060524 od 25.01.2019. god. Galerija