logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Prodajni kurs banke Intesa: 119.8851
  • Srednji kurs NBS: 117.5344


KAIRO – KOLEVKA SVETA

KAIRO-ALEKSANDRIJA-MEMFIS-SAKKARA-DAHŠUR

6  dana/4 noćenja

Polasci iz Beograda u pratnji stručnog vodiča:

20.09. - 25.09.2019.

18.10. – 23.10.2019.

08.11. – 13.11.2019.Egipat je zemlja čija pisana istorija traje preko 5000 godina. Od kraja četvrtog milenijuma pre nove ere, na ovim prostorima se neprestano događalo nešto izuzetno veliko i važno, bilo da su u pitanju duhovni uzleti, gigantski građevinski poduhvati, naučna dostignuća, ili velika vojna osvajanja…           Poseta Kairu je prilika da se upozna jedna od najstarijih civilizacija na planeti, čija su kultura, umetnost i nauka značajno uticale na razvoj ukupnog čovečanstva, kao i da se doživi atmosfera najvećeg grada Afrike  i tradicija najmnogoljudnije zemlje arapskog sveta.
Ovo putovanje obuhvata mnoga značajna mesta Egipta, od slavnih gradova  Kaira i Aleksandrije, preko moćnih građevina i bogatih muzeja, do plovidbe velikom rekom Nil, za koju je sudbina Egipta vezana od iskona. To je prilika da se vidi i shvati da još uvek važi komentar velikog istoriografa iz XIV veka. Ibn Haldun je zapisao: “Ono što čovek može da zamisli, obično prevazilazi ono što može da vidi, osim kada je u pitanju Kairo, gde čovek vidi ono što ne može ni da zamisli…”

PROGRAM PUTOVANJA:                                         

1. dan - (20. septembar 2019. - petak) BEOGRAD – KAIRO                                                                                  

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu u 21:10h. Poletanje aviona za Kairo u 23:10h (let JU876), let traje oko tri sata.

2. dan(21. septembar 2019. - subota) KAIRO

Dolazak u Kairo u 02:05h. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smeštaj, noćenje. Nakon doručka, razgledanje grada: poseta platou Gize na kome se uzdižu Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida, kao i dolinskom hramu kralja Kefrena sa čuvenom statuom Velike Sfinge. U nastavku, panoramsko razgledanje Kaira autobusom: zoološki vrt, botanička bašta, Kairski univerzitet, najviša zgrada u Kairu - Kairska kula, Opera, palata Arapske lige... Poseta Nacionalnom muzeju, gde je uz mnoge dragocenosti iz drevnog Egipta izloženo i neprocenjivo blago otkriveno u Tutankamonovoj grobnici. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan(22. septembar 2019. - nedelja) KAIRO – ALEKSANDRIJA – KAIRO                                    

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Aleksandriju. Razgledanje jednog od najslavnijih gradova ljudske civilizacije. Poseta katakombama Kom el Šugafa (II vek nove ere), zatim obilazak parka Montaza, u kome se nalaze nekadašnje letnje rezidencije egipatskih kraljeva. U nastavku dana, razgledanje centralnih delova grada: tvrđave Kaitbej koja se uzdiže na mestu čuvenog Farosa – drevnog aleksandrijskog svetionika, džamije Abu el Abas el Mursi, kompleksa nove aleksandrijske biblioteke i centralnog trga Saad Zaglul. Ručak i slobodno vreme za šetnju i individualno razgledanje grada. Povratak u Kairo. Slobodno veče. Noćenje.

4. dan (23. septembar 2019. - ponedeljak) KAIRO                                                                            

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet: Memfis, Sakkara i Dahšur; razgledanje arheoloških nalazišta i spomenika najstarije prestonice drevnog Egipta: alabasterna sfinga i velika statua Ramzesa II i njegovih velikih nekropola, gde se uz mnogobrojne grobnice velikodostojnika – mastabe, uzdižu prve džinovske kamene građevine na svetu, Zoserova Stepenasta piramida i Snofruove piramide - Oborena i Crvena. Povratak u Kairo. Slobodno veče. Noćenje.

5. dan(24. septembar 2019. - utorak) KAIRO

Doručak. Sobe se napuštaju do podneva. Mogućnost produženja boravka u sobama uz doplatu, ukoliko raspoloživost hotelskih kapaciteta to dozvoljava. Slobodan dan do večernjeg transfera na aerodrom ili fakultativni izlet: Stari Kairo i Koptska četvrt, Citadela i Han el Halili. Razgledanje najstarijih delova Kaira i poseta koptskoj četvrti i jednoj od drevnih crkava. Zatim razgledanje kairske tvrđave – Citadele i poseta Alabasternoj džamiji, jednom od simbola grada. U nastavku programa odlazak do najvećeg bazara Kaira, gde se mogu kupiti razni suveniti uz neizbežno cenkanje. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Uveće fakultativni izlet: Plovidba Nilom. Putnici će uz večeru i zabavni program imati priliku da sa reke upoznaju centralne oblasti Kaira.  Po završetku plovidbe, transfer na aerodrom.

6. dan(25. septembar 2019. - sreda) KAIRO – BEOGRAD                                                                 

Dolazak na kairski aerodrom. Poletanje za Beograd u 02:50h (let JU877). Sletanje na beogradski aerodrom u 05:55h. Kraj usluga.

                                                                                                                  Cene su po osobi, izražene u €

HOTEL

USLUGA

TIP SOBE

20.09. – 25.09. 2019.

18.10. – 23.10.2019.

08.11. – 13.11.2019.

ARACAN PYRAMIDS HOTEL 3*+

BB

1/2

540 €                         (uračunate aerodromske takse)

doplata za  1/1 sobu

1/1

85

BARCELÓ CAIRO PYRAMIDS HOTEL 4*

1/2

595 €                         (uračunate aerodromske takse)

doplata za  1/1 sobu

1/1

105

Legenda: 1/2 - dvokrevetna soba; 1/1 – jednokrevetna soba;

Pomoćni krevet: U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije, što može značajno uticati na  prostor u hotelskoj sobi i udobnost smeštaja treće osobe.                                       

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

-          prevoz direktnim letovima Beograd-Kairo-Beograd kompanijom Air Serbia,

-          aerodromska taksa u zemlji i inostranstvu (116 € – plaća se uz aranžman),

-          autobuski  transferi prema programu,

-          smeštaj u navedenim hotelima, prema izboru putnika: 4 noćenja sa doručkom,

-          razgledanja i posete prema programu sa svim ulaznicama kao što je navedeno u programu, u pratnji profesionalnih vodiča na srpskom jeziku,

-          troškovi organizacije i vođenja programa.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

-          troškovi lokalne usluge i pribavljanja egipatske vize (25 USD), plaća se po sletanju, na kairskom aerodromu.

Putnici mogu samostalno pribaviti egipatske vize ako lično odu u ambasadu Egipta u Beogradu, minimum dve nedelje pred putovanje. Potrebna dokumentacija za vizu: pasos koji je važeći najmanje 6 meseci duže od datuma povratka sa putovanja i ima barem dve slobodne stranice; dve fotografije kao za pasoš (na svetloj pozadini); vaučer i print rezervacije avio karata; iznos od 12 USD po pasošu.

-          fakultativni izleti u pratnji profesionalnog vodiča na srpskom jeziku,

-          obroci tokom ture koji nisu navedeni u programu putovanja i ostali individualni troškovi,

-          napojnice za lokalno osoblje, koje su u ovom delu sveta obaveza, u iznosu od 15 € po osobi (ovaj iznos treba predati vodiču na destinaciji)

-          međunarodno zdravstveno osiguranje  i osiguranje od otkaza putovanja.

FAKULTATIVNI IZLETI SA VODIČEM NA SRPSKOM JEZIKU:

-          65 € celodnevni izlet za Aleksandriju sa ručkom

-          45 Memfis, Sakara i Dahšur

-          35 Stari Kairo I Koptska četvrt, Citadela i Han el Halili 

-          45  krstarenje Nilom kroz centralne oblasti Kaira uz večeru i folklorni program

USLOVI PLACANJA :

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu  INTESA banke na dan uplate. . Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa iz tabele. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40 % cene (osim kod popusta za rani buking, gde su uslovi
plaćanja posebno izraženi u tabeli hotela pojedinčno za svaki hotel
), a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostali deo aranžmana, do  punog iznosa cene putovanja.
Plaćanje može biti:

a)avansno: gotovinom, čekovima, platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro…) b)uplatom na račun Supernova travel-a;

b)platnim karticama Banca Intesa-e do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express) .

OSIGURANJE:

Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Odeon World travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

HOTELSKI SMEŠTAJ:

ARACAN PYRAMIDS HOTEL  3*+                                                             http://www.aracanpyramidshotel.com/

Hotel se nalazi u ulici Piramida, samo 10 minuta udaljen od visoravni Giza i 20ak minuta vožnje od centralnih oblasti grada. Poseduje otvoreni bazen, bar i restoran. Klimatizovane  sobe su udobno nameštene, opremljene LCD satelitskom televizijom, privatnim sefovima, imaju besplatan wi-fi i kupatila. Pošto se nalazi u  popularnoj zoni  grada, mnogi restorani, samoposluge i drugo što je potrebno za prijatan boravak putnika, su u neposrednoj blizini hotela.

BARCELÓ CAIRO PYRAMIDS HOTEL  4*                                                            https://www.barcelo.com/en-gb/barcelo-hotels/hotels/egypt/cairo/barcelo-cairo-pyramids/

Ovaj moderni, savremeno namešteni  hotel, nalazi se blizu visoravni Giza na kojoj se uzdižu čuvene piramide. Sobe poseduju bračni ili dva odvojena kreveta, klimatizovane su i imaju LCD kablovsku TV, radni sto, dobro opremljena kupatila I besplatan wi-fi. Gosti se mogu odmarati uz otvoreni bazen ili vežbati u hotelskoj teretani. Hotel poseduje Restoran I 24h otvoren bar.

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 12:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. * U slučaju da su navedeni objekti prebukirani, lokalni partner se obavezuje da obezbedi smeštaj u sličnim hotelima, iste ili više kategorizacije i slične lokacije. * 

 

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA  jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 20

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 7 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

 


Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja i YUTA-e su sastavni deo ovog programa

OTP br. 5/2013 od 18.02.2013.god,

Garancija putovanja broj 300060524 od 25.01.2019. god. Galerija