logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Prodajni kurs banke Intesa: 119.9074
  • Srednji kurs NBS: 117.5563


MADEIRA – PORTUGAL

 

 

MADEIRA Ostrvo rođeno iz vulkana u sred Atlantika, bujne vegetacije, šarenih cvetova na liticama crnih vulkanskih stena, prirodnih bazena nastalih od vulkanskih erupcija ispunjenih morskom vodom, poznato je po spektakularnom novodišnjem vatrometu i kao rodno mesto najpoznatijeg fudbalera na svetu Kristijana Ronalda. Raj na zemlji po imenu Madeira! Sa prekrasnih 180 kilometara obale, mora, lepih plaža i planinskih puteva, vredna je svake posete. Portugalsko ostrvo, smešteno duboko u Atlantiku, udaljeno je od kopna Portugalije  skoro 1000km, dok je od najbližeg, afričkog kopna udaljeno oko 700km. Po izlasku iz aviona zapahnuće Vas opojni mirisi tropskog voća i cveća, kojih zahvaljujući vlažnoj klimi ima u ogromnom broju. Bogato je zelenilom, i jedino mesto u Evropi gde se uzgajala šećerna trska. Još u davnom 15-om veku na području današnjeg glavnog grada Funšala izgrađen je mlin odakle je šećer odlazio za Evropu.

Glavni grad Funšal je odlična polazna tačka za istraživanje ostrva, a sam gradić je primamljiv za samostalno istraživanje lokalnih restorana i pijaca, dok se u pozadini čuju zvuci jazz ili fado muzike. Najpoznatija pijaca Mercados dos Lavradores ima najraznovrsniju ponudu ribe i tropskog voća, i otvorena je do kasnih poslepodnevnih sati. Madeira je poznata po vinu, a uz iznajmljivanje automobila mozete obići neke od lokalnih vinarija i isprobati razlicite berbe, uživati u pogledu ili prošetati nekom od šuma eukaliptusa kojih na ostrvu ima dosta. Na svom putu obilaska ostrva, preporuka je da odvojite vreme za Porto Moniz, gde Vas čekaju prirodni bazeni sa morskom vodom, nastali u vulkanskim stenama, dok se talasi razbijaju o stene.

Madeira već dugo nosi epitet „Ostrvo večnog proleća“ zbog blage klime i sunčanih dana, koja goste mami vulkanskim poreklom, predivnom prirodom, čuvenim vinom i prelepim pogledom na Atlantik sa visokih litica.

POLAZAK: 03.AVGUSTA 2019 – POVRATAK: 10.AVGUSTA 2019, 8DANA/7NOĆI

 

DORISOL HOTELS 3*

http://www.dorisol.com/hotel-overview.html

MUTHU RAGA MADEIRA 4*

https://www.muthuhotels.com/raga-madeira-hotel/en/index.html

Cena po osobi: 749 €

Cena po osobi: 819 €

Doplata za 1/1 sobu: 195 € ( na upit )

Doplata za 1/1 sobu: 230 € ( na upit )

Doplata za polupansion: 135 €

Doplata za polupansion (piće nije uključeno): 145 €

1.dete do 7 godina: 399 €

1.dete do 4 godine: 459 €

1.dete 7-12 godina: 529 €

1.dete 4-12 godina: 569 €


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan 03.08.2019.   BEOGRAD – FRANKFURT - MADEIRA

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.15 časova. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411) u 06.15 časova. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 08.10 časova. Nastavak putovanja za Madeiru (let LH 1170) u 10.10 časova. Sletanje u 13.25 časova. Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

2. dan 04.08.2019.   MADEIRA FUNŠAL

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

3. dan 05.08.2019.    FUNŠAL – PORTO MONIZ - FUNŠAL 

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska  na celodnevno fakultativno razgledanje Porto Moniza, zapadnog dela ostrva. Na ovom izuzetnom izletu, saznaće se mnogo o prošlosti i sadašnjosti ostrva i uživaće se u pogledima na obilje vulkanskih plaža i izvanrednih predela. Prvo zaustavljanje će biti u mestu Kamara de Lobos gde je 1951. godine boravio i Čerčil prilikom posete Madeiri.Put dalje vodi prema Cabo Girao, najvišem platou sa predivnim pogledom na okean i panorame Camara de Lobos i Funšala. Dalje nastavljamo do  gradića Ribeira Brava sa interesantnom crkvom iz 17. veka, odakle idemo na sever do prolaza Encumeada   gde se pruža izuzetan pogled na južnu i severnu obalu. U nastavku izleta, prolazimo kroz seoce Sao Vicente i stižemo u Porto Moniz, prirodne bazene koje je stvorila vulkanska lava, na obali mora. Odlazak na planinu Paul da Sera, na 1400 metara nadmorske visine, da uhvatimo još jedan nezaboravan pogled na okolinu. Povratak u hotel. Trajanje izleta oko 8 sati. Noćenje.

4. dan 06.08.2019.   FUNŠAL – BRODSKA TURA  - FUNŠAL

Doručak.Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta brodom južnom stranom ostrva. Preporuka je lagana i svetla odeća za ovu turu ( kupaći kostim, zaštita od kiše i šešir ). Transfer od hotela do luke. Plovidba oko južnog dela ostrva brodom, odakle ćemo sa mora videti ribarsko seoce Camara de Lobos i plato Cabo Girao. Na krstarenju će nam se najverovatnije pridružiti delfini i kornjače, a uz malo sreće možda će nam se ukazati prilika da vidimo najveće vodene sisare na svetu, kitove! Dolazak u luku Funšal i povratak u hotel. Trajanje izleta oko 4 sata ( sa transferom hotel – luka – hotel )

5. dan 07.08.2019.   FUNŠAL

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

6. dan 08.08.2019.    FUNŠAL

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

7. dan 09.08.2019.    FUNŠAL

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

8. dan 10.08.2019.   MADEIRA – MINHEN - BEOGRAD

Doručak. Posle doručka napustanje hotela i polazak na aerodrom. Poletanje aviona za Minhen (let LH 2655) u 12.40 časova. Sletanje u Minhen u 17.45 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 21.05 časova (let LH 1726). Sletanje na beogradski aerodrom u 22.35 časova.  

U cenu putovanja je uračunato: 

U cenu putovanja nije  uračunato:  

prevoz avionom LIMAORSKA OBALA TURSKE - LIBA                       na relaciji Beograd – Frankfurt – Funšal -  Minhen - Beograd

aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu ( 264  eur po osobi u trenutku objavljivanja programa,)  iznos je podložan promeni i plaća se  u dinarima u agenciji

smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* ili 4* na bazi noćenja sa doručkom

međunarodno putno zdravstveno osiguranje

svi transferi u inostranstvu navedeni u programu

usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

usluge lokalnog vodiča u inostranstvu i vodiča agencije

fakultativni izleti

troškovi organizacije i realizacije putovanja.

individualni troškovi

 

doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

 

OPIS HOTELA:

HOTELI DORISOL  3*

Lokacija: nalazi se u Funšalu u turističkom delu grada, oko 10 minuta udaljen od mora. Od aerodroma je udaljen oko 20km.

Usluga: noćenje sa doručkom, polupansion ( uz doplatu)

Dodatni sadržaj: unutrašnji i spoljašnji bazen, teretana, restoran, bar.
HOTEL MUTHU RAGA MADEIRA 4*

Lokacija: nalazi se u Funšalu, 10 minuta šetnje od centra grada. Od mora je udaljen oko 600m, aerodrom se nalazi oko 20 km od hotela.

Usluga: noćenje sa doručkom, polupansion ( uz doplatu)

Dodatni sadržaj: spoljašnji bazen, bar na bazenu, sale za sastanke, parking, WiFi, restoran, bar.


FAKULTATIVNI IZLETI:

-Brodska tura: poludnevni izlet brodom po južnoj obali ostrva. Cena 50€. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča hotel – luka – hotel, karta za brod. Trajanje izleta oko 4 sata.

-Celodnevni izlet Kamara de Lobos, Cabo Girao, Ribeira Brava, Sao Vicente, Porto Moniz. Cena 65 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, ručak. Trajanje izleta oko 8 sati

Uslovi placanja:
Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu  INTESA banke na dan uplate. . Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa iz tabele. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40 % cene (osim kod popusta za rani buking, gde su uslovi

plaćanja posebno izraženi u tabeli hotela pojedinčno za svaki hotel), a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostali deo aranžmana, do  punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

a)avansno: gotovinom, čekovima, platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro…) b)uplatom na račun Supernova travel-a;

b)platnim karticama Banca Intesa-e do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express) .

Važne napomene za putovanje:     

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.

● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.

● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.

● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati

● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.

● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji

● Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Portugal. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.

● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).

● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.

● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.

● Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa

● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

● Opšti uslovi putovanja organizatora su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije. Licenca OTP broj 18 od 04.04.2012.


Galerija