logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5631

M A D R I D

6 dana (5 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3*) – avionom

Polazak: 15. april (povratak 20. april 2020)

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog poluo-strva. Godine 1561. je kralj Felipe II Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko... Madrid je takodje poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu...Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (sreda, 15. april) BEOGRAD – MINHEN – MADRID

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” u 15.15 sati. Let za Minhen u 17.15 sati, kompanijom Lufthansa na liniji LH1737. Dolazak u Minhen u 18.45 sati. Nastavak putovanja za Madrid na liniji LH1806 u 19.25 sati, dolazak u Madrid u 22.05 sati. Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.

2. dan (četvrtak, 16. april) MADRID

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Kastilja, stadion Santiago Bernabeu, Trg Kolon, Biblioteka, Trg Salamanka, Puerta de Alkala, Paseo del Prado, Neptun fontana, Trg Sibeles, Gran Via, Španski trg... Smeštaj. Slobodno poslepodne. Preporučujemo posetu nekom od muzeja (Museo del Prado, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Museo Thyssen–Bornemisza…). Noćenje.

3. dan (petak, 17. april) MADRID

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u Toledo, srednjevekovnu prestonicu Španije, udaljenu 70km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 god. p.n.e., koji su mu i ime dali. Burna i zanimljiva istorija, narodi koji su ga osvajali (Rimljani, Vizigoti, Mavari...) ostavili su trag u sveukupnom razvoju grada. Neke od značajnijih crkava, sinagoga i džamija, sagrađene su upravo ovde. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid. Toledo je poznat i kao grad u kom je živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (poreklom Grk sa Krita), krajem XVI i početkom XVII veka...Povratak u Madrid. Noćenje.

4. dan (subota, 18. april) MADRID

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Segoviju, grad koji se nalazi u regiji Kastilja i Leon, udaljen oko 180 km od Madrida. Glavna obeležja grada su najbolje očuvani rimski akvadukt, katedrala i dvorac, zbog kojih je Segovija uvršćena na listu svetske kulturne baštine pod zastitom Unesko-a. Karakteristična panorama ovog grada čije su zgrade izgrađene od terakote i krečnjaka, smeštena je na brda Kastilje koja okružuje Sijera de Guadarama. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. Noćenje.

5. dan (nedelja, 19. april) MADRID

Doručak. Slobodan dan za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

6. dan (ponedeljak, 20. april) MADRID – MINHEN – BEOGRAD

Doručak. Rani jutarnji transfer na aerodrom. Let za Minhen na liniji LH1807 u 07.15 sati, dolazak u Minhen u 09.45 sati. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1734 u 11.00 sati, dolazak u Beograd u 12.30 sati.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI

HOTEL

TIP SOBE

CENA PO OSOBI

USLUGA

Cortezo Madrid 3*

1/2

669

BB

treća osoba

649

doplata za 1/1

280


U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

• Aerodromske takse 132 € (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) • Avio prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Madrid – Minhen – Beograd kompanijom Lufthansa • Transfer aerodrom–hotel–aerodrom • pet noćenja sa doručkom u hotelu 3* • Panoramsko razgledanje grada • Usluge vodiča na srpskom jeziku • Troškovi organizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

• Fakultativni izleti • Putno zdravstveno osiguranje

SMEŠTAJ:

● Hotel CORTEZO MADRID ***, Madrid, Calle del Dr Cortezo, 3, telefon:+ 34 913 69 01 01 , https://en.hotelcortezo.com/

Hotel se nalazi u samom centru grada, udaljen oko 300 metara od Trga Puerta del Sol gde se nalazi i istoimena metro stanica.

Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, telefon, mini bar, kupatilo s fenom, WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.

● Organizator zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI:

● Toledo - cena izleta: 69 €

● Segovija - cena izleta: 60 €

● Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “MADRID“:

● Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju ovog putovanja.

● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.

● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume bide vradeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

·      Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

GOTOVINSKI:

·      Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 20 dana pre putovanja.

NA RATE:

·      Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;

·      Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rata bez kamate;

·      Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama organizatora putovanja moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA

● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 17/2020 izdatu 28. januara 2020. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 10.000- EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A40 u visini 400.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2020 od 20.01.2020. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul.Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300068360 od 20.01.2020 godine Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi sad.

14.februar  2020.Galerija