logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Prodajni kurs banke Intesa: 119.9025
  • Srednji kurs NBS: 117.5515 

MALTA – OSTRVO VITEZOVA

 

DIREKTAN ČARTER LET

polazak 01.novembar, 5 dana/4 noćenja

MALTA je mala, gusto naseljena ostrvska država u središtu Mediterana, južno od Sicilije (93 km), Istočno od Tunisa i severno od Libije. Arhipelag čini pet ostrva od kojih je najveće Malta, zatim Gozo, Comino, Cominotto i Filfla. Istorijsko nasleđe svedoči o 7000 godina dugoj civilizaciji. Mali arhipelag tokom istorije imao je veliki strateški značaj za moćne narode poput Feničana, Rimljana, Vizantije, Arapa, Normana, Španaca, Francuza i konačno Britanaca… Dugo su na ostrvu boravili  vitezovi reda Sv. Jovana, kasnije poznati kao Malteški red. Arhipelag konačno stiče nezavisnost 1974. godine.

Prestonica Valeta (VALLETA), je grad - utvrđenje, tvrđava prepuna spomenika krstaške istorije, palata i crkava, koje je u XVI veku osnovao, Žan De La Vale. Glavna letovališta su: Sliema, St. Džulijans, Kavra, Buđiba i Meliha

Jedinstveno ostrvo Malta sa bogatom istorijom, blagom klimom sa velikim brojem sunčanih dana, mnoštvom stenovitih i uređenih peščanih plaza, pruža mnoštvo mogućnosti svim posetiocima.

Ovo putovanje na Maltu direktnim letom iz Beograda, pruža mogućnost da se gosti zabave i nešto saznaju o kulturno –umetničkoj baštini, prirodnim lepotama ostrva, ukusnoj trpezi i dobroj kapljici i da se u poznim jesenjim mesecima ogreju jos malo zracima mediteranskog sunca…

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan / 1.novembar                Beograd – Malta

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera  Organizatora, dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Maltu kompanijom Air Malta, u jutarnjim časovima. Po sletanju ma aerodrom Luqa odlazak na panoramsko razgledanje Malte (vožnja autobusom od aerodroma do bedema Valete, Barakka Gardens...).  Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan / 2.novembar                Malteška tura (fakultativni celodnevni izlet – Valleta, Mdina, Mosta)  

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fukulativni izlet Malteška tura, koji obuhvata posetu Valete, Mdine i Moste. Glavne atrakcije prestonice Valete su Katedrala Jovana Krstitelja i kapela sa slikama Karavađa (njegovo najveće platno “Odsecanje glave Sv.Jovana Krstitelja”), Palata Velikog Majstora malteškog reda (sagrađena 1571 god.) i obilazak vrtova Baraka (Baracca) sa pogledom na luku Valeta i “Tri Grada” gde su boravili Malteški vitezovi pre zidanja nove prestonice. Vožnja do Mdine, prve prestonice Malte, pešačka tura kroz Grad Tišine, razgledanje grada Mosta i najveće crkve na Malti, koja poseduje jednu od najvećih kupola na svetu  (Rotunda-Mosta Dome). Nakon toga sledi vožnja do litice Dingli sa koje se pruža pogled pogled na ostrvo Fifla.Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

3.dan / 3.novembar                Ostrvo Gozo (fakultativni celodnevni izlet)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet Ostrvo Gozo.

Gozo, drugo ostrno po veličini u arhipelagu, na kome je po predanju, nimfa Kalipso držala Odiseja zarobljenog sedam godina. Celodnevni izlet uključuje vožnju autobusom do mesta i luke Cirkewa na severu ostrva, prelazak feribotom (30 minuta) do mesta Mgarr na Gozu (prva Feničanska luka), vožnja do glavnog grada Victoria i citadele Gran Kastelo iz XV veka, obilazak dva hrama Ġgantija (najstariji megalitski hramovi na Malti iz neolita, jedne od najstarijih ljudskih građevina na svetu). Odlazak do najzapadnije tačke na arhipelagu, Dwejra, gde je nekada postojao Azurni prozor, i do sela Xlendi. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4.dan / 4.novembar      Tri Grada (Three Cities) - Marsaxxlokk - Blue Groto - Dingli (fakultativni celodnevni izlet)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet Tri Grada (Three Cities) - Marsaxxlokk - Blue Groto - Dingli. Izlet započinje panoramskim razgledanjem Three Cities (Tri grada): Vittoriosa (Birgu), Cospicua i Senglea (gde su Malteški vitezovi boravili pre zidanja nove prestonice), i šetnjom pored crkve St.Laurence, Palate inkvizicije i Pomorskog muzeja sve do šetališta uz more. Izlet se nastavlja vožnjom do Plave Pećine-Blue Grotto (karta za vožnju brodićem nije uključena u cenu) i posetom  ribarskom selu, Marsaxlokk, poznatom po tipičnim, šarenim čamcima i ribljoj pijaci. Nastavak vožnje do ostataka megalitičkog hrama Haqar Qim. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5.dan / 5.novembar                Malta - Beograd

Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Direktan čarter let za Beograd kompanijom Air Malta u popodnevnim časovima. Sletanje u Beograd u večernjim časovima. Kraj programa.


   

OPIS HOTELA:

THE WATERFRONT HOTEL 4* - Gzira /Sliema     www.waterfronthotelmalta.com

Lokacija: Gradski hotel, nalazi se na promenadi uz more, sa pogledom na luku i La Vallettu. Okružen je kafićima, restoranima, prodavnicama a u blizini je autobuska stanica gradskog prevoza i pristanište za trajekte koji saobraćaju do Vallette. Najbliža gradska stenovita plaža je udaljena 1km, aerodrom 10 km. Renoviran je 2016.god. Ukupno 116 soba. Svaka ima kupatilo (tuš/wc), fen, SAT TV, telefon, radio, klima uređaj, wi fi, sef, peglu i dasku za peglanje, mini bar i balkon. U sastavu hotela je restoran, lobby bar, cafeteria i bar pored bazena na krovu hotela (tokom leta). Hotel od sportskih sadržaja ima manji spoljašnji bazen na krovu hotela.

 

PLAZA & PLAZA REGENCY 3* - Sliema     www.plazahotelsmalta.com

Lokacija: Kompleks se nalazi na promenadi na pola puta između centra Slieme i St.Juliansa, okružen brojnim sadržajima. Stenovita plaža se nalazi preko puta hotela. Od aerodroma hotel je udaljen 10 km. Dve hotelske zgrade povezane su mostom na 6. i 7. spratu. Svih 160 soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, SAT TV, telefon, klima uređaj i sef. U sastavu hotela je restoran, snack bar, bar na krovu pored bazena i internet cafe. Gostima je na raspolaganju spoljašnji bazen na krovu hotela i unutrašnji bazen.

 

ARGENTO 4*- St.Julijans  www.hotelargentomalta.com

Lokacija: Butik hotel smešten u centru mesta St.Julians, u blizini marine i Pacevilla, centra noćnog života. Peščana gradska plaža udaljena je 500 m, Sliema 5 km, a aerodrom 11 km. Ima 74 moderno opremljene sobe, sve imaju kupatilo (tuš/wc), fen, SAT TV, telefon, klima uređaj, sef i mini bar. U sastavu hotela je glavni restoran, lobby bar, internet centar, menjačnica, rent a car i servis za pranje i peglanje veša, fitness centar. Na krovu hotela nalazi se spoljašnji bazen i terasa za sunčanje sa panoramskim pogledom na grad i zaliv.

 

 

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

-Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Malta-Beograd kompanijom Air Malta (direktan čarter let)

-Smeštaj u odabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim  sobama sa pomoćnim krevetom

-Transferi prema programu

-Aerodromske takse 41.13 € na dan objavljivanja programa (Beograd 22,40 eur, Malta 18.73 eur) - plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni)

-Panoramsko razgledanje grada

-Usluge vodiča na srpskom jeziku

-Troškovi organizacije i vođenja putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

-Fakultativni izleti

-Putno zdravstveno osiguranje

-Individualni troškovi putnika

-Ekološka taksa 0,50 eur dnevno po osobi  - plaćanje u na recepciji hotela direktno

FAKULTATIVNI IZLETI (OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE U AGENCIJI):

Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 3 navedena izleta najkasnije 10 dana pre polaska na putovanje (*za uplatu paketa u predprodaji odobrava se popust 20 eur):

 NAPOMENE:

-Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa

-trokrevetne sobe su sa pomoćnim krevetom (sofa)

-Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

Uslovi i način plaćanja: 

-Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednsoti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije a ostatak je podložan promeni. Započeti način plaćanja se ne može menjati.

UPLATA DO POLASKA:- 40% od celokupne cene aranžmana (akontacija) prilikom rezervacije (sklapanja ugovora), ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja. Uplata se može izvršiti u gotovini, platnim karticama, preko računa (kao pravno ili fizičko lice).

ODLOŽENO PLAĆANJE:40% od celokupne cene aranžmana (akontacija) prilikom rezervacije (sklapanja ugovora), ostatak:

- ČEKOVIMA GRAĐANA - na jednake mesečne rate, po obračunu, do 30.03.2020. Dospeće rata je 10, 20 i 30. u mesecu. Za rate koje dospevaju za naplatu posle iskorišćenog aranžmana obavezno je deponovanje čekova građana kod organizatora, kao garancija plaćanja, najkasnije 15 dana pre putovanja.

- KREDITNIM KARTICAMA (Visa, MasterCard, Amex) na 6 mesečnih rata bez kamate.

- Putem ADMINISTRATIVNE ZABRANE - na 6, 9 ili 12 rata sa firmama sa kojima agencija SUPERNOVA TRAVEL ima sklopljen ugovor.

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

POMOĆNI KREVET:

U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na  prostor u vašoj sobi.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.

U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće¬nog avansa.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole  se putnici da o tome obaveste
ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.

Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

 

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 100

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA

OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

 

Cenovnik broj  1 od 10.09.2019.

OTP br. 5/2013 od 18.02.2013.god

Garancija putovanja broj 300060524 od 25.01.2019. god.

OrganizatoraGalerija