logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5631

MAROKO

DIREKTNIM LETOM IZ BEOGRADA!

06 dana / 05 noćenja

POLAZAK 24.03.2020.

RAZGLEDANJA MARAKEŠA, KAZABLANKE I RABATA
SU UKLJUČENA U CENU PROGRAMA

Maroko je kraljevina koja leži na severozapadu Afričkog kontinenta, u regiji poznatoj kao Magreb, na obalama Atlanskog okeana i Sredozemnog mora. Maroko je 1956. godine postao nezavisna monarhija, a godinu dana kasnije krunisan je sultan Mohamed. Putovanje u Maroko vodi putnike kroz predele neočekivanih boja i istorijske prestonice: Marakeš, Rabat, Meknes i Fes, potpuno različitog kolorita i arhitektonskog izraza, odakle su islamske vojske krenule u osvajanje Iberijskog poluostrva, gde su se drevni berberski narodi pomešali sa arapskim i francuskim došljacima kao zlatni pesak sa plodnim ravnicama i visokim gorjem Atlasa. Maroko je najraznobojnija zemlja severne Afrike, prepuna divnih prizora i očaravajućih priča. Ako u modernom svetu još uvek postoji zemlja iz Šeherezadinih bajki, to je svakako Maroko. Najveći grad Kazablanka magično privlači pažnju mnogobrojnih turista koji posećuju ovu zemlju tokom čitave godine. Putovanje u Maroko je putovanje u zemlju iz bajki, koja će bez izuzetka očarati svakog posetioca…

 

Program putovanja:

1. dan – 24.03. utorak:          BEOGRAD – MARAKEŠ

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ sa vodičem, kod šaltera organizatora u 05:00h, dva sata pre poletanja. Polazak aviona za Marakeš u 07:00h (let JU9092). Sletanje u Marakeš u 11:20h. Nakon sletanja i pasoških formalnosti, razgledanje grada autobusom i pešice: grobnice iz doba dinastije Saadi, Bahia Palata i šetnja velikim bazarom… U nastavku dana, transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme do večere u hotelu. Nakon obroka, obilazak čuvenog trga Djemaa El Fna (Trg Lopova) i okolnih sokaka pretrpanih dućanima sa šarenim rukotvorinama.  Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan – 25.03. sreda:             MARAKEŠ

Doručak. Slobodan dan ili fakultativno nastavak razgledanja grada otkrivajući tajanstveni, slavni Marakeš, od drevne Medine, džamije i minareta Koutoubia iz XII veka, koja se smatra najsavršenijom islamskom građevinom u Severnoj Africi. Nakon toga, poseta vrtovima Menara, koji datiraju iz XII veka,  u čijem se  središtu nalazi pravougaoni bazen i letnjikovac s prekrasnim pogledom na planine Atlas. U nastavku dana poseta bašti Mažorel (Majorelle), predivnom botaničkom vrtu koji je izvorno dizajnirao 1924. godine francuski umetnik  Žak Mažorel, koji je kasnije prešao u vlasništvo poznatog dizajnera Iv Sen Lorana. Nezaboravan doživljaj! U popodnevnim časovima slobodno vreme za individualna razgledanja, prilika za kupovinu suvenira i šetnju novim delom Marakeša.  Večera u hotelu i noćenje.

3. dan – 26.03. četvrtak:       MARAKEŠ – KAZABLANKA (oko250 km)

Nakon doručka, odlazak za Kazablanku. Po ulasku u grad, panoramska vožnja i razgledanje: centralna pijaca, četvrt Habous, Kraljevska palata, trg Mohamed V, stambena zona Anfa i spoljašnjost impresivne džamije Hasana II. Moguć ručak u jednom od restorana na obali mora. Kazablanka je ekonomska prestonica i najmnogoljudniji grad Maroka. Po završenom razgledanju grada, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

4. dan – 27.03. petak:          KAZABLANKA – RABAT - MEKNES - FES (oko 310 km)

Doručak, zatim napuštanje hotela i vožnja do Rabata (85 km). Po dolasku u Rabat, razgledanje administrativne prestonice Maroka: Kraljevska palata (Mechouar), Udaja (Oudaia) kazba, obilazak Medine i mauzoleja Mohameda V... Slobodno vreme, pauza za ručak po želji.  U nastavku dana, vožnja ka Fesu, sa zaustavljanjem u Meknesu, plavozelenom gradu utvrđenom bedemom dugačkim 40 km. Kraća pauza na velikom trgu uz kapiju Bab Mansour, zatim nastavak vožnje do Fesa. Po dolasku, smeštaj u hotel.  Večera. Noćenje.

5. dan – 28.03. subota:         FES

Doručak. Slobodan dan ili fakultativno razgledanje Fesa, nekadašnje velike duhovne prestonice Maroka. Fes ima najveći srednjovekovni Stari grad – Medinu u Africi, verovatno i na svetu, u kojoj se nalaze  Attarine i Bou Anania Medresa – verske škole, Nejjarine fontana, Moulay Idriss mauzolej i Keruan džamija i univerzitet, kao i mnogobrijne zanimljive i prešarene zanatske radnje i  farbare kože. Zatim poseta Fez Jdid, novijem delu grada. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan – 29.03. nedelja:        FES – BEOGRAD

Nakon doručka, transfer na aerodrom i let za Beograd u 10:40h (JU9091). Sletanje u Beograd u 15:10h.

Kraj programa.

Cene su po osobi u € za navedeni program


Legenda: 1/2 - dvokrevetna soba; 1/1 – jednokrevetna soba; HB - polupansion (doručak/večera). U svim hotelima: doručak/večera - samoposluživanje/meni (izbor više jela) ili klasično usluživanje.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

- avio prevoz (čarter let) na relaciji Beograd – Marakeš i Fes  – Beograd sa svim uračunatim taksama;

- organizovani transferi i razgledanja sa ulaznicama prema programu;

- smeštaj u hotelima sa  4* na bazi polupansiona (doručak i večera);

- organizaciju putovanja i usluge vodiča koji sa grupom putuje iz Beograda, kao i stručnog lokalnog vodiča ;

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

- troškovi pribavljanja marokanske vize.

Potrebna dokumentacija: 1 fotografija, pasoš koji važi najmanje 6 meseci duže od datuma povratka sa putovanja, formular koji stranka popunjava i potpisuje lično, potvrda o radnom odnosu, ček ili potvrda o tri poslednje plate ili penzije, putno zdravstveno osiguranje, voucher, print avio rezervacije, program putovanja.

Cena ove usluge je 32 EUR ukoliko organizator posreduje kod ambasade Kraljevine Maroka.

- napojnice za lokalne vozače i vodiče, plaćaju se vodiču tokom putovanja i iznose 25 € po osobi;

- individualni troškovi

- obavezno zdravstveno putno osiguranje kao i osiguranje od otkaza putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI:

Razgledanje Marakeša, sa posetom Mažorel bašti: slavni Marakeš - od drevne Medine, džamije i minareta Koutoubia iz XII veka, koja se smatra najsavršenijom islamskom građevinom u Severnoj Africi, preko Menara vrtova iz XII veka,  u čijem se  središtu nalazi pravougaoni bazen i letnjikovac s prekrasnim pogledom na planine Atlas, do predivne bašte Mažorel (Majorelle), koju je izvorno dizajnirao 1924. godine francuski umetnik  Žak Mažorel i koja kasnije postaje vlasništvo poznatog dizajnera Iv Sen Lorana. (Cena 20 €)*

 

Razgledanje Fesa: Fes je smešten u srcu severenog Maroka. Bio je centar imperije u vreme dinastije Merenida, Vatasida i Alauita i vekovima je velika duhovna prestonica Maroka. Fes ima najveći srednjovekovni Stari grad – Medinu u Africi, verovatno i na svetu, u kojoj se nalaze  Attarine i Bou Anania Medresa – verske škole, Nejjarine fontana, Moulay Idriss mauzolej i Keruan džamija i univerzitet, kao i mnogobrijne zanimljive i prešarene zanatske radnje i  farbare kože. Zatim poseta Fez Jdid, novijem delu grada.  (Cena 35 €)*

 

*POTREBNO JE PRIJAVITI NAVEDENE FAKULTATIVNE IZLETE  PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA*

OPIS HOTELA :

Palm Menara 4* Marakeš (ili sličan)       www.palmmenarahotel.com

Hotel je odlično lociran, blizu vrtova Mažorel, na oko 2 km udaljenosti od Velikog bazara, Kutubije i čuvenog trga Jemaa El Fna . Aerodrom Menara Marakeš, udaljen je oko 5 km. Poseduje restotan, bar na poslednjem spratu i kafeteriju.  Svaka soba je klimatizovana, puna svetlosti u pastelnim bojama. Sve sobe imaju TV, privatni sef, telefon i sopstvena kupatila sa fenom za kosu.  U čitavom objektu wi-fi je besplatan.    

Oum Palace 4* Kazablanka (ili sličan) www.oumpalace.com        

Hotel je smešten u centru grada, u poslovnoj oblasti, na samo nekoliko minuta hoda od Medine i desetak minuta šetnje do glavnog gradskog trga.  Sve sobe u hotelu su klimatizovane, različito, ali lepo dekorisane. Poseduju TV, manji radni deo i sopstveno kupatilo. Ima  dva restorana koji nude marokanske I internacionalne specijalitete, wellness centar sa saunom i hamamom, a Wi-Fi  je besplatan i dostupan u čitavom objektu.

L’escale 4* Fes (ili sličan) www.hotelescale.ma

Hotel je otvoren 2017. godine. Smešten je u novom delu grada, tako da omogućava ugodne popodnevne i večernje šetnje centralnim ulicama. Veoma prijatnom i modernom enterijeru soba doprinose udobni kreveti, dobro opremljena kupatila i pastelne smirujuće boje. Centralni Restoran nalazi se na poslednjem spratu, odakle se pruža divan pogled na grad. Hotel je od aerodrome Fes udaljen 12 kilometara.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

·       Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

GOTOVINSKI:

·       Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 20 dana pre putovanja.

NA RATE:

·       Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;

·       Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rata bez kamate;

·       Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA  jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

TEMPERATURE–PROSEK  RABAT

JAN.

FEB.

MAR.

APR.

MAJ

JUN

JUL

AUG.

SEP.

OKT.

NOV.

DEC.

Dnevna temperatura (oC)

17

18

20

22

23

26

28

28

27

25

21

18

Noćna temperatura (oC)

8

8

9

11

13

16

17

18

17

14

12

9


MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 30 (trideset)

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE CENE PUTOVANJA

OD STRANE AGENCIJE JE 7 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

 

Cenovnik broj 1. od 08.01.2020.

OTP br. 5/2013 od 18.02.2013.god,

Garancija putovanja broj 300060524 od 01.10.2019. god.
Galerija