logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5758


MOSKVA I SANKT PETERBURGPolasci: 25.06./ 16.07./ 23.07./ 06.08./ 13.08./ 20.08.2021

7 dana / 6 noći

 

1. dan  Beograd – Moskva

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije AirSerbia za Moskvu u 06:05 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:00 časova. Sa aerodroma panoramsko razgledanje Moskve autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme.
Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

2. dan  Moskva

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu.  Noćenje.            

3. dan  Moskva

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan  Moskva – Sankt Peterburg

Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 09:40 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:30 časova. Sa železničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan  Sankt Peterburg

Doručak. Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vreme. Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova, do pozicije sa koje se najbolje vidi ovaj spektakl, koji predstavlja svakodnevnicu ovog grada, doći će se posle kraćeg noćnog panoramskog razgledanja grada.  Noćenje.

6. dan  Sankt Peterburg

Doručak. Fakultativni program: Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan  Sankt Peterburg – Beograd

Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20 časova. Kraj usluge.

Termin putovanja

Hotel
Moskva/St.Peterburg

Cena po osobi

Doplata za
1/1 soba

Cena za decu od 2-12 godina sa dvoje odraslih

Doplata za polupansion (6večera u hotelu)

25.06.2021.

Delta/Moskva

695€

145€

645€

80€

16.07.2021.

Delta/ Moskva

695€

145€

645€

80€

23.07.2021.

Delta/ Moskva

695€

145€

645€

80€

06.08.2021.

Delta/ Moskva

695€

145€

645€

80€

13.08.2021.

Delta/ Moskva

695€

145€

645€

80€

20.08.2021.

Delta/ Moskva

695€

145€

645€

80€

Smeštaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju*, isključivo na upit

* dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

 

Cena aranžmana obuhvata: 

•             Avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:

                  Beograd-Moskva

                  Sankt Peterburg-Beograd;

•             Troškove avio-taksi (cca 120 EUR, podložno je promeni);

•             Prevoz vozom Sapsan Moskva - Sankt Peterburg ;

•             Smeštaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;

•             Smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;

•             Transfere prema programu;

•             Turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;

•             Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;

•             Troškove organizacije aranžmana.

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

•             Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu;

•             Opcionu doplatu za polupansion;

•             Individualne troškove

 

Polazak i realizacija aražmana je garantovaa, prema uslovima::

•             Minimum putnika za realizaciju programa sa vodičem-pratiocem je 15;

•             Za 14 - 8 prijavljenih putnika, program će se realizovati bez promene cene i bez vodiča-pratioca iz Beograda, ali sa dodatnim angažovanjem lokalnih vodiča na srpskom jeziku u Moskvi;

•             Za 7 i manje prijavljenih putnika, cena će biti uvećana za 30 %.


Opisi hotela:

 

Moskva, Hotel DELTA 4*  www.izmailovo.ru

Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela, a do strogog centra i Crvenog trga se stiže za samo 25-30 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korisćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

 

Sankt Peterburg,  Hotel MOSKVA 4*  www.hotel-moscow.ru

Hotel Moskva se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.
U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto.

 

Fakultativni program:

 

Moskva

•             Obilazak Moskovskog metroa                                                                    10 EUR

•             Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata)               45 EUR *

•             Krstarenje rekom Moskvom                                                                        40 EUR

•             Sergijev Posad  (bivši Zagorsk)                                                                   45 EUR

•             Panorama Borodinske bitke                                                                        35 EUR

 

Sankt Peterburg

•             Ermitaž                                                                                                                 50 EUR

•             Petropavlovska tvrđava                                                                                30 EUR

•             Peterhof, park sa fontanama                                                                      45 EUR

•             Puškin (Carsko selo)                                                                                       55 EUR *

•             Nićni Sankt Peterburg i podizanje mostova                                          30 EUR

•             Vožnja kanalima i Nevom                                                                             30 EUR

 

U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice.

*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 30 dana pred put. Nakon toga neće biti moguće.
Odlazak u Kremlj metroom.

 

Realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, fakultativni program će se realizovati javnim prevozom, metroom (ne odnosi se na izlete van oba grada).

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

GOTOVINSKI:                                                     

·      Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 30 dana pre putovanja.

NA RATE:

·      Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 3 mesečne rate čekovima;

·      Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rata bez kamate;


USLOVI OTKAZA:

- Do 25 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50 EUR
- Od 25 - 10 dana pre početka putovanja, zadržava se 60% od uplaćenog iznosa
- Od 8 dana do početka putovanja, 100% od uplaćenog iznosa 

USLOVI Z ULAZAK U RUSIJU:

- U trenutku objavljivanja Programa (08.06.2021.) za ulazak u Rusiju potreban je negativan PCR test star manje od 72 sata, ali za očekivati je da će uskoro taj uslov biti ukinut, bar za vakcinisane putnike.Galerija