logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
STEPA STEPANOVIĆ - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Prodajni kurs banke Intesa: 120.1274
  • Srednji kurs NBS: 117.772

 OSTRVO MADEIRA – PORTUGAL

 


U blizini glavnog grada Portugala, nalazi se na rajsko ostrvo, zapravo vulkanski arhipelag Madeira, koji kao da je izgubljen na pučini Atlantskog okeana... Glavni grad Madeire, ujedno i istoimene pokraine, jeste Funšal . Ime je dobio po biljci komorač.Od matice zemlje, Portugalije, udaljen je 900, od afričke obale 600, a od Kanarskih ostrva 400 kilometara. Ovaj arhipelag se sastoji od četiri ostrva: Madeira i Porto Santo su najveći, a Desertaš i Selvažens su nenaseljena. Uzdižući se kao zeleni smaragd iz plavog beskraja, ostrvo Madeira je još početkom 19. vieka probudilo radoznalost svetskih putnika, a na kraju tog veka postalo je prava destinacija za odmor.Beskrajne plantaže povrća, banana i šećerne trske protežu se unedogled.

Na stotine hiljada mirisnih cvetova donetih iz svih krajeva sveta krase parkove, botaničke bašte i kućne vrtove grada Funšala, a posetioci će se uveriti da je celo ostrvo zapravo jedan rajski vrt.

Popularnosi Madeire je doprineo i jedan od dvojice najboljih fudbalera 21.veka-Kristijano Ronaldo.U njegovom rodnom Funšalu otvoren je čak i muzej sa njegovim ličnim stvarima i brojnim trofejima, a tamo poseduje hotel i restoran.

 

Trajanje: 11dana / 10noći, 03-13.jul 2019 – Grupni polazak

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

03.JUL                       BEOGRAD –FRANKFURT- MADEIRA

03.JUL-13.JUL         MADEIRA

13.JUL                       MADEIRA-FRANKFURT-BEOGRAD

 

1.DAN (03.JUL) BEOGRAD-FRANKFURT-MADEIRA

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 04:10h ujutru.Let za Fankfurt avio kompanijom Lufthansa (LH 1411 ) u 06:10h ujutru. Sletanje u Frankfurt u 08:05h ujutru po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Madeiru kompanijom Lufthansa (LH 1170) u 10:15h ujutru.Sletanje na Madeiru u 13:30h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela.Slobodno vreme za odmor i uživanje.Noćenje.

2–10.DAN (03.JUL-13.JUL ) MADEIRA

Slobodno vreme za razgledanje,kupanje, kupovinu, sunčanje i razne druge aktivnosti.

11.DAN (13 JUL) MADEIRA-FRANKFURT-BEOGRAD

Polazak iz hotela za aerodrom u dogovoreno vreme.Let za Frankfurt kompanijom Lufthansa (LH 2655) u 12:40h po lokalnom vremenu. Dolazak  u Frankfurt u 17:45h po lokalnom vremenu.Nastavak putovanja za Beograd kompanijom Lufthansa (LH 1726) u 21:05h.Sletanje u Beograd u 22:35h po lokalnom vremenu. KRAJ PROGRAMA!

                  

                                                                                                      

                                                                                                       

CENA PO OSOBI PO PAKETU U DVOKREVETNOJ SOBI IZRAŽENA U €

HOTELI

USLUGA

11  DANA /  10  NOĆI

DOM PEDRO BAIA 4*    MACHICO

BB

953 eur  759eur

 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

•              Povratni avio prevoz kompanijom Lufthansa  (Beograd–Frankfurt-Madeira-Frankfurt-Beograd)

•              10 noćenja u hotelu 4*na bazi doručka 

•              Transfer aerodrom-hotel- aerodrom

•              Troškovi organizacije putovanja

•              Lokalni predstavnik na engleskom jeziku

•              Usluge vodiča na srpskom jeziku

 CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

•              Aerodromske takse u iznosu od 92eur, plaćanje u agenciji  (iznos taksi je trenutan, podložan je promeni i zavisi isključivo od avio komapnije )

•              Putno osiguranje samo za državljane Republike Srbije ili za strane državljane sa trajnim prebivalištem u Srbiji.Plaćanje u agenciji.

•              Individualni troškovi

•              Fakultativni izleti

 

NAPOMENA HOTELI : Hotel je dužan da gostu pruži samo usluge koje su naznačene na vaučeru sa kojim se gost prijavljuje pri dolasku u hotel. Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe. Kategoriziacije hotela su lokalne. Svi posebni troškovi ( koji nisu predviđeni programom putovanja ), kao i eventualne štete u hotelu plaćaju se direktno na recepciji hotela. U skladu sa medjunarodnim propisima hotela prijavljivanje u hotel prvog dana boravka je posle 14h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10h. Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima ( zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu, formalan način oblačenja. Organizator putovanja ne moze uticati na poziciju sobe i veličinu kreveta.

Depozit: U nekim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit . Novac se moze ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Prilikom odjave iz hotela (check-out) depozit se vraća. Isti moze biti umanjen za individualne troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu.USLOVI PLACANJA :

USLOVI PLACANJA :

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu  INTESA banke na dan uplate. . Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa iz tabele. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40 % cene (osim kod popusta za rani buking, gde su uslovi

plaćanja posebno izraženi u tabeli hotela pojedinčno za svaki hotel), a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostali deo aranžmana, do  punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

a)avansno: gotovinom, čekovima, platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro…) b)uplatom na račun Supernova travel-a;

b)platnim karticama Banca Intesa-e do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express

VAŽNE NAPOMENE:

•              Aerodromske takse su podložne promenama našta agencija ne može uticati

•              U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenim putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

•              Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom  kreiranja programa. U tom smislu Organizator zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.

•              Kategorizacija hotela je lokalnog karaktera te se kvalitet hotela može razlikovati od evropskog standarda

•              Organizator ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

•              Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava ( pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseca nakon povratka sa putovanja ).

•              Aranžman je rađen na bazi minimum 15 punoplativih putnika

 

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE ORGANIZATORA JE 5 RADNIH DANA PRED PUT, USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA.U TOM SLUČAJU ORGANIZATOR JE DUŽAN DA PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

 

OPISI HOTELA :

DOM PEDRO BAIA 4* MACHICO https://madeira.dompedro.com/pt/

Lokacija: Hotel se nalazi na plaži Machico. Od aerodorma je udaljen oko  10 km.

Smeštaj: Sve sobe sadrže: WiFi,TV,sef,mini bar,klima,telefon,fen.

Sadržaj:Otvoren bazen sa slanom vodom,dečiji bazen,teren za odbojku,golf,badminton.

 

FOUR VIEWS OASIS 4* CANICO http://www.fourviewshotels.com/four-views-oasis/sobre-o-hotel/

Lokacija:Hotel se nalzai na plaži. Od aerodorma je udaljen oko 8km.

Smeštaj:Sve sobe sadrže: WiFi,LCD TV,klima,mini bar,fen,balkon sa stolom i stolicama. 

Sadržaj:Dva restorana,dva bara,zatvoreni I otvoreni bazen,salon lepote,sauna jacuzzi.

 

FAKULTATIVNI IZLETI: (cena je data na osnovu minimum 20 prijavljenih putnika )

GRAD FUNŠAL I BOTANIČKA BAŠTA (poludnevni izlet) – 30 eur po osobi

Poseta gradskoj pijaci gde se pored cveća mogu videti i veliki izbor ribe,povrća i egzotičnog voća. Otići ćemo i do fabrike ručnih radova, a završetak obilaska čeka nas u prekrasnom botaničkom vrtu gde se nalaze biljke sa svih strana sveta kao i razni endemski primerci, više od 2000 raznih vrsta! Za kraj šetnje Funšalom poseti ćemo jedan od vinskih podruma i degustirati poznato vino s Madeire.

EIRA DO SERRADO-MONTE (poludnevni izlet) -45 eur po osobi

Poseta  Pico dos Barcelos -a gde ćete uživati u predivnom pogledu na zaliv i planinske vrhove. Vožnja kroz šume eukaliptusa i zaustavljanje na najlepšim panoramskim tačkama s pogledom na „dolinu monahinja“ Cural des Freiras, gde su se one u 16-om veku skrivale od gusara. Zaustavljanje u selu Monte, šest kilometara od centra grada, gde se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob poslednjeg hazsburškog vladara Karla, koji je raspadom Austro-Ugarske abdicirao i otišao u azil na Madeiru, gde je i umro.

ZAPADNA MADEIRA- PORTO MONIZ (celodnevni izlet sa uključenim ručkom)-78eur po osobi

Izlet započinjemo rano ujutru krećući se zapadnom obalom.Naša prva stanica je Câmara de Lobos malo ribarsko selo poznato po slikama Vinstona Čerčila.Potom odlazimo do druge najveće litice na svetu Cabo Girão do koje se prolazi kroz plantaže banana i vinograda. Napuštamo obalu i krećemo se ka severu kroz prelepu dolinu Serra De Agua.Potom dolazimo do najlepšeg dela zapadne obale gde možemo uživati u prelepim vodopadima.Odlazak u selo Porto Moniz poznatom po svojim vulkanskim bazenima od crne lave. Pauza za ručak. Nakon ručka polazak za Funšal.

ISTOČNA MADEIRA-SANTANA (celodnevni izlet sa uključenim ručkom)-85 eur po osobi

Izlet počinjemo posetom sela Camacha poznato kao centar pletenja. Potom odlazimo do planine Pico do Arieiro (1810 metara), drugi najviši vrh na ostrvu gde pogled na okolne planine, vrhove i doline oduzima dah.Sa planinskog vrha spuštamo se do Ribeiro Frio čuvenim parkom prirode.Odlazak do Santane, poznate po živopisnim kućicama, gde ćemo napraviti pauzu za  ručak. Pre povratka u Funšal, posetićemo grad Machico, gde su se Portugalci prvi put iskrcali 1419 godine.

VEČE DOMAĆE MUZIKE I FOLKLORA (večera)-60 eur po osobi

Večera u restoranu u Funšalu gde ćete uživati u tradiconalnom mesu sa Madeire(Espetada). Užiavaćete slušajući i gledajući jednu od najboljih folklor grupa sa Madeire.Nakon folklora, muzički bend će uživo svirati muziku šezdesetih,sedamdesetih i osamdesetih.

PLANINARENJE (lunch paket uključen u cenu)-54 eur po osobi

Polazak na celodnevni izlet do “Levada”(pešačke staze) gde ćete uživati u avanturističkim aktivnostima koje nisu dostupne za obilazak automobilom.

 

Organizator poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 30000008879 osiguravajuće kompanije „Milenijum Osiguranje“.

Uz ovaj program važe opšti uslovi ORGANIZATORA putovanja usklađeni sa YUTA standardom, ukoliko drugačije nije navedeno u programu.

Cenovnik br.2. od 11.04.2019. Licenca Ministarstva Turizma OTP 51/2018, od 26. septembra 2018.

 


Galerija