logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5042

PORTUGALSKA TURA


LISABON – SINTRA – OBIDOŠ – NAZARE – BATALJA – KOIMBRA –

PORTO – AVEIRO – FATIMA 

6 dana (5 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelima kategorije 4*) – avionom i autobusom

Polazak: 26. april (povratak 1. maj 2020)


Portugal - nekada jedna od najuticajnijih država Evrope - danas je zemlja harmoničnih kontrasta. Portugalska tura je prilika da na jednom putovanju uživate u prelepim pejzažima planina na čijim obroncima uspeva kvalitetna vinova loza, spektakularnim dolinama u centralnom delu zemlje, pustinjskim predelima u regiji Alentežo, ali i prelepim  plažama poznatog letovališta Algarve. Gradovi karakterističnog kulturno-istorijskog nasleđa svedoče o bogatoj istoriji i nekadašnjem sjaju ove zemlje. U Portu ćete uživati u ukusima čuvenog vina Porto koje se čuva u šezdesetak vinskih podruma nastalih u 19. veku. Pored malih uređenih kaldrmastih ulica pogled će vam izmamiti i prelepa gotska katedrala – najstarija građevina Portugala. Koimbra, centar obrazovanja u Portugalu, zaseniće vas univerzitetskom bibliotekom koja čuva preko 300 000 knjiga. Iznenadiće vas i arheološko nalazište sa ostacima rimskog naselja nastalog u prvom veku. A Lisabon, grad jedinstvenog geografskog položaja smeštenog na ušću reke Težo u Atlantski okean pružiće vam nezaboravan doživljaj "imperijalnog" šarma očuvanog još iz zlatnog doba ovog grada. Luka iz koje je Vasko da Gama otkrio pomorski put za Indiju, kula Belem, moderni trg Komersio – jedan od najelegantnijih trgova u Evropi, četvrt Alfama, vožnja tramvajem… samo su deo harmonije savremenog i starog, ali veoma dobro očuvanog lisabonskog nasleđa.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (nedelja, 26. april 2020) BEOGRAD – MINHEN – LISABON

 Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“  u 04.30 sati. Poletanje za Minhen u 06.30 sati (let LH 1739). Dolazak u Minhen u 08.00 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 11.20 sati (let LH 1778). Dolazak u Lisabon 13.30 sati. Odlazak na panoramski razgled grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir sv. Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave sv. Đorđa…Transfer do hotela, smeštaj. Poslepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. dan (ponedeljak, 27. april 2020) LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ

 Doručak. Odlazak do slikovitog gradića udaljenog od Lisabona oko 30 km. Opasan šumovitim brdima i sa specifičnom mikro klimom, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Brdima koja okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19. veku. Nacionalna palata u Sintri zidana je na temeljima iz 15. veka i nosi obeležja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Nastavak putovanja do Lisabona. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan (utorak, 28. april 2020) LISABON – OBIDOŠ – NAZARE – BATALJA – KOIMBRA

Doručak. Polazak ka Obidošu, najlepše i najbolje očuvanom srednjevekovnom gradu u zemlji koji je u potpunosti opasan tvrđavom visokom 13 metara, a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Polazak ka Nazareu, nekadašnjem najpoznatijem ribarskom mesta u Portugalu, čuvenom po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisnom i užurbanom turističkom mesta sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Nastavak putovanja ka Batalji, radi posete manastira sv. Marije od Pobede, najvećeg remek-dela portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nakon obilaska odlazak u Koimbru, treći grad po veličini u Portugalu, inače poznat kao univerzitetski grad. Bio je prestonica kraljevstva u 12. veku. Obilaze se stara katedrala, univerzitet sa svojom čuvenom bibliotekom (ulaznica nije uključena). Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan (sreda, 29. april 2020) KOIMBRA – PORTO

Doručak.  Napuštanje hotela i vožnja do Porta, obilazak: palata berze, veličanstvena gotska katedrala sv. Fransiska u baroknom stilu, Avenija saveznika, toranj Klerika, most Kralja Luisa I, istorijska četvrt uz samu obalu reke - Ribeira, poseta čuvenim podrumima vina "porto" u Vila Nova de Gaia uz degustaciju, na levoj obali reke Douro na čijem ušću u Atlantski okean se Porto nalazi. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

5. dan (četvrtak, 30. april 2020) PORTO – AVEIRO – FATIMA

Doručak.  Slobodno vreme u Portu. Poslepodne, nastavak putovanja do Aveira, mesta poznatog kao Venecija Portugala zbog kanala kojima je ispresecan. Grad okružuju plaže i lagune a panoramom dominira centralni kanal koji prolazi kroz centar. Nastavak putovanja do Fatime. Smeštaj u hotel. Noćenje. 

6. dan (petak, 1. maj 2020) FATIMA – LISABON  – FRANKFURT – BEOGRAD

Doručak. Polazak za Lisabon. Slobodno vreme u Parku Nacija do polaska na aerodrom radi poletanja za Frankfurt u 16.30 (let LH 1169). Dolazak u Frankfurt u 20.30. Nastavak putovanja za Beograd u 21.45 sati (let LH 1410). Dolazak u Beograd u 23.35 sati.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 819 evra

Doplata za jednokrevetnu sobu je 155 evra.

 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

aerodromske takse (oko 151 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Orhanizatora ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata), avionski prevoz na relaciji Beograd – Minhen  – Lisabon – Frankfurt – Beograd (prevoznik Lufthansa), smeštaj u hotelima kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (2 noćenje u Lisabonu, 1 noćenje u Koimbri, 1 noćenja u Portu, 1 noćenje u Fatimi) na bazi noćenja sa doručkom u Portu i Lisabonu i polupansiona u Koimbri i Fatimi, transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma, obilasci i ulaznice za lokalitete prema programu (Pena palata u Sintri; Manastir u Batalji; Univerzitet u Koimbri; Berza u Portu; degustacija vina u nekom od podrumau  Vila Nova da Gaia), usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene u programu kao uključene, gradska taksa u Lisabonu 1 evro po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela, međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

SMEŠTAJ

● Smestaj je u hotelima kategorije 4*( Vip Executive Suites do Marques 4* u Lisabonu, Tryp Coimbra 4 * u Koimbri, Black Tulip 4* u Vila Nova de Gaia, Sao Jose 4* u Fatimi). Svaki hotel ima recepciju i restoran, a svaka soba kupatilo T/WC. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotelima sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „PORTUGALSKA TURA“

● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.

● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.

● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume bide vradeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R. Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Viza se pribavlja u Ambasadi Portugala u Beogradu. Sve informacije u ovoj oblasti se mogu pribaviti na sajtu Ambasade Portugala u Beogradu www.embportugal.rs i Službe za strance i granice Portugala www.sef.pt .

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

·      Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

GOTOVINSKI:

·      Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 20 dana pre putovanja.

NA RATE:

·      Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;

·      Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rata bez kamate;

·      Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama organizatora putovanja moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA

● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 17/2020 izdatu 28. januara 2020. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 10.000- EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A40 u visini 400.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2020 od 20.01.2020. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul.Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300068360 od 20.01.2020 godine Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi sad.

18.februar  2020.Galerija