logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
 • srpski
 • engleski
 • ruski


SAMARA – JAROSLAVLJ – SAMARA


Polazak:  08.06.2020. (povratak 15.06.)

8 dana / 7 noći

Brod: Fjodor Dostojevski

1.dan  08.06 - BEOGRAD – SAMARA

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre leta, 07.06 u 22:45h. Let za Moskvu SU 2093, 08.06 u 00:45h. Dolazak u Samaru u 09:10h. Nakon dolaska sledi panoramsko razgledanje grada „Dobrodošli u Samaru“.
Ovaj, uistinu velelepni grad se nalazi na ušću istoimene reke u Volgu, karakterišu ga divni pejzaži, laganiji tempo života, tradicionalno rusko gostoprimstvo, očuvane stare trgovačke kuće i vile od kamena. Samara je grad poznat i po velikom broju spomenika i skulptura koji su posvećeni kako realnim ljudima, tako i likovima iz filmova i knjiga.
Saznaćete kada i ko je osnovao tvrđavu u Samari, zašto su ovaj grad nazivali „Jerusalimom na Volgi“ i „Ruskim Čikagom“ i još mnogo toga. Posetićete muzej „Bunker Staljina“ - najdublja građevina iz vremena Drugog Svetskog rata, čije se postojanje držalo u strogoj tajnosti skoro 50 godina. Razgledanje završavamo u „Žiguljevskoj pivari“ gde ćete imati mogućnost da probate 5 vrsta piva, naučiti kako se pravilno pije pivo i kako napraviti razliku između različitih vrsta istog.
Dolazak i smeštaj na brod. Isplovljavanje u 16:00h. Večera. Noćenje.

2.dan  BOLGAR I KAZANJ

Bolgar (od 08:00 do 11:00h)
Doručak. Brod pristaje u luku oko 08:00h.  Bolgar se nalazi na levoj obali Volge, 140 km od Kazanja. Ima 8.000 stanovnika. U X veku, ovaj mali gradić doživljava veliki procvat. Bio je najveće tržište na Volgi, a trgovao je i sa istokom i sa zapadom. U drugoj polovini XIII veka bio je jedan je od najvažnijih gradova Zlatne horde. Iz tog vremena sačuvani su ostaci arhitektonskih spomenika: džamija, mauzoleja, vodovoda, mostova… Pešačko razgledanje grada „Veliki Bolgar“ sa interaktivnim pozorišnim dočekom na pristaništu. Poseta muzeju istorije i arhitekture, muzeju Kurana i Bolgarskom naselju - Državni istorijski i arheološki park „Bolgar“, koji je uključen u spisak svetske kulturne baštine UNESCO-a. Nastavak plovidbe do Kazanja.

Kazanj (od 17:00 do 21:00h)
Kazanj je glavni grad savezne republike Tatarstan i centar ruskog islama. Veliko je industrijsko, trgovinsko i kulturno središte. Grad leži na ušću reke Kazanke u Volgu. Obilazak grada autobusom sa posetom čuvenom Kazanskom Kremlju. U srcu grada, u samom Kremlju, se takođe nalaze crkva Preobraženja i u njenoj neposrednoj blizini džamija Kul Šarif.
Videćete i Kazanski univerzitet - jedan od najstarijih ruskih univerziteta, sportske hale, most Milenijum... Ekskurziju završavamo šetnjom pešačkom ulicom Bauman, glavnom promenadom grada koja spaja Kazanski Kremlj sa glavnim gradskim trgom Tokaj.  Povratak na brod. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

3.dan  10.06 – ČEBOKSARI I KOZMODEMJANSK

Čeboksari (od 07:00 do 13:00)
Brod pristaje u luku oko 07:00h. Doručak.  Grad Čeboksari leži na reci Volgi, zapadno od Kazanja. Poznat po svojim crkvama i manastirima. Čeboksarska zvona su bila poznata i u Londonu i u Parizu. Poput brojnih ruskih gradova, Čeboksari se može pohvaliti izvrsnim kulturnim objektima, od kojih su 23 dobila status federalne baštine. U Čeboksariju vas očekuje panoramsko razgledanje grada autobusom „Čeboksari – najlepši biser na ogrlici Volge“.

Kozmodemjansk (od 16:00 do 19:00)
Pešačka ekskurzija po gradu sa posetom unikatnog etnografskog muzeja na otvorenom. Povratak na brod. Slobodno vreme za uživanje u plovidbi. Večera. Noćenje.

4.dan  11.06 – GORODEC

Gorodec (od14:30do 17:00h)
Doručak. Brod pristaje u luku oko 14.30h. Ručak. Gorodec je star više od osam vekova i jedan je od najlepših gradova drevne Rusije. Znameniti ruski knez Jurij Dolgoruki, je osnivač Moskve i istovremeno Gorodeca. Ovaj grad je poznat ne samo kao najstariji u regionu Nižnjeg Novgoroda i centar narodnih zanata – rezbarenja drveta, slikarstva, već i kao grad-muzej. Posebno se izdvaja muzej i turistički kompleks “Grad Majstora” posvećen narodnoj radinosti.U toku panoramskog razgledanja grada autobusom videćete mnoge znamenitosti grada koje se izdvajaju time što su smeštena u drvenim kupolastim kućama sa predivnim rezbarenim motivima. Povrtak na brod. Večera. Noćenje.

5.dan 12.06. – JAROSLAVLJ I KOSTROMA

Jaroslavlj (od 09.00 do 13.00)

Doručak. Brod pristaje u luku oko 09:00h. Jaroslavlj je jedan od nekoliko najznačajnijih gradova Rusije. O njegovom značaju unekoliko govori i činjenica da je kraće vreme obavljao i funkciju prestonice. Grad je izuzetno lep sa predivnim građevinama, spomenicima, parkovima i promenadama duž obale i na ušću reke Kotoroslj u Volgu.
Panoramsko razgledanje grada sa posetom Spaso-Preobraženskog manastira, sa najstarijom crkvom u gradu (crkva Svetog spasitelja) sa čijih bedema se pruža prelep panoramski pogled na grad. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkog centra), jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog proroka Ilije iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva. Povratak na brod. Nastavak plovidbe.

Kostroma (od 17:30 do 21:00h)
Kostroma, glavni grad istoimene oblasti u evropskom delu Rusije, prvi put se spominje 1213. godine. Naziv potiče od ugarske reči kostrum što znači tvrđava. Grad je nekada bio centar za proizvodnju uniformi za potrebe ruske flote. Danas je jedno od glavnih središta za preradu lana u Rusiji. Kraj ušća Kostrome u Volgu nalazi se Ipatijevski manastir iz 16.veka, najznačajniji spomenik kulturno istorijske baštine grada čiju su izgradnju pomagale porodice Godunov i Romanov. Ovaj manastir je poznat I kao kolevka ruske dinastije. Ovde se čuva I veoma cenjena kolekcija ikona: Bogorodice, ikona Svete Trojice, Sv. Jovana Bogoslova, u zlatnom okviru je i ikona Isusa Hrista. Mnoge važne ikone nestale su nažalost tokom oktobarskih, revolucionarnih promena. Idući ka centru grada videćete građevine u duhu ranije ruske arhitekture među kojima ima dosta vila sa izrezbarenim ukrasnim detaljima koji karakterišu narodnu drvenu arhitekturu; svojevrsni simbol Kostrome je vodotoranj ili vatrena kula, visoka 35 metara građena od 1823. do 1827. godine. Na centralnom gradskom trgu podignut je spomenik Ivanu Susanjinu, ruskom seljaku koji je postao heroj jer je, u zimu 1612. godine, odveo odred poljskih napadača koji su želeli da ubiju mladog Mihaila Romanova u neprohodnu močvaru u kojoj su okončani i njegov i njihovi životi. Povratak na brod. Večera. Noćenje.

6.dan  13.06. – NJIŽNI NOVGOROD

Njižni Novgorod (od 15:00 do 19:00h)
Doručak. Ručak. Brod uplovljava u luku oko 15:00h. Njižni Novgorod nalazi se na ušću reke Oke u Volgu i predstavlja peti po veličini ruski grad. Nekada nosio naziv Gorki po sovjetskom pesniku Maksimu Gorkom koji je u njemu rođen. Njižni Novgorod je važno prometno čvorište železnica koja leži na Transsibirskoj pruzi.  Najvažnija znamenitost je dobro očuvan srednjovekovni grad Kremlj. U glavnoj pešačkoj ulici Boljšaja Pokrovka uživaćete u arhitekturi i kupovini suvenira. Takođe,u Boljšoj Pokrovki se nalazi i jedan od najstarijih ruskih teatara - Njižnovgorodsko državno dramsko pozorište “Maksim Gorki” koji je jedinstven po tome što je jedini teatar u Rusiji u kom su prikazani svi komadi slavnog ruskog pisca. Palata Državne banke je još jedan od bisera ove ulice. Sve ove znamenitosti ćete videti u toku razgledanja grada autobusom. Povratak na brod. Večera. Noćenje.

7.dan  14.06. – PLOVIDBA

Doručak.  Dan proveden na brodu dobro će doći za odmor nakon šestodnevnog aktivnog putovanja. Upoznajte se sa čarima plovidbe. Preporučujemo vam višečasovno uživanje na palubi. Više o brodu „Fjodor Dostojevski“ saznajte u tekstu ispod, koji se odnosi na opis broda. Večera. Noćenje.

8.dan

Doručak. Uplovljavanje u Samaru oko 11:00h. Transfer do aerodroma, let za Beograd sa presedanjem SU 1213 u 17:25h. Sletanje u Beograd na aerodrom Nikola Tesla u 22:20h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

Cene su izražene po osobi u dvokrevetnoj kabini
 (odvojeni ležaji)

Cena u EUR po osobi

Polazak

08.07 – 15.07

IV paluba  

1.349  CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Samara-Beograd,
 • Aerodromske takse,
 • Pun pansion na brodu,
 • 1 kofer do 23kg težine (višak prtljaga se dodatno naplaćuje), ručni prtljag do 10kg
 • Smeštaj u odgovarajuće kabine,
 • Transfer aerodrom-brod-aerodrom,
 • Sve ekskurzije navedene u programu,
 • Usluge vodiča,
 • Zabavni program na brodu,
 • Kapetanska večera.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Bakšiš za posadu broda.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

·       Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

GOTOVINSKI:                                       

·       Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 30 dana pre putovanja.

NA RATE:

·       Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;

·       Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master) na 6 rata bez kamate;

·       Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAPOMENE:

·         Putnici koji poseduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni...).

·         Za pasoše republike Srbije viza nije potrebna.

·         Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije.

·         Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak...).

·         Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre početka putovanja.

·         Avio kompanija zadržava pravo promene vremena leta.

·         Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa.

·         Na brodu ima WI-FI internet, samo u barovima.

Brod „Fjodor Dostojevski“

Brod je sagrađen u Nemačkoj 1981 godine. Kapacitet broda: 260 ljudi, a broj paluba 4.
Brod ima: restoran, 2 bara, koncertnu salu, salu za odmor, medicinski blok, suvenirnicu, sunčanu palubu.
Sve dvokrevetne kabine su spoljašnje, veličine oko 7.5m². Imaju dva ležaja, ormar, klimu, frižider, kupatilo (tuš kabina).

Cenovnik broj 1 – 21.01.2020.

Napomena  U slučaju promena na monetarnom tržištu i na tržištu roba i usluga, Organizator putovanja zadržava pravo na korekciju cena. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Supernova travel-a, Licenca OTP 316/2020

Organizator putovanja Supernova Travel poseduje licencu OTP 316/2020 izdatu 06.02.2020.godine izdatu od strane Min. Turizma Republike Srbije. Garancija putovanja u visini 300.000.- Eura za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0011/2020 od 13.01.2020. aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili namail:garancijaputovanja@yuta.rs Organizator poseduje polisu za osiguranje garancije putovanja broj 300067925 ADO DDOR Novi Sad (01.01.2020 - 01.10.2020.god.).Galerija