logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
 • srpski
 • engleski
 • ruski


Samara - Volgograd - Astrahan


Polazak:  20.07.2020. (povratak 27.07.)

8 dana / 7 noći

Brod: Fjodor Dostojevski

1.dan  BEOGRAD – SAMARA, Rusija

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre leta, 19.07 u 22:45h. Let za Moskvu SU 2093 20.07 u 00:45h. Dolazak u Samaru u 09:10h. Nakon dolaska sledi panoramsko razgledanje grada „Dobrodošli u Samaru.
Ovaj, uistinu velelepni grad se nalazi na ušću istoimene reke u Volgu, karakterišu ga divni pejzaži, laganiji tempo života, tradicionalno rusko gostoprimstvo, očuvane stare trgovačke kuće i vile od kamena. Samara je grad poznat i po velikom broju spomenika i skulptura koji su posvećeni kako realnim ljudima, tako i likovima iz filmova i knjiga
Saznaćete kada i ko je osnovao tvrđavu u Samari, zašto su ovaj grad nazivali „Jerusalimom na Volgi“ i „Ruskim Čikagom“ i još mnogo toga. Posetićete muzej „Bunker Staljina“ - najdublja građevina iz vremena Drugog Svetskog rata, čije se postojanje držalo u strogoj tajnosti skoro 50 godina. Razgledanje završavamo u „Žiguljevskoj pivari“ gde ćete imati mogućnost da probate 5 vrsta piva, naučiti kako se pravilno pije pivo i kako napraviti razliku između različitih vrsta istog. Dolazak i smeštaj na brod. Isplovljavanje u 18:00h. Večera. Noćenje.

2.dan  USOVKA od 11.30 do 13.00

Doručak. Brod pristaje u Usovku. Usovka - “Zeleni parking“ za rečne brodove koji krstare Volgom. Usovka je selo u Saratovskoj oblasti, koje se prostire na obali reke Volge i desnoj obali reke Tereške, na mestu gde se ona uliva u Volgu. Ovde ćete uživati u pikniku i divnom druženju na obali reke. Brod Isplovljava iz luke u 13:00h. Slobodno vreme. Večera.Noćenje.

3.dan  VOLGOGRAD od 10.00 do 13.00

Doručak. Brod špristaje u luku u Volgovgradu oko 10:00h. Slavni Volgograd je jedan od najvećih i najznamenitijih gradova Rusije. Grad se proteže duž 60 km toka reke po kojoj nosi svoje današnje ime (nekada se zvao Staljingrad).
Ovaj grad je nosilac počasne titule “Grad heroj”, u spomen na veliku, strašnu i odlučujuću Staljingradsku bitku koja se desila baš ovde. Grad se od osnivanja 1589. god. pa sve do 1925. god. zvao Caricin, a od 1925. god. do 1961. god. Staljingrad. Nakon toga, u sklopu demontaže Staljinovog kulta ličnosti, sva mesta koja su dobila ime po njemu menjaju naziv, pa se grad danas zove Volgograd. Veći deo grada se nalazi na desnoj obali reke te na nekoliko ostrva. 
Obilazak grada sa posetom spomeniku „Heroji Staljingradske bitke“, šetnja kroz pešačku ulicu „Aleja heroja“ i dolazak do muzeja-panorame „Staljingradska bitka“. Unutar muzeja, na najvećem platnu u Rusiji doživećete „Poraz nacističkih trupa blizu Staljingrada“, a videćete i jedinstvene zbirke hladnog i vatrenog oružja, vojne opreme, dokumenata, fotografija, ordenja...  Povratak na Brod. Ručak. Brod isplovljava iy luke u 13:00h. Slobodno vreme za uživanje u plovidbi. Večera. Noćenje.

4.dan  ASTRAHAN od 10.00 do 20.00

Doručak. Brod pristaje u luku oko 10:00h. Astrahan se nalazi blizu ušća Volge u Kaspijsko jezero, osnovan je 1558. godine. Danas iznenađuje putnike svojom veličanstvenošću i lepotom. U obilasku grada videćete Kremlj čija je izgradnja započeta u vreme cara Ivana Groznog. Diči se zidovima visokim do 9.5 metara koji su bili izvrsna zaštita. Glavni ulaz u grad bila su vrata „Prečistenskije“ pored kojih je bila najviša građevina tog doba - zvonik. Unutar Kremlja nalazi se jedna od najvažnijih crkvenih građevina - Katedrala Uznesenja. Drugi simbol antike je Ćirilova kapela, poznata po tome što je iznad Ćirilovog groba mala drvena kapela, sagrađena kršenjem kanonskih pravoslavnih pravila. U toku razgledanja obilazi se i riblja pijaca, kao i mnoge druge znamenitosti grada. Povrtak na brod. Večera. Noćenje.

5.dan NIKOLJSKOJE od 11.00 do 15.00

Doručak. Brod pristaje u luku oko 11:00h.  Nikoljskoje je prvobitno bilo maleno selo osnovano 1710. godine po nalogu Petra Velikog. Kako su doseljenici doneli sa sobom ikonu Svetog Nikole naselje je prozvano Nikoljskoje. Ovde ćete imati priliku da uživate u darovima astrahanske zemlje kao što su lubenica, dinja, voće, riba, ikra... Povratak na brod.  Većera. Noćenje

6.dan  VOLGOGRAD od 08.00 do 13.00

Doručak. Brod pristajke u luku oko 08:00h.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Brod isplovljava iz luke u 13:00h. Ručak. Slobodno vreme za uživanje u plovidbi. Večera. Noćenje.

7.dan  SARATOV od 08.00 do 12.00 

Doručak.  Brod pristaje u luku oko 08:00h. Saratov je važna luka na Volgi. Ime ovog divnog grada potiče od turskih reči “Saryk Atov”, što u prevodu znači “Sokolovo ostrvo”. Na mestu današnjeg Saratova u XIII veku se nalazio glavni grad “Zlatne horde”, mongolske države u Istočnoj Evropi i Zapadnom Sibiru. U vreme Sovjetskog Saveza, sve do 1991. godine, grad je bio zatvoren i stranci nisu mu imali pristup što ga, pak, danas čini izuzetno tajanstvenim i egzotičnim. Pored Rusa, ovde žive i mnogi Tatari, Ukrajinci, Jevreji i Nemci.
Obilazak grada autobusom gde ćete imati priliku da vidite Ulicu kosmonauta, Muzejski trg, park Lipki, Trojicku crkvu i mnoge druge gradske znamenitosti. Nakon obilaska grada sledi poseta muzeja gde ćete videti preko 100 eksponata harmonika, kao i uživati u neobičnom koncertu. Povratak na brod. Ručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

8.dan 27.07 SAMARA - BEOGRAD

Doručak. Uplovljavanje u Samaru oko 10:00h. Transfer do aerodroma, let za Beograd sa presedanjem SU 1213 u 17:25h. Sletanje u Beograd na aerodrom Nikola Tesla u 22:20h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

Cene su izražene po osobi u dvokrevetnoj kabini (odvojeni ležaji)

Cena u EUR po osobi

Polazak

20.07 – 27.07

IV paluba  

1.349  CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Samara-Beograd,
 • Aerodromske takse,
 • Pun pansion na brodu,
 • 1 kofer do 23kg težine (višak prtljaga se dodatno naplaćuje), ručni prtljag do 10kg
 • Smeštaj u odgovarajuće kabine,
 • Transfer aerodrom-brod-aerodrom,
 • Sve ekskurzije navedene u programu,
 • Usluge vodiča,
 • Zabavni program na brodu,
 • Kapetanska večera.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Bakšiš za posadu broda.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

·       Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

GOTOVINSKI:                                       

·       Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 30 dana pre putovanja.

NA RATE:

·       Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;

·       Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master) na 6 rata bez kamate;

·       Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAPOMENE:

·         Putnici koji poseduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni...).

·         Za pasoše republike Srbije viza nije potrebna.

·         Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije.

·         Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak...).

·         Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre početka putovanja.

·         Avio kompanija zadržava pravo promene vremena leta.

·         Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa.

Na brodu ima WI-FI internet, samo u barovima.

Brod „Fjodor Dostojevski“

Brod je sagrađen u Nemačkoj 1981 godine. Kapacitet broda: 260 ljudi, a broj paluba 4.

Brod ima: restoran, 2 bara, koncertnu salu, salu za odmor, medicinski blok, suvenirnicu, sunčanu palubu.

Sve dvokrevetne kabine su spoljašnje, veličine oko 7.5m². Imaju dva ležaja, ormar, klimu, frižider, kupatilo (tuš kabina).

Cenovnik broj 1 – 21.01.2020.

Napomena  U slučaju promena na monetarnom tržištu i na tržištu roba i usluga, Organizator putovanja zadržava pravo na korekciju cena. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Supernova travel-a, Licenca OTP 316/2020

Organizator putovanja Supernova Travel poseduje licencu OTP 316/2020 izdatu 06.02.2020.godine izdatu od strane Min. Turizma Republike Srbije. Garancija putovanja u visini 300.000.- Eura za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0011/2020 od 13.01.2020. aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili namail:garancijaputovanja@yuta.rs Organizator poseduje polisu za osiguranje garancije putovanja broj 300067925 ADO DDOR Novi Sad (01.01.2020 - 01.10.2020.god.).Galerija