supernova logo

 

Kruzeri su jedni od najbrže rastućih sektora u čitavoj industriji turizma. Prošle godine, preko 26 miliona putnika, uputilo se na okeansko ili rečno krstarenje. U poslednjih godinu dana, na tržište je lansirano oko 15 novih, modernih plovila za ove svrhe.

Kruzeri mogu biti dugi, kratki, mogu ploviti do neke egzotične tropske destinacije, ili do neke bliže mestu polaska… Vremenom, pojavljuju se i kruzeri sa sve boljom uslugom i politikom poslovanja. Jedan od novijih tipova kruzera, koji uživa sve veću popularnost među svojim ljubiteljima je adult-only kruzer.

 

Šta je adult-only kruzer?

Adult-only kruzer je kruzer na kome mogu boraviti samo punoletna lica. Pre osmišljavanja adult-only politike, većina kruzera je već imala prostorije u kojima je boravak dozvoljen samo punoletnim licima, odnosno u kojima je deci zabranjen ulaz.

Kompanije su primetile veliku posećenost ovih prostorija, te su odlučile da uvedu čitave kruzere sa adult-only politikom poslovanja. Sada su adult-only kruzeri dostupni na mnogim popularnim rutama, a razlozi da izaberete neki od njih za vaše sledeće krstarenje su brojni. U narednim redovima navešćemo neke od njih.

 

Adult-only kruzeri prilagođeni su isključivo potrebama odraslih

Kada su se osmišljavali porodični kruzeri, to se radilo sa posebnom pažnjom posvećenom deci i njihovim roditeljima, kako bi im bilo obezbeđeno mnoštvo zanimljivih igri i zabave tokom putovanja. Dok ovo predstavlja ogromno olakšanje za one koji žele da se upute na krstarenje sa decom, za turiste bez dece - samo je neiskorišćena usluga.

Iako na krstarenje kreću bez dece, putnici na porodičnim kruzerima plaćaju usluge koje ne mogu ni da iskoriste. Pritom, mesto koje zauzimaju dečije igraonice, kao i buka dece i ostale usluge njima namenjene, često nisu nešto što putnici bez dece žele da iskuse na svom krstarenju iz snova.

 

Kruzeri za odrasle obično nude luksuzne usluge

Za razliku od karakteristika porodičnih kruzera u prethodno navedenom pasusu, adult-only kruzeri sav taj prostor i usluge iskoristili su isključivo za potrebe odraslih. Tako će se, na primer, na adult-only kruzeru, umesto igraonice za decu naći SPA centar ili neka druga luksuzna usluga, prilagođena isključivo potrebama i željama odraslih. Ovako putnici sa adult-only kruzera mogu da iskoriste sve usluge koje plaćaju i prepuste se maksimalnom uživanju tokom putovanja.
Adult-only kruzer je raj za ljubitelje kazina

Jedna od usluga koja je na adult only kruzerima našla svoje mesto definitivno je kazino u kome mnogi putnici uživaju. Kockanje je odličan način da se zabavite sa prijateljima ili partnerom na kruzeru i okušate sreću.

Zbog velikog prostora koji postoji isključivo radi pružanja usluga i mogućnosti odraslima u adult only kruzeru, za ogromne, raskošne kazine našlo se sasvim dovoljno mesta, pa su opremljeni kao i druge luksuzne kockarnice na zemlji.

 

Maksimalne šanse za sticanje novih poznanstava

Bilo da ste u dvadesetim ili šezdesetim, odmori su mnogo zabavniji kada ste na putovanju sa ljudima svojih godina. Na adult only kruzerima mnogo su veće verovatnoće da ćete se divno provoditi i družiti sa ljudima koje tamo upoznate, nego u onima na kojima će većina putnika biti porodice sa decom, koji se obično međusobno sprijatelje.

Ovi kruzeri stvaraju uslove i prilike za socijalizaciju putnika. Bilo pored bazena, ili u periodu kada grupa ide zajedno na ekskurziju - upoznavanje i druženje sa ostalim putnicima je zagarantovano.

 

Romantični ambijent na kruzeru odličan za parove

Bez distrakcija u vidu dece, bilo vaše ili tuđe - adult-only kruzeri su savršen ambijent da oživite strast u svojoj vezi ili braku, a odlični su i za medeni mesec. Ovi kruzeri nude vam mogućnost da se sa partnerom opuštate u bazenu, uživate u zajedničkim spa tretmanima ili romantičnoj večeri, a svim ovim uslugama zajedničko je to što je fokus u potpunosti biti preusmeren na vas i vašeg partnera.

Prirodno kreirana, opuštena atmosfera na kruzerima za odrasle, stvara predivan ambijent već tokom dana, koji se onda nastavlja do kasno u noć. Nema sumnje da adult only kruzeri stvaraju savršen ambijent za zaljubljene parove i sve partnere željne romantike.

Lako je videti zašto su kruzeri za odrasle postali toliko popularni, a ukoliko se i sami upravo nalazite u potrazi za savršenim aranžmanom za krstarenje - tu smo za vas! Rezervišite svoj aranžman na vreme, a mi nestrpljivo čekamo da čujemo utiske sa vašeg krstarenja iz snova.