supernova logo

Konačno ste ste se odlučili da krenete na krstarenje, rezervisali ste svoj aranžman i sad je ostalo samo da se spakujete za uzbudljivih 10 ili 15 dana na moru. Međutim, kada otvorite kofer i pogledate orman, dolazi do nedoumice kako se spremiti za krstarenje na što lakši i praktičniji način.

Koje odevne kombinacije za krstarenje pripremiti, kakvo vreme vas očekuje i da li su vam potrebne elegantne stvari - samo su neke od dilema sa kojima se putnici susreću kada se po prvi put spremaju za krstarenja. To pogotovo važi za dame, koje svakako imaju mnogo više kombinacija u opticaju u odnosu na muškarce, kod kojih šorts, majica i eventualno lagane letnje pantalone rešavaju problem.

U nastavku vam pružamo sedam predloga za odevne kombinacije za krstarenje koje će damama biti izuzetno korisne i praktične, a koferi sigurno neće biti pretrpani bespotrebnim stvarima.

 

#1 Letnja lepršava haljina i klasičan model ravnih sandala

Verujemo da vam je prva pomisao na krstarenje uživanje na palubi uz neki osvežavajući koktel, i topli vetarić u kosi koji atmosferu čini još lepšom. Takođe verujemo da ste sebe zamislili u nekoj lepšavoj kombinaciji u kojoj će vam biti pre svega udobno i lepo.

Upravo takva kombinacija je prioritet kada planirate krstarenje, a mi konkretno predlažemo jednu lepršavu haljinu u letnjim bojama, od laganog materijala koji ne steže i ne žulja telo. Egzotični motivi, šarene boje ili cvetni dezeni su stvar ukusa, ali šta god da izaberete - nećete pogrešiti jer leto trpi sve kombinacije boja i detalja.

Uz haljinu možete iskombinovati jednako udobne, klasične sandale ili papuče, koje vam neće stvoriti žuljeve niti vas opteretiti sa previše vezivanja, kaiša i slično. Dakle, akcenat ove haljine za krstarenje je na lepršavosti i udobnosti, pa ne zaboravite da spakujete upravo ovakve komade koji će vam sigurno biti neophodni.

 

#2 Šorts i bela majica - udobno rešenje za izlete i istraživanja

Letnje kombinacije za krstarenje podrazumevaju još jednu klasičnu varijantu - šorts i majicu. Možda i najlepši deo krstarenja su pauze na lukama, tokom kojih dobijate priliku da upoznate i istražite neke od najlepših i najegzotičnijih priobalnih gradova na svetu. To podrazumeva i dinamičan tempo, za šta vam je potreban udoban šorc u kombinaciji sa majicom i zanimjivim letnjim printom.

Teksas šortsevi ili oni sa tufnama, u kombinaciji sa belim majičicama, uvek su lepo i atraktivno rešenje, mada nije na odmet da izaberete i neki bodi sa upečatljivim printom. Imajte na umu da izleti uključuju mnogo pešačenja i obilazaka, za šta vam je potrebna udobna obuća. To mogu biti papuče, sandale ili lagane platnene patike koje će vam pružiti udoban hod tokom celog dana.

 

#3 Kratka koktel haljinica za elegantne prilike

Ako ste mislili da vam potpetice i elegantne haljine za krstarenje nisu potrebne na brodu, prevarili ste se! Kruzeri nude niz različitih sadržaja i programa za putnike, a večere u elegantnim restoranima i koktel zabave nisu retkost, pa se pripremite i za ove prilike.

Najjednostavnije rešenje je mala crna haljina koja uvek dobro prolazi kada je cilj elegantno i atraktivno, a uz nju iskombinujte potpetice u nekoj jačoj boji koje će dati poseban pečat kompletnom autfitu.

Ukoliko birate haljinu jednostavnijeg kroja, onda naglasite izgled upadljivim minđušama ili šnalom u kosi, dok šminka u svakom slučaju može da bude umerena i lagana za lice. Dakle, i nešto otmenije stvari su potrebne na krstarenju, jer je niz zabavnih sadržaja koji zahtevaju nešto drugačiji dres kod.

 

#4 Mornarski printovi - obavezna odeća za krstarenje

Letnje kombinacije za krstarenje neizostavno uključuju i neki komad odeće sa tipičnim mornarskim printom, koji baš nikada ne izlazi iz mode. To može biti suknjica, haljina, majica ili ogrtač za plažu - bitno je da se prošetate u nečemu sa plavo-belim prugama, i tako svom putovanju pružite pravu mornarsku atmosferu koja i dolikuje krstarenju.

Kupaći kostimi sa mornarskim motivima su poslednjih godina veoma popularni, pa i njih možete naći u ovim nijansama koje će obeležiti vaše oblačenje na krstarenju.

 

#5 Kupaći kostim sa dugačkom maramom i šeširom

Većinu vremena ćete provesti u kupaćem kostimu, upijajući sunce ili uživajući u plažama neke priobalne destinacije, pa izboru ovog komada posvetite ozbiljnu pažnju. Ono što će vas sigurno izdvojiti je par simpatičnih dodataka, koji su čist dokaz da damski izgled možete postići i na plaži.

Izaberite ovog leta dugačku maramu sa dezenom, od koje možete napraviti haljinu ili ogrtač za plažu, mada ovakav detalj lepo izgleda čak i ako se samo prebaci preko ramena. Ne zaboravite i veliki slamnati šešir za glavu koji će vam pružiti odličnu zaštitu od sunca, ali i uvek atraktivan modni detalj sa kojim ćete izgledati fantastično.

 

#6 Lanene pantalone sa visokim strukom i lagana letnja košulja

Kežual je dobro rešenje za svaku priliku, pa tako i za krstarenje. Verovatno će biti onih dana kada poželite da nosite nešto dugačko i lagano, pa ne zaboravite na lanene pantalone koje su must have komad za svako leto i baš svaku priliku!

Osim što izgledu pružaju dozu elegancije, lanene pantalone su verovatno najpraktičnije i najudobnije pantalone koje možete nositi leti, pa sa ovim izborom nikada nećete pogrešiti.

Uz njih se odlično slažu bele široke košulje, koje možete nositi i na pantalone, ali i raskopčane na kupaći kostim. Mogućnosti su razne.

 

#7 Tanki džemperčić i dugački donji deo

Oblačenje na krstarenju ponekad zahteva i deblje slojeve. Ako budete imali sreće, verovatno vam džemper i pantalone neće ni zatrebati, ali nije na odmet da imate i jedan topliji komad garderobe za slučaj vetrova ili nagle promene vremena.

Velike promene u vremenskim prilikama se retko dešavaju, ali usled plovidbe na dugim relacijama su sasvim moguće, pa ako se dese, dočekajte ih spremno obučeni u nešto toplije kombinacije za krstarenje.

Krstarenja su jedan od najlepših vidova putovanja koji možete sebi priuštiti, a ukoliko usvojite gore navedene savete za pakovanje odevnih kombinacija, verujemo da ćete biti sjajno opremljeni za svaku priliku. Uz sve navedeno, ne zaboravite naočare za sunce, letnji nakit, papuče i nekoliko rezervnih majičica. Želimo vam lepo i udobno krstarenje ovog leta!