supernova logo

8
7
x
999
REZERVIŠI
Bele noći u Rusiji

Bele noći u Rusiji / 8 dana / 7 noći
Polasci: 17-24.06.2024. i 24.06.-01.07.2024.
Polazak iz Sarajeva, moguć transfer iz Beograda

 


1. dan, ponedeljak 17.06. ili 24.06. Sarajevo - Moskva

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na Sarajevskom aerodromu. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 14:30 časova (let TK1024). Sletanje u 17:30. Nastavak putovanja za Moskvu u 20:20 (let TK411), dolazak u 00:10 časova. Transfer do hotela. Noćenje.

2. dan, utorak 18.06. ili 25.06. Moskva

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa. Slobodno vreme. Fakultativni obilazak Moskovskog metroa, jednog od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Odlazak u nekoliko najznačajnijih stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

3. dan, sreda 19.06. ili 26.06. Moskva

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve usred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Noćenje.

4. dan, četvrtak 20.06. ili 27.06. Moskva - Sankt Peterburg

Doručak. Fakultativni program: Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju.
Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Sankt Peterburg oko 17 časova. Putovanje savremenim vozom Sapsan u trajanju 3 sata i 50 minuta. Po dolasku, transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

5. dan, petak 21.06. ili 28.06. Sankt Peterburg

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). U nastavku, posle pauze fakultativna poseta Petropavlovskoj tvrđavi, istorijskom jezgru grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan, subota 22.06. ili 29.06. Sankt Peterburg

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan, nedelja 23.06. ili 30.06. Sankt Peterburg

Fakultativni program: Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan, ponedeljak 24.06. ili 01.07. Sankt Peterburg - Sarajevo

Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 12:50 časova (let TK402). Sletanje u 16:50. Nastavak putovanja za Beograd u 19:00 (let TK1083), dolazak u 19:55 časova. Kraj usluge.

 

CENA za oba polaska:

 

CENA ARANŽMANA po osobi: 999 EUR

Cena za decu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*) 910 EUR
Doplata za jednokrevetnu sobu 180 EUR
Smeštaj treće osobe na dopunskom ležaju, na upit.
Minimum za realizaciju putovanja je 15 putnika

 

Za putnike iz Beograda dan ranije organizovan prevoz i smeštaj sa doručkom u Sarajevu.
16.06. ili 23.06. 10:00 Polazak iz Beograda. Dolazak u Sarajevo u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotelu 3*.
17.06. ili 24.06. Transfer na aerodrom.
24.06. ili 01.07. Po sletanju iz Istanbula, prevoz iz Sarajeva do Beograda,.
Cena: 100 EUR
Cena bez smeštaja u Sarajevu: 75 EUR.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Avionski prevoz letovima Turkish Airlines;
• Troškove avio-taksi (cca 300 EUR, podložno je promeni);
• Prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg 20.06. ili 27.06.204.;
• Smeštaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
• Smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu Valo Business 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
• Transfere prema programu;
• Turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;
• Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
• Troškove organizacije aranžmana.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu;
• Individualne troškove.

 

FAKULTATIVNI PROGRAM:
Moskva
• Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR
• Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve) 45 EUR *
• Krstarenje rekom Moskvom 50 EUR
• Sergijev Posad (bivši Zagorsk) 50 EUR
• Panorama Borodinske bitke 40 EUR
Sankt Peterburg
• Petropavlovska tvrđava 35 EUR
• Ermitaž 50 EUR
• Vožnja kanalima i Nevom 40 EUR
• Peterhof, park sa fontanama 55 EUR
• Puškin (Carsko selo) 60 EUR *

U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice.

*) Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće. Odlazak u Kremlj i Panoramu Borodinske bitke - metroom.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom (ne odnosi se na izlete van oba grada).

 

OPISI HOTELA:

Moskva, Hotel DELTA 4* www.izmailovo.ru

Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela, a do strogog centra i Crvenog trga se stiže za samo 25-30 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korisdenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

Sankt Peterburg, Cosmos Pulkovskaya 4* https://pulkovskaya.cosmosgroup.ru/en?

Nalazi se na Moskovskom prospektu, ima odličnu vezu metroom sa centrom.
U sadržaju hotela su restorani: pivni, sa sopstvenom mini pivarom poznate marke Paulaner i živom muzikom svake večeri, japanski restoran sa velikim izborom specijaliteta. Opremljeni fitness centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
GOTOVINSKI:
• Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 30 dana pre putovanja.
NA RATE:
• Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 3 mesečne rate čekovima;
• Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master) na 3 rate bez kamate;

 

USLOVI OTKAZA – zadržava se:
• 10 % ako se putovanje otkaže od 45 do 31 dana pre početka putovanja,
• 20 % ako se otkaže 30 do 21 dana pre početka putovanja,
• 40 % ako se otkaže 20 do 16 dana pre početka putovanja,
• 80 % ako se otkaže 15 do 11 dana pre početka putovanja,
• 90 % ako se otkaže 10 do 7 dana pre početka putovanja,
• 100 % ako se otkaže 6 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

 

Program: RUS 02-24 od 11.03.2024.

Organizator putovanja je turistička agencija Supernova travel doo – Licenca kategorije A - OTP br. 196/2021. U skladu sa odredbama Zakona o turizmu ima bankarsku garanciju broj 105060000000838698 u visini od 50.000 eur, kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određenje opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o Garanciji putovanja i saglasnosti za izdavanjem bankarske garancije broj 0099/2020 od 03.11.2021. zaključenog sa Primaocem garancije Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”.