Cortina d’Ampezzo

[spoiler icon="caret-square" style="simple" title="OPIS"]

Kraljica Dolomita, kako joj tepa svetski jet set koji se u njoj redovno okuplja, nudi neke od najizazovnijih staza u Italiji. Cortina d‘Ampezzo, olimpijsko mesto, je jedno od najpoznatijih svetskih skijališta, smeštena u italijanskim Dolomitima u regiji Veneto. Samo za vaše oči prilikom posete Cortini otkriće se niz planinskih vrhova viših od 3.000 m koji daju prelep okvir skijaškim stazama što se spuštaju do doline. Četiri su glavna skijaška područja ovde, međusobno povezana besplatnim skijaškim busom. Staze su primerenije naprednim skijašima dok će početnici uživati na predelu Socrepes koji nudi solidan broj blagih i širokih plavih staza.
Na prostranoj i sunčanoj dolini Ampezzo, usred spektakularnog dolomitskog pejzaža, na visini od 1224 m, uzdiže se Cortina d‘Ampezzo - jedan od najprestižnijih svetskih ski centara, domaćin Zimskih Olimpijskih igara 1956. Ovaj ski centar, koji najčešće porede sa St. Moritzom, ima tri glavne ski oblasti i uključen je u čuveni dolomitski super skipas. Za razliku od mnogih drugih, ovo je klasični italijanski centar i predstavlja raj za skijanje i druge zimske sportove.

Skijanje u Kortini je drugačije od mnogih centara u Dolomitima. Čuveni planinski jaz i kose strane spuštaju se pravo na ravne i uske doline, što omogućava skijanje kako početnicima, tako i vrhunskim skijašima. Kortinin slikovit pejzaž uokviren je masivnim planinskim lancima: na istoku leži povezana oblast formirana planinama Cristallo i Faloria, na zapadu Tofana. Pocol i Socrepes formiraju drugu oblast, kojoj se može prići iz grada. Dalje prema zapadu, pruža se Falzarego, oblasti Cinque Torri i Lagazuoi. Skijaši mogu da izaberu pet različitih ski oblasti: Faloria-Tondi, Cristallo-Mietres, Tofana, Socrepes-Pocol, i Falzarego-Cinque-Torri.

Svih pet oblasti je povezano ski liftovima i busevima. 140 km staza zadovoljiće sve skijaše, od najlakših za početnike, do teških za iskusne skijaše. Pored izobilja sportskih aktivnosti, Kortina ima odličan izbor prodavnica, gastronomske specijalitete, zabavu, velike kulturne događaje: kombinacija koja ovo mesto čini omiljenom destinacijom turista širom sveta.

[/spoiler]

Nema objekata na ovoj destinaciji (kategoriji).

newsletter slikica

NEWSLETTER: Saznajte na vreme za najpovoljnije aranžmane.

Kontaktirajte nas

TA Supernova Travel
11000 Beograd, Majke Jevrosime 29
Telefon: +381 11 33 73 183
Fax: +381 11 32 34 106
Mobilni: +381 65 8874782
office@supernovatravel.rs
Skype: supernova.travel

Društvene mreže

facebookinstagramyoutube