supernova logo

Iskustva u kojima ćete tokom letovanja u Sharm el Sheikh-u uživati

 

Egipatsko letovalište Sharm el Sheikh (Šarm el Šejk) je smešteno na samom jugu Sinajskog poluostrva, a ima izlaz na prelepo i živopisno Crveno more. Tipična arapska kuhinja i njihovi delikatesi ono su što ćete isprobavati tokom celog letovanja u Sharm el Sheikhu, dok će vas autentična atmosfera na glavnom šetalištu upoznati sa sasvim posebnom kulurom. Sharm El Sheikh je mali grad i jedno od najpopularnijih letovališta u Egiptu.

Resorti Sharm el Sheikha su lepi, egzotični i uglavnom luksuzni, dok su domaćini gostoljubivi i vredni. Plaže odlikuje sitni, zlatni pesak, dok je more toplo i puno prijatnih iznenađenja u vidu korala i podvodnog sveta, koji se retko gde drugde može videti.

U ovom egipatskom letovalištu možete obići i videti mnoge atrakcije i oprobati se u raznim aktivnostima, a u nastavku ćemo navesti i šta je to što Sharmu daje sasvim poseban šarm i koja su to iskustva koja ovde možete doživeti, a u kojima ćete sigurno uživati!

 

Podvodni svet Sharm el Sheikh-a nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Sharm El Sheikh je obalski grad i poznat je po čistim, plavim vodama. Živopisni podvodni svet ovog letovališta jedna je od njegovih glavnih odlika i predstavlja ono što letovališta u Egiptu posebno izdvaja u odnosu na druge popularne destinacije.

Ronjenje i snorkeling u moru na koje Sharm el Sheikh izlazi, pružaju jedinstvenu panoramu veličanstvenog podvodnog sveta punog raznobojnih riba, egzotičnih morskih životinja i fascinatnih koralnih grebena.

Ne treba da se plašite ajkula, jer su tačke na kojima se roni previše plitke da bi ih one posetile. A ako budete imali sreće - možda ćete videti divne delfine, koji su uvek raspoloženi za druženje i zabavu!

Snorkeling i ronjenje možete obaviti kraj same plaže u vašem hotelu, a možete se uputiti i na izlet brodom, gde ćete istraživati veličanstveno Crveno more u njegovom najlepšem izdanju.

 

Jahanje kamile - doživljaj koji se ne propušta

Kamile su neke od najstarijih pomoćnika ljudi. Ova fascinantna životinja u stanju je da izdrži i do mesec dana bez hrane i vode, pa je odličan saborac u pustinjskim područjima kakav je i sam Egipat.

Vremenom, razvitkom industrije i tehnologije, one su sve manje pomagale, a sve više služile kao turistička atrakcija. Na svakom koraku koji učinite Sharm el Sheikh-om, uglavnom na plažama, videćete kamile koje su turisti rado jašu desetak minuta. Ovo je sasvim posebno iskustvo, koje, kao i ronjenje, retko gde drugde možete doživeti, pa ne propustite priliku! Obavezno povedite nekog sa sobom kako bi vas fotografisao, ili zamolite ljubaznog Egipćana koji će voditi kamilu dok je budete jahali da vas slika - sigurno će rado to učiniti!

 

Obiđite stari market Sharm el Sheikh-a

Stari grad, kolokvijalno poznat kao Stari market, obiđite ukoliko želite da steknete uvid i upoznate tipičnu arapsku kulturu, jer je ovaj deo pun prodavnica, boja i mirisa. Ekstremno popularno među lokalcima, ovo mesto predstavlja najbolje rešenje kada želite da odete u šoping ili uplivate u živu atmosferu.

Bilje i začini najpoznatiji su proizvod i onaj koji ćete najčešće viđati ovde, pa ih obavezno kupite i ponesite kući za uspomenu, a i upotrebu. Sem toga, naići ćete na najrazličitije proizvode i suvenire, a cenjkanje se ovde podrazumeva!

 

Probajte shishu - tipični arapski duvan

Shisha, kod nas poznatija kao nargila, dolazi upravo iz ovog područja. Naravno da, kao i pušenje bilo kog duvana, šteti, pa nikako ne preterujte, ali slobodno probajte! Tipična orijentalna atmosfera, sa šarenim jastucima i raznobojnim nargilama, uz arapsku muziku definitivno je nešto što treba iskusiti na letovanju u

 

Sharm el Sheikh.

Savetujemo da, ako niste dobili uz nargilu, konobara zamolite za novu lulu koja se stavlja kao dodatak na deo odakle vučete duvan. Inače, biraćete među bezbroj duvanskih mirisa i ukusa!

Hammam i masaža dodatno će ulepšati vaše letovanje u Sharm el Sheikh-u

Tradicionalni orijentalni rituali, koji će osvežiti vaše telo, dušu i um, dokazano blagotvorno deluju, a u isto vreme predstavljaju veliko uživanje, pa ne oklevajte - ovo je pravo mesto da se počastite ovakvim tretmanom.

Ako do sad niste probali hammam, prvi put ćete otkriti koliko neobično i lepo može da bude kupanje na orijentalni način. Masaža će opustiti vaše mišiće i dodatno povećati vašu energiju, dok će nežna aromatična ulja zaokružiti celo iskustvo i pružiti dodatni šmek ovom nezaboravnom doživljaju.

 

Dočekajte zalazak sunca u pustinji

Zalazak sunca u pustinji, a zaitm pogled na nezaboravno zvezdano nebo, pravi je prirodni luksuz. Ovaj doživljaj možete da iskusite ako se uputite na izlet iz Sharm el Sheikha u pustinju gde ćete biti smešteni na posebno mesto na otvorenom, u veličanstvenoj Sahari, a zatim gledati u fascinantne nebeske prizore.

Nismo spomenuli celodnevno uživanje na peščanoj plaži tokom letovanja u Sharm el Sheikh-u, jer se ono podrazumeva i obeležiće vaše letovanje, dok će ga navedena iskustva učiniti posebnim i nezaboravnim! Rezervišite aranžman za letovanje u Sharm el Seikh-u na vreme, a mi jedva čekamo da se vratite i dočarate nam sve lepote iskustava u kojima ćete sigurno uživati!