supernova logo

Kako je Porto Montenegro stavio Tivat na mapu turista iz celog sveta

 

Porto Montenegro se nalazi u okviru Tivta, primorskog gradića Crne Gore. Porto Montenegro Tivat je uspeo da preporuči turistima iz celog sveta, a mnogi ga smatraju “Jadranskim Monte Karlom”. Letovanje u Tivtu postalo je mnogo popularniji izbor i naših turista nakon izgradnje ove luke, a po čemu je ona to posebna i kako je stavila Tivat na listu destinacija turista iz celog sveta, saznajte u nastavku teksta.

 

Porto Montenegro - najluksuznija luka Jadrana

Porto Montenegro definitivno se ubraja među najluksuznije luke Jadranskog mora i predstavlja pravi raj nautičkog turizma. Ljubitelji razgledanja jahta i brodova, kao i oni koji uživaju da njima prelaze mora i upoznaju svet ne ostaju ravnodušni na ovu modernu i luksuznu luku u Tivtu.

Najveće jahte sveta, dužine do čak 250 metara, Porto Montenegro može prihvatiti na vez, i ovo ga je svrstalo među marine koje se nalaze u samom vrhu industrije superjahtinga. Zato ne čudi što su Tivat i Porto Montenegro, koji se u njemu nalazi, postali izbor svetskog džet seta i jahtaša sa cele planete.

Ako se odlučite za letovanje u Tivtu, uživaćete šetajući se promenadom Porto Montenegra i gledajući veličanstvene luksuzne jahte i brodove, koji su ovde usidreni, kao i njihov blještavi odsjaj u vodi. Možete obići i nautički muzej u Tivtu, te saznati više toga o nautici, čamcima, jahtama i brodovima.

Nautička klijentela, ali i svi oni koji se ove godine odluče za letovanje u Tivtu, mogu da uživaju i u čarima Porto Montenegro Jahting kluba, uz atraktivni bazen i prestižni lounge bar za jahting-industrijalce i kapetane.

 

Porto Montenegro zovu i jadranskim Monte Karlom

To što Porto Montenegro, jednu od najvećih atrakcija Tivta, zovu jadranskim Monte Karlom, već dovoljno govori o glamuroznoj prirodi i ambijentu ovog mesta. Porto je pun kafića, restorana sa ponudom divnih mediteranskih, ali i tradiconalnih crnogorskih specijaliteta, kao i sa raznovrsnom ponudom butika i prodavnica u kojima će dame posebno uživati!

Porto Montenegro zapravo predstavlja grad u gradu, ali ne brinite, jer je on odmah pored samog centra Tivta, a nije veliki, pa ćete stalno moći da ga obilazite dok budete uživali na letovanju u Tivtu.

 

Dinamični život Porta

Kao grad u gradu, ne čudi što u Porto ne uplovljavaju samo brodovi i jahte, nego i kulinarski, šoping i umetnički sadržaji, a u njemu se održavaju i mnogobrojne manifestacije i događaji koji, turistima koji su došli na letovanje u Tivtu, uvek pruže aktivnosti u kojima mogu da uživaju u slobodno vreme.

U galeriji Pizana u Portu održavale su se izložbe koje su privukle pažnju svetske kulturne scene. Dela Salvadora Dalija, Endija Vorhola, kao i izvrsnih umetnika iz regiona, samo su neka od onih koje su ovde bile izložene. Književne večeri takođe su vrlo česte u Portu, kao i druge zanimljive manifestacije.

Pored ovako dinamične kulturne scene, Tivat se može pohvaliti i vrlo živim noćnim životom, kako u starom centru, tako i u Porto Montenegru, pa tokom letovanja u Tivtu u Portu možete uživati i uveče. Ovde se često organizuju koncerti, DJ-nastupi i raznovrsne manifestacije.

 

Specifična arhitektura Porto Montenegra čini ga posebno privlačnim

Porto Montenegro ima vrlo specifičan glamurozan izgled i posebno je atraktivan pa tako privlači turiste i svojim izgledom i arhitekturom. Arhiektura Porta predstavlja specifičan spoj tradicionalnog i modernog, a sve građevine u njemu svetlih su tonova i lepih struktura, što pravi divan kontrast u odnosu na tamnu, tirkiznu boju čistog mora na koju Porto izlazi.

Vrlo fotogenično, ovo mesto predstavlja i pravi raj za ljubitelje fotografisanja, pa pruža odlično iskustvo i za one koji obožavaju da prave odlične fotke na destinacijama koje posećuju.

 

Boka kotorski predeo Portu daje poseban šarm

Tivat, pa tako i Porto Montenegro koji se nalazi u njegovom sklopu, deo su Boka Kotorske, po mnogima - najlepšeg zaliva Mediterana. Na prelepo, bistro more ovog zaliva izlaze plaže Tivta i Porta, a zelenilo u vidu palmi rasprostranjeno je duž cele obale. Tivat plaže dodatno obogaćuju i čine savršenom letnjom destinacijom!

Porto Montenegro samo je jedna od atrakcija koje možete obići i u kojima možete uživati tokom letovanja u Tivtu. Letovanje Tivat zaista pretvara u sasvim posebno iskustvo. Na vreme rezervišite svoj letnji aranžman u Supernovi, jer je ova destinacija sve popularnija! Jedva čekamo da čujemo vaše utiske iz šarmantnog Tivta i luksuznog Porto Montenegra!