supernova logo

Koje apres ski aktivnosti nude najpoznatija skijališta u Sloveniji

 

I najveći ljubitelji zimskih sportova ne mogu poreći da opuštajuće aktivnosti nakon celog dana na stazi donose pojednako zadovoljstvo kao fizička aktivnost. Najbolja skijališta u Sloveniji kombinuju vrhunski uređene staze sa jednako dobrim izborom apres ski aktivnostima koje će odgovarati i porodicama, ali i mladima. Vaše je samo da se odlučite šta spada u domen vaših interesovanja, a slovenska skijališta će vam srdačno ponuditi svaku vrstu zabave od barova, preko restorana, spa centara i klubova. U nastavku teksta saznajte kako će vam lepote Slovenije i njena najbolja skijališta pružiti zimovanje koje nećete zaboraviti.

 

Kranjska gora i apres ski aktivnosti

Na visini između 800 do 1215 metara nadmorske visine, prostire se skijalište u Sloveniji Kranjska Gora. Osim što skijalište nudi izvanredne skijaške uslove, apres ski Kranjska Gora pruža pregršt mogućnosti za opuštanje i zabavu u popodnevnim i večernjim časovima.

Postoji preko 20 restorana u ovom rizortu, od kojih se polovina nalazi u hotelima. Restoranski meni uključuje lokalne specijalitete, ali i nekoliko izvanrednih picerija kao i par restorana internacionalne kuhinje. Ukoliko volite da se nakon napornog dana ugrejete, preporuka je da probate toplu teleću čorbu u mestu Gostlina Pri Martinu koje služi izvrsnu domaću hranu.

Ukoliko smatrate da je najbolji način da se oporavite od skijanja poseta akvaparku ili unutrašnjim bazenima, hotel Kompas u Kranjskoj Gori ima fantastičnu ponudu u kojoj će pojednako uživati i mladi i stariji. S obzirom da Kranjska Gora spada u najbolja skijališta u Sloveniji, ne čudi činjenica da u svojoj ponudi ima organizovane aktivnosti koje uključuju klizanje, zimsko planinarenje, krpljanje, pa čak i sankanje.

Većina hotela u svojoj ponudi ima wellness centre sa unutrašnjim i vanjskim bazenima u okviru kojih se nalaze finske i turske saune, masažne sobe i saloni lepote. Istina je da mladima može zafaliti kvalitetnog noćnog života, ali Vopa pab je idealan za kasne večernje sate i muziku. Ukoliko se desi da imate vremena za još vremena za obilazak, možete se uputiti do grada Bled koji važi za predivnu zimsku lokaciju u kojoj će vam i šetnja biti dovoljna da biste uživali. Do grada će vam trebati svega sat vremena lagane vožnje koja će se zasigurno isplatiti.

 

Mariborsko Pohorje i apres ski aktivnosti

Mariborsko Pohorje neće ostaviti ravnodušnim ni skijaše ni snoubordere kada je u pitanju hrana, piće, a i zabava. Ovo je idealno mesto za mlade koji žele da izvuku maksimum od svog zimovanja s obzirom da se prilikom pražnjenja skijaških stazi, Maribrosko Pohorje pretvara u žarište zabave nudeći najbolju apres ski atmosferu koja neretko traje i do ranih jutarnjih časova.

Ukoliko ste ljubitelj piva, vaše omiljeno mesto će biti pivnica Bavaria koja je potpuno autentična i nudi najkvalitetnije točeno pivo. Topla preporuka za sve koji vole noćni život je šetnja do centra Maribora gde postoji mnoštvo pabova i klubova koji su osmišljeni da pruže prvoklasnu zabavu, kako turistima, tako i lokalcima.

Najbolja hrana se nalazi na glavnoj stanici u Mariboru kao i na vrhu gondole Pohorska Vzpenjaca. Na gondoli će vas oduševiti Koca Koca koliba koja osim što nudi sjajan meni, ima očaravajuću panoramu koja gleda na ceo Maribor. Ne propustite šansu i da posetite mesto Gostlina Milenium. Ovaj restoran će vas očarati spojem nacionalne kuhinje i kreativnog pripremanja hrane. Udaljen je desetak kilometara od Maribora na glavnom putu prema skijaškom području i predstavlja obaveznu usputnu stanicu svim gurmanima.

U slučaju da putujete sa porodicom ili prijateljima koji vole aktivan odmor, ovo skijalište u Sloveniji nudi inovativnu zabavu u vidu potrage za blagom. Potraga za blagom se odvija u malim grupama i potrebna je čitava zimska oprema i fokus kako biste zajedno pronašli skriveno blago što su turisti do sada ocenili kao odličan način za provod van staza.

Ski centri u Sloveniji teže da se luskuznom ponudom izdvoje i priušte svima koji ih posete i vrhunsko odmaranje. Tako većina hotela nudi wellness i spa usluge koje uključuju aromaterapije i masaže, a koje će vam nakon dugog dana na skijama pružiti odmor za mišiće i celo telo koje vam je neophodno.

Slovenija je zemlja koja uprkos svojoj veličini poseduje moć da šarmira sve svoje goste već prvog dana posete. Možete biti sigurni da će vam skijališta u Sloveniji doneti spoj zimskih sportova na najvišem nivou i odmora koji vam je preko potreban. Nakon zimovanja ćete se vratiti kući potpuno mentalno rasterećeni sa utiscima i uspomenama koje ćete želeti da ponovo doživite.