supernova logo

Lokacije u Austriji idealne za Sretenjsko skijanje

 

Kada je u pitanju Sretenje putovanja uglavnom podrazumevaju odmor na nekoj planini u državi ili inostranstvu. Sretenje je praznik za koji mnogi dobijaju slobodne dane, te ih ljubitelji zimskih sportova neretko iskorišćavaju upravo za Sretenjsko skijanje. Skijanje za Sretenje je već dugi niz godina veoma popularan vid odmora, pa mnogi skijaši već dosta unapred planiraju da ovaj praznik provedu uz skijanje na nekoj planini.

Dan ustavnosti Srbije, 15. februar, poznati hrišćanski praznik Sretenje, i zaposlenima i studentima i đacima garantuje neradne dane, te ukoliko se spoji sa vikendom omogućava nekoliko dana skijanja, uz minimalno uzimanje slobodnih dana. Najkraće Sretenjsko skijanje podrazumeva tri dana, a najduže zavisi od vas samih i vašeg odmora.

Ukoliko se odlučite za zimovanje koje uključuje skijanje Sretenje 2019. godine pada u petak, te je to idealna opcija da otputujete na produženi vikend. Austrija je poznata država koja je nezaobilazna destinacija za sve zaljubljenike u zimovanje, sneg i skijanje. Naime, sa više od 400 skijaških centara, kada je u pitanju skijanje Austrija privlači veliki broj naprednih skijaša, ali i početnika iz svih krajeva sveta. Ako želite da provedete nezaboravno zimovanje Austrija je idealan izbor za vas, a u nastavku teksta ćete imati prilike da saznate koje su to lokacije u Austriji idealne za Sretenjsko skijanje.

 

Ban Klajnkirhajm - omiljeno skijalište u Austriji

Kada je u pitanju Austrija skijanje u nekom od austrijskih ski centara podrazumeva skijanje na visokom nivou. Ban Klajnkirhajm je jedno od omiljenih skijališta u Austriji, u Koruškoj i prostire se duž planine Nockberge, u okrugu Spittal i neusumnjivo je najpopularniji ski centar na jugu Austrije. Ljubiteljima zimskih sportova je na raspolaganju više od 103 kilometara uređenih staza. Najduža staza Klammer je duga 4.2 kilometara, a ujedno je i staza koja je veoma popularna kod naprednih skijaša sa nešto dužim iskustvom u skijanju.

Ban Klajnkirhajm je prestižna destinacija koja je veoma poznata po takmičenjima za FIS svetski kup, te je ova lokacija veoma popularna turistička atrakcija koja je pogodna za miran porodični odmor. Ono što je karakteristično za ovu destinaciju u Austriji su dve terminalne banje, Sveta Katarina i Romerbad, kao i veliki broj prodavnica, butika i restorana. Za mališane postoji pogodan sadržaj za sankanje, klizanje i snoubording. Skijalište Ban Klajnkirhajm je deo ski područja Karnten Gold sa 1141 kilometara staza. Zimovanje u Ban Klajnkirhajmu je idealno za sve one koji žele da se odmore u miru okruženi prelepim predelima.

 

Moelltall skijalište na glečerima

Ukoliko putujete iz Srbije, jedan od najbližih ski centara je ski centar Moelltall u austrijskoj pokrajini Koruška, te kada je u pitanju skijanje Austrija je idealna opcija za naše turiste, pogotovo ako se u obzir uzmu slobodni dani i skijanje za Sretenje kada imaju tek nekoliko slobodnih dana te ne žele da vreme troše na duga putovanja. Ovo skijalište na glečerima se prostire na visinama do 3122 metara nadmorske visine, a karakteriše ga veoma dobro uređene i široke ski staze koje mame turiste i skijaše širom sveta. Na glečeru preovladavaju plave i crvene staze, čija je ukupna dužina 53 kilometara, dok ga krasi čak 9 žičara koje veoma dobro uvezuju sve staze.

Ono što privlači skijaše da zimuju u Austriji je prelepa priroda i odlično uređeni hoteli u svim skijaškim centrima, pa tako i u skijalištu Moelltall. Ovo skijalište čine ski staze ukupne dužine 24.1 kilometar, i žičare i ski liftovi koji su opremljeni veoma dobro, te garantuju bezbednost i sigurnost prilikom korišćenja. Dugi spust je dugačak neverovatnih 16 kilometara, pa ne čudi što se za ovo skijalište u Austriji opredeljuju svi oni koji vole da uživaju u prelepim pejzažima prilikom skijanja.

 

Heiligenblut - slikovito alpsko mesto

Kada je u pitanju Sretenje aranžmani za skijanje u Austriji uključuju prelepo mesto Heiligenblut koje se prostire preko pokrajina Koruška, Tirola i Salcburg. Heiligenblut predstavlja najveći zaštićeni prostor u srednjoj Evropi i nalazi se na putu ka nacionalnom parku Grossglockner što u prevodu znači Veliki Zvonar. Ovaj nacionalni park nudi impozantan pogled na oko 40 vrhova Alpa, a najviši vrh čini upravo Glossglockner koji iznosi čak 3978 metara nadmorske visine.

Heiligenblut skijalište je veoma dobar odabir kada je skijanje za Sretenje u pitanju, jer nudi staze dužine 55 kilometara, pa je vrlo verovatno da je moguće obići ih sve za nekoliko dana skijanja koliko neradni dani dozvoljavaju. Staze u ovom ski centru su uglavnom crvene, ali ne previše strme, te ih preferiraju i manje hrabri rekreativci. Ono što je veoma posebno kada je u pitanju zimovanje Austrija i Austrijanci su osmislili podzemnu gondolu koja spaja dva vrha, te predstavlja jednu od najposećeniji atrkacija u ovom skijaškom centru.

Ono što vam je zagarantovano ukoliko se odlučite za Sretenjsko skijanje u Austriji je pored skijanja na savršeno uređenim stazama, i veoma aktivan odmor koji će vam zasigurno ostati u dobrom sećanju, mameći vas da se opet vratite u neki od austrijskih ski centara. Na vreme rezervišite svoj put, a u ski centrima Austrije smeštaj možete pronaći na našem sajtu i na taj način sebi obezbediti savršeno Sretenjsko skijanje uz produženi vikend.