supernova logo

Madona di Kampiljo - omiljeno skijalište svetskog džet seta

 

Nakon što smo dočekali Novu godinu - došlo je vreme za zimski odmor, odnosno zimovanje i skijanje koje je mnogima omiljeni deo godine. Ovo se, pre svega, važi za ljubitelje skijanja i zimskih sportova, a pasionirani skijaši odavno su u potrazi za savršenom destinacijom za skijanje 2019. godine.

Kada govorimo o ski centrima u Evropi, ne možemo a da ne spomenemo najbolja skijališta u Italiji među kojima je i čuvena Madonna di Campiglio. Italija je, inače, svetski poznata po odličnim skijalištima koja se u njoj nalaze, a Madonna di Kampiljo definitivno predstavlja jedno od najpoznatijih skijališta u Evropi.

 

Madona di Kampiljo - osnovne informacije

Madonna di Campiglo je, kao što smo naveli, jedno od najpoznatijih skijališta u Italiji, a evropski i svetski džet set često se odlučuju upravo za zimovanje u ovom ski gradu. Ski centar Madona di Kampiljo nalazi se u italijanskoj provinciji Trento, a njegova visina je oko 1550 m nadmorske visine, ali žičare koje voze iz njega dosežu i visinu od 2500 metara. Ovaj ski gradić ima i oko 1000 stanovnika, ali su zimi njegovi smeštajni kapaciteti uvek puni zbog velike popularnosti koju ovo skijalište uživa.

 

Najbolja skijališta u Italiji - Madonna di Campiglio

Centar skijališta je podeljen na dobro povezana, četiri sektora koja se nalaze između bajkovitih kućica, a Madona di Kampiljo može se pohvaliti sa preko 70 km ski staza. Pritom, ove ski staze prilagođene su svim alpskim skijašima - kako početnicima, tako i profesionalcima u ovom zimskom sportu.

Sem toga, Madona di Kampiljo redovno dobija nagrade za najbolje održavane ski staze na svetu, pa ne samo da su ove staze vrlo raznolike, već su i odlično održavane, te su izvrsnog kvaliteta. Zbog ovoga, između ostalog, ovo mesto je jedno od najbolja skijališta u Evropi.

Sistem žičara Madonne je takođe odlično projektovan, pa je ona dobro spojena sa okolnim skijalištima kao što su Pinzolo, Folgarida-Marilleva, Peio, Passo Tonale, Ponte di Legno, Andalo-Fai della Paganella, Monte Bondone i Folgaria- Lavarone, te sa ovog ski centa zapravo možete imati pristup na preko 350 km najrazličitijih ski staza i skijališta kojima se Italija može pohvaliti. Sistem žičara u kome je Madonna di Campiglio naziva se Skirama Dolomiti, a vrlo je popularan i dobar.

 

Ski takmičenja, događaji i festivali u Madoni di Kampiljo

Ovaj ski risort svetski je poznat po kvalitetnom skijaškom iskustvu, pa ne čudi što je tokom istorije Italija zahvaljujući njemu, između ostalih ski centara, imala priliku da bude domaćin mogih skijaških takmičenja, događaja i festivala.

Madona di Kampiljo je između ostalog, redovni domaćin FIS svetkog kupa u alpskom skijanju, ali i drugih, prestižnih ski i snowboarding trka.

Sem toga, Ferrari i Ducati tradicionalno, januara, u ovom ski gradiću održavaju medijske konferencije i događaje koji su planetarno ispraćeni. Leti se u ovom gradu održavaju kasične italijanske trke Rally Stella Alpina.

Ovo skijalište je poznato i po tome što je švedski alpski skijaš Ingermar Senmark ovde osvojio svoj prvi svetski skijaški kup 17. decembra 1974. godine.

 

Evropski i svetski džet set obožava ova skijališta u Italiji

Madona di Kampiljo je definitivno mesto na kom ćete želeti da oprobate, ali i “prošetate” svoju novu ski opremu preko dana, ali i sjajne zimske outfite preko noći. U samom centru ovog ski gradića postoji ulica kojom svi obožavaju da se prošetaju par puta pre nego što se zapute u neki od klubova kao što su Des Alpes i Zangola u kojima je obavezno da zbog velikog interesovanja svoje mesto na vreme rezervišete.

Madona di Kampiljo postala je poznata destinacija još tokom XIX veka, kada je carica Elizabeta dolazila na zimovanje upravo ovde, a i danas je ovo skijalište zimsko mesto okupljanja evropskog i svetskog džet seta. Sem odličnih ski staza, kao i pejzaža koji su impozantni, ovo skijalište privlači i zabavom - na njemu se stalno dešavaju mnogi zanimljivi događaji, a bogat je i odličnim smeštajnim jedinicama, kao i izvrsnom uslugom.

Mladi snowboarderi takođe se često odlučuju za zimovanje u Madoni di Kampiljo, s obzirom na sjajne snowboarding parkove koji se ovde nalaze, kao i vrhunski provod koji Madona nudi.

 

Ostale aktivnosti i usluge u Madona di Kampiljo

Ovaj ski centar nudi mnoge usluge, pa čak i ukoliko odlučite da napravite jednodnevnu pauzu od skijanja - ovde ćete uvek imati šta da radite! Turističke ture redovno se održavaju, klizalište je odlično opremljeno, a u ski paraglajdingu mnogi će uživati.

Sem ovih, sportskih aktivnosti - hotelski spa centri vrlo su popularni, kao i barovi, pabovi, ali i tipični italijanski kafići i restorani u kojima ćete probati najbolji machiatto i izvrsne italijanske paste.

Kada sumiramo sve ove pogodnosti, ne čudi što se Madonna di Campiglio svrstava na liste “Najbolja skijališta u Evropi”. Predstavlja sjajan izbor za zimski odmor i skijanje sa porodicom, partnerom, ali i društvom, kao i za sve nivoe skijaša, a svako od njih će u Madoni pronaći stazu baš po svojoj meri. Supernova je tu da organizuje Vaš put, a Madonna je od Beograda udaljena 1040 km, pa ne zaboravite da svoj aranžman rezervišete na vreme!