supernova logo

Proleće na sunčanom Mediteranu

Pred vama je prilika da proleće ispunite Mediteranom i zvucima talasa! Iskoristite već prvo aprilsko sunce za beg do obale mora i uživanja u atmosferi primorskih gradova! Supernova travel i MSC Seaside vas vode do Italije, Francuske i Španije, do putovanja koje praznične dane pretvara u avanturu za pamćenje!

 

Luksuz na talasima Sredozemlja: MSC Seaside

MSC Seaside nije običan brod - to je vaš smeštaj, a ujedno i prevoz do čak 9 destinacija Zapadnog Mediterana…ali zapravo, MSC je mnogo više od pomenutog! Brodovi pod okriljem jedne od najboljih kruz kompanija na svetu su faktički grandiozni raj koji kombinuje eleganciju, udobnost i vrhunsku uslugu. Opremljeni su najmodernijim sadržajima, luksuznim kabinama, restoranima sa vrhunskom kuhinjom, wellness centrima, bazenima, teatarskim predstavama i mnogim drugim atrakcijama koje će vam ulepšati putovanje.

 

Zajednični trenuci - grupno krstarenje od 25. aprila

Provedite neradne dane sa vašim dragim i bliskim ljudima, ujedno sklapajući nova poznanstva na brodu tokom krstarenja ili širom mediteranskih luka koje posećujemo. Putovanja su prilika da podelimo zajedničke pozitivne vibracije, osmehe, dobro raspoloženje stvarajući uspomene koje traju zauvek!

 

Grupno putovanje započinjemo u Beogradu na parkingu Milan Gale Muškatirović odakle organizovanim autobuskim prevozom polazimo u pratnji vodiča ka čuvenom Sanremu gde nas čeka prvi dan putovanja pun uzbuđenja - obilazak grada, noćenje u hotelu uz uslugu doručka, a potom narednog dana odlazimo do Đenove u kojoj nakratko individualno upoznajemo grad i odakle isplovljavamo ka sunčanim danima na moru!

 

Destinacije iz snova: Mediteran na dlanu

Italija

Grad Sanremo u Italiji je ne samo prepoznatljiv po svom šarmantnom mediteranskom ambijentu već i kao domaćin jednog od najznačajnijih muzičkih događaja - Sanremo Festivala. Ovaj gradić, smešten duž obale Ligurijskog mora, svake godine postaje epicentar muzičke kreativnosti i elegancije tokom ovog renomiranog festivala. Sanremo je ne samo mesto gde se proslavljaju nove muzičke zvezde, već i gde se neguje tradicija, kultura i umetnost. Ovo putovanje je prilika da upoznate grad koji savršeno spaja tradiciju, umetnost, i prirodne lepote, čineći ga jednim od privlačnijih destinacija italijanske obale.

Ćivitavekija na obali Tirenskog mora predstavlja značajnu luku i grad u centralnom delu Italije. Ima duboko ukorenjenu i bogatu istoriju, što je očigledno u njenim dobro očuvanim spomenicima. Osim arhitektonskih dragulja, grad je poznat i po živopisnoj lokalnoj pijaci, gde posetioci mogu istraživati raznoliku ponudu proizvoda, od svežeg voća i povrća do tradicionalnih italijanskih specijaliteta. Svojom kombinacijom istorije, prirodnih lepota i morskog šarma, Ćivitavekija svim svojim posetiocima pruža jedinstven doživljaj italijanskog načina života.

Zbog svog položaja blizu glavnog grada Italije Ćivitavekija često se smatra i "vratima za Rim", te je zbog te činjenice i blizine fascinantnog Rima potpuno nemoguće da tokom našeg putovanja ne iskoristimo priliku da se upoznamo i sa njegovim lepotama!

Rim je faktički jedno pravo remek delo na otvorenom. Šetajući kroz njegove ulice susrešćete se sa arhitektonskim delima vrhunske umetničke vrednosti koja pričaju priču o prošlim epohama. Koloseum - grandiozna amfiteatarska struktura, zatim Forum Romanum - nekada političko i kulturno srce Rima, potom Fontana di Trevi, Vatikan - centar katoličke crkve su samo delić onoga čime Rim može da vas osvoji i očara!

U želji da istražimo makar delić juga Italije tokom prolećnog krstarenja sunčanim Mediteranom put će nas navesti i do obale Sicilije. Vodimo vas u Palermo, grad šarmantne arhitekture koja svedoči o različitim kulturama koje su oblikovale ovu regiju tokom vekova. Palermo je mesto gde se sreću različitosti - od arapskih i normanskih uticaja do baroknih elemenata, stvarajući jedinstvenu mešavinu koja čini grad neodoljivim. Šarenilo lokalnih pijaca otkriva bogatstvo sicilijanske kuhinje. Ovde se mogu pronaći sveže voće, povrće, riba i tradicionalni specijaliteti poput aranćina i kanola. Palermo odiše energijom i dinamikom, a šetnja kroz njegove uske ulice omogućava susret sa autentičnim sicilijanskim načinom života.

Španija

U Španiju pristižemo u velikom stilu, uplovljavamo na Ibicu u želji da osetimo pulsiranje energije ovog ostrva koje predstavlja pravu oazu hedonizma. Ibica već decenijama unazad privlači posetioce iz celog sveta, pa je tako privukla i nas do svojih egzotičnih plaža, živopisnih sela, nezaboravnog noćnog života. Klubovi poput Pacha, Amnesia i Space postavljaju standarde za žurke koje traju do zore, privlačeći ljubitelje elektronske muzike i plesa iz celog sveta. Ostrvo odiše slobodom izražavanja, šarolikošću i ljubavlju prema umetnosti. Takođe, Ibica ima i mirnije strane, gde se možete povući u unutrašnjost ostrva i uživati u prirodnoj lepoti ruralnih predela. Ovo ostrvo između hedonizma i spokoja pruža nezaboravno iskustvo, čineći ga destinacijom koja zadovoljava različite ukuse i želje posetilaca.

Za naše prolećno krstarenje biramo samo najbolje i zato je jasno da je Valensija nešto što se tokom obilaska španske obale naprosto ne propušta. Grad ima impozantnu kombinaciju tradicije i savremenosti, a to je najvidljivije u Ciudad de las Artes y las Ciencias, kompleksu futurističkih zgrada koje uključuju planetarijum, akvarijum i naučni muzej. Stari grad Valensije, poznat kao El Carmen, oduševljava uskim ulicama, boemskim kafićima i istorijskim znamenitostima. Grad je poznat po gastronomiji i odavde se ne odlazi dok se ne propa čuvena španska paelja.

Francuska

Marsej je grad koji slavi raznolikost i koji meša boje, mirise i ukuse različitih kultura. Ovaj grad sa svojim kontrastima, od tradicionalnog do modernog, odražava autentičan duh Mediterana i čini Marsej fascinantnim odredištem za istraživanje. Otkrivajući šarmantne radnje, umetničke galerije i kafiće, budite deo tradicionalnog francuskog načina života.

Dan na moru

Jedan od najdragocenijih dana našeg putovanja je dan plovidbe od Italije do Španije kada ceo dan provodimo na talasima Sredozemnog mora okruženi nepreglednim plavetnilom.

Ovaj dan je prilika za potpuno opuštanje, lagano uživanje u svim sadržajima bogato opremljenog i grandioznog broda MSC Seaside.

Kruzer sadrži kompleks otvorenih i zatvorenih bazena, pozorište na nekoliko nivoa, 9 restorana, 19 barova, jedinstveni spa centar, kuglanu, animacije za decu, salu za trening, stazu za trčanje, 4D bioskop, kazino, diskoteku, zabavni park i još mnogo toga. Dan na moru je prilika da upoznate sve lepote broda i odabere omiljeni način za opuštanje.

Neka vaša prolećna avantura bude ispunjena sunčanim danima, kulinarskim užicima i nezaboravnim trenucima. Rezervišite svoje mesto na supernovatravel.rs i pripremite se za putovanje koje dugo priželjkujete!