supernova logo

Zašto treba da odete na zimovanje u Nasfeld

 

Zima je sve bliže, a ljubitelji planina i zimskih sportova odavno su u potrazi za destinacijom koja će zadovoljiti sva njihova očekivanja ove zime. Dok tražite destinaciju, ne možete da zaobiđete odlična skijališta u Austriji koja su oduvek bila popularna, a jedno od najpoznatijih svakako je skijalište Nassfeld koje se nalazi na samoj granici sa Italijom. Nassfeld skijalište priprada austijskoj pokrajini Koruška, a njegovo puno ime je Skiarena Nassfeld-Hermagor, pošto se nalazi u blizini gradića Hermagor.

Destinacija Nassfeld skijanje 2019. godine će pretvoriti u pravu, idiličnu zimsku avanturu. U nastavku teksta pročitajte neke od karakteristika Nasfelda zbog kojih upravo ovo treba da bude destinacija koju će te odabrati za zimovanje 2019. godine.

 

Nasfeld - skijanje sa maksimalnim užitkom

Nassfeld je odlična zimska destinacija za ljubitelje skijanja. Ova destinacija skijašima nudi 30 planinskih žičara i liftova i oko 110 km staza za skijanje. Skijaške piste su savršeno sređene i ima ih pogodnih za sve skijaške nivoe, što znači da će se Nassfeld dopasti i početnicima i odličnim skijašima.

Početničkih staza (plavih) je 20, srednjih (crvenih) je 65, a teških (crnih) je 25. Zanimljiv podatak je da se neke staze Nasfelda nalaze se u Austriji, a neke u Italiji, pa ćete tokom jednog zimovanja skijati u dve države.

 

Zabava na skijanju

Austrijsko skijalište Nasfeld skijaši popularno nazivaju i “lepim iznenađenjem” zato što su na ovom alpskom skijalištu staze pune iznenađenja za skijaše - ima puno drugačijih skijaških poligona i zanimljivih dodataka na stazama, pa je Nasfeld odlična destinacija i za mlade koji uživaju u zabavnom skijanju, a i za ljubitelje snoubordinga. Nafeld ima i snowpark koji obuhvata tri staze - Kicker, Rail i Beginner, a park je svake godine bogatiji za još neku atrakciju.

2018. godine u kvalitet infrastrukture skijaškog centra Nasfeld uloženo je 5 miliona evra, pa je ovaj ski-centar još kvalitetniji nego što je bio prethodnih godina. Najviše novca uloženo je u poboljšavanje kvaliteta skijaških staza, na tehnologiju pravljenja veštačkog snega, kao i na izgradnju novih dodatnih aktivnosti koje ovo mesto nudi.

 

Nassfeld ski-pass

Ski-pass na Nasfeldu može da se kupi za jedan ili više dana. Cene ski-passa drugačije su za decu - najniže, zatim mlade, seniore i odrasle - najviše. Takođe, cena skipasa zavisi od meseca u kome se odlučite za zimovanje i skijanje na Nasfeldu. Decembra i januara cene su najviše, a van sezone niže.

Cene su promenljiva kategorija, pa ne možemo da garantujemo ovakve, ali do sada je prosečna cena dnevnog skipasa iznosila oko 40 evra - zavisno od toga kojoj grupi pripadate i od kada planirate da skijate. Od 9 ujutru, od 10, 11, 12, cene su drugačije - što ranije tokom dana želite da počnete sa skijanjem, to će cena skipasa biti skuplja. U ovom ski centru postoji i mogućnost noćnog skijanja subotom, a cena skipasa je oko 8 evra.

 

Ski škole na Nasfeldu

Deca, početnici i oni koji se nakon dužeg perioda vraćaju skijanju biće zadovoljni časovima ski instruktora na Nasfeldu koje će im pomoći da steknu skijaške veštine i samopouzdanje.

Velika ski škola koja obuhvata ceo region nudi različite nivoe kurseva, a organizuje kako individualne, tako i grupne časove, pa ćete sigurno pronaći onaj pravi za vas ili mališana. Ski škola prima decu od njihovih najmlađih dana, a to je izuzetno olakšavajuća okolnost za one koji na Nasfeld dolaze sa decom. Dok roditelji skijaju, instruktori će učiti mališane njihovim prvim skijaškim koracima, pa je između ostalog, i ovo razlog zašto je Nasfeld savršena destinacija za porodično zimovanje.

Savršeno zimsko vreme garantuje najbolje skijaško iskustvo

Skijalište Nasfeld nalazi se na 600 - 2010m nadmorske visine, a ljubitelji zime i zimskih sportova obožavaju ovu destinaciju!

Tokom cele zimske sezone ski staze su garantovano pokrivene snegom, a prosečna temperatura tokom zimskih meseci u Nasfeldu je oko -1, 0c, zavisno od meseca (januar je najhladniji, ali temperatura nikad ne ide ispod -10). Svakako, ova temperatura je savršena za skijanje - nije previše hladno, a taman je toliko da garantovano sneg pokriva staze. Čak i ukoliko prirodni sneg ne napada dovoljno, Nasfeld ima najmodernije sisteme za izradu i održavanje veštačkog snega.

Takođe, puno je sunčanih dana - u poređenju sa ostalim skijalištima na severnim Alpima, sunce sije 100 sati duže, a nebo je skoro uvek vedro, nikad oblačno, što garantuje maksimalno skijaško uživanje. Sem ovoga, panoramski pogled u kom ćete tokom skijanja uživati ostavlja bez daha, a i vrlo je fotogeničan pa ne sumnjamo da ćete se sa zimovanja vratiti sa izuzetno lepim fotografijama.

 

Dodatne aktivnosti na Nasfeldu

Sem savršenog skijaškog iskustva koje Nasfeld u potpunosti pruža, ova destinacija turistički je razvijena, pa ćete na njoj naići i na odlične restorane, barove i SPA-centre.

Zimovanje na Nasfeldu će sigurno zadovoljiti sve vaše potrebe, a ukoliko ste upravo u potrazi za aranžmanom koji će vam odgovarati - Supernova ima odlične ponude za ovu destinaciju, ali i druge, pa ne sumnjamo da ćete kod nas pronaći aranžman koji će vam najviše odgovarati.