supernova logo

5
4
x
719
REZERVIŠI
Bari - Pulja

5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3*) – avionom Polazak: 19.septembar (povratak 23.septembar 2024)

 

Pulja je jedna od 20 pokrajina u Italiji. Nalazi se na jugoistoku zemlje i geografski bi mogla da se podeli na dve celine. Severni deo čini Bari, glavni grad regije i poluostrvo Gargano, dok je južni deo poznat po interesantnim gradićima kao što su Alberobelo, Polinjano, Leće. Bari je glavni grad ove pokrajine i deveti po veličini grad u Italiji, poznat je i kao grad Svetog Nikole čije se mošti nalaze u gradskoj katedrali. Pulja je poznata iz po slikovitom opisu “peta italijanske čizme”. Ime je dobila po drevnom narodu Apulima, koji su naseljavali ovo područje još pre starog Rima. Kao zemlja između dva mora, Jadranskog i Jonskog, ovo je izrazito pomorska oblast sa dugom obalom. Ovde su nastajale legende i stvarali se heroji, a svoje puteve ukrštali Grci, Rimljani, Iliri, Vizantinci i Arapi, čiji su se brodovi, ljudi, roba i kulture oduvek mešale i kretale između dve obale, između Zapada i Istoka. Pulja sa svojim prepoznatljivim belim gradićima, utvrđenjima, ravnom, nerazuđenom obalom i kristalno čistim morem predstavlja jedan od najinteresantnijih delova Italije, drugačiji po arhitekturi, neotkriven i zanimljiv.

 

1. dan (četvrtak, 19.septembar) BEOGRAD – BARI Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u 04:45h. Let za Bari kompanijom Air Serbia u 07:25h (let JU 490). Dolazak u 09:00h. Po sletanju u Bari, odlazak na panoramsko i pešačko razgledanje grada sa vodičem, Katedrala Sv. Sabinija, Bazilika Sv. Nikole, Normanski zamak Svevo, stari grad (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela, smeštaj u sobe.
Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan (petak, 20.septembar) BARI – POLINJANO – ALBEROBELO – OSTUNI – BARI Doručak. Fakultativni izlet do primorskog gradića Polinjano koji je 2016. godine proglašen za jednu od pet omiljenih destinacija za letovanje Italijana. Nastavak putovanja do Alberobela koji je poznat po tradicionalnim kućicama (truli) koje predstavaljaju jedan od najvećih vanvremenskih primera italijanske narodne arhitekture. Lokalni stanovnici su došli na ideju građenja Truli, jedinstvenih privremenih kuća građenih od kamena. Proces transformacije i oporavka, kao i originalnost rada, obezbedili su ovim građevinama priznanje Svetske baštine. Šetnja gradom sa vodičem, a nakon toga slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Ostuni - slikoviti, srednjovekovni grad koji je prepoznatljiv kao beli grad, čuveni La Città Bianca, koji svoj nadimak duguje beloj arhitekturi. Najviša tačka grada je katedrala, sagrađena u 15. veku, u stilu kasne gotike. Duh srednjeg veka oseća se u svakom uglu. Povratak u Bari. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (subota, 21.septembar) BARI – MATERA – ALTAMURA – BARI Doručak. Fakultativni izlet za Materu I Altamuru. Vožnja slikovitim krajem do gradića Matera koja je bio Evropska prestonica kulture 2019. godine, ovaj grad je postao poznat u Italiji po starom gradu Sasi di Matera (Kamenje Matere). Poseta starom gradu koji se zbog svojih karakteristika nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Današnji grad broji oko 60.000 stanovnika, a zanimljivo je da mnogi meštani žive u kućama svojih predaka koje su napravljene pre više od 9.000 godina. Zahvaljujući svom položaju, Matera je stari izgled sačuvala tokom vekova. Slobodno vreme. U povratku ka Bariju kratka poseta gradu Altamura, čuveni grad hleba. Razgledanje starog gradskog jezgra, kratko slobodno vreme. Povratak u Bari. Noćenje.
4. dan (nedelja, 22.septembar) BARI – LEĆE – OTRANTO – BARI Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet za Leće. Grad Leće, poznat i kao ”Firenca juga”, predstavlja jedan od najinteresantnijih gradova u Pulji zbog tipične arhitekture iz 17. veka. Grad je prepoznatljiv i po svom položaju – nalazi se na samoj peti Italijanske čizme. U gradu dominiraju remek dela antičke, srednjovekovne i barokne arhitekture. Panoramsko razgledanje istorijskog centra - Rimski amfiteatar iz 2. veka, crkva Sv. Marije na poznatom trgu Sv. Oronzo i crkva Sv. Krsta. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do grada Otranto. Otranto je najistočniji grad Italije i nalazi se na mestu gde se spajaju Jadransko i Jonsko more. Istorijski centar je okružen zidinama, a Katedrala Sv. Marije iz 12. veka, Aragonski zamak i crkva Sv. Petra su glavne znamenitosti grada. Slobodno vreme. Povratak u Bari. Noćenje.
5. dan (ponedeljak, 23.septembar) BARI – BEOGRAD Doručak. Napuštanje soba i odjava iz hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Direktan let za Beograd kompanijom Air Serbia (let JU 495) u 20:30h. Dolazak u Beograd u 22:10h.

 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI

POLAZAK

HOTEL

CENA PO OSOBI

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU

19.septembar

Hotel Moderno Residence

3*

719 €

220 €

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
• Aerodromske takse 55 € (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) • Avio prevoz na relaciji Beograd–Bari – Beograd kompanijom Air Serbia (redovna linija) • Transferi aerodrom–hotel–aerodrom • 4 noćenja sa doručkom • Usluge vodiča na srpskom jeziku • Troškovi organizacije putovanja.

 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
• Lokalna gradska tasa 2 eur po osobi po danu (plaća se na recepciji hotela) • Fakultativni izleti • Putno zdravstveno osiguranje.

 

FAKULTATIVNI IZLETI

Naziv Izleta

Cena za odraslu osobu

Cena za decu do 12 god.

Polinjano, Alberobelo i Ostuni

65

40

Matera i Altramura

65

40

Leće i Otranto

75

50

● Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 25 prijavljenih učesnika za realizaciju navedenih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.

 

SMEŠTAJ:
Hotel Moderno Residence 3*, www.residencemoderno.com
Hotel Moderno se nalazi u neposrednoj blizini centralne železničke stanice, na pešačkoj udaljenosti od starog gradskog jezgra. Od katedrale Svetog Nikole je udaljen nešto manje od 2 km. Modernog minimalističkog enterijera, hotel raspolaže superior sobama koje imaju kupatilo, fen, telefon, sef, wifi internet i balkon. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “BARI - PULJA“:
● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.
● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Viza se pribavlja u ambasadi Italije u Beogradu.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

 

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Organizator preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguranja koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.

 

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA
Organizator putovanja poseduje licencu OTP 113/2021, kategorija licence A, izdata 12.10.2021. godine od strane Registra turizma koji vodi Agencija za privredne registre R Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 400.000,00 EUR za slučaj insolventnosti i radi naknade štete po polisi osiguranja broj 470000057657 koja važi od 01.10.2023. do 01.10.2024. godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli., pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli..