supernova logo

★★★★
Europaplatz 613, A-8970 Schladming
450
500
sopstveni
polupansion
bazen, restoran, parking, porodične sobe, fitnes, spa i velnes, animacija, sef na recepciji
sef, tv, internet, mini-bar
Falkensteiner Hotel Schladming

Opis

Falkensteiner Hotel Schladming vešto kombinuje kontraste - opuštanje i aktivnost, modernu arhitekturu i alpske akcente, mir i avanturu.
Hotel poseduje 130 smeštajnih jedinica različitih struktura (sobe i apartmani), o toga su 3 sobe prilagođene potrebama osobama sa invaliditetom.

U hotelu su na raspolaganju Restoran "Steirer" sa raznim restoranskim prostorimapruža udobnost, uživanje i kulinarska raznolikost, "genießBAR" hotelski bar sa prostorom za čitanje, kaminom i salonom. A la carte u genießBAR-u je jedno od najboljih mesta za ishranu u Šladmingu.
- Restoran "Steirer" - Doručak od 7.00 do 10.30 ; Večera od 18.30 do 21.00 časova ;
- genießBAR od 10.30 do 24.00 ;
- genießBAR a la Carte od 10.30 do 21.00 časova (Navedena vremena su podložna promenama).

Bazeni, Wellness, fitnes:
Acqapura SPA kompleks koji se prostire na 1.500 m2, čine ge:
- Bazen i prostor za opuštanje: zatvoreni i otvoreni bazen sa đakuzi ležaljkama, 2 sobe za relaksaciju, infracrvene saune i grejane ležaljke, direktan pristup Acquapura SPA bašti;
- Fitnes i gimnastički prostor: najsavremenija oprema za trening i snagu, kardio zona sa trakama za trčanje, ergometrima i kros trenažerima, strunjačama, prostorija za jogu i vežbanje. Fitnes zona je dostupna za individualne treninge uz besplatni program aktivnosti hotela.
- Područje saunea: finska spoljna sauna, otvoreni topli bazen sa prostorom za odmor, bio-sauna, parna soba, hladni bazen i ledena fontana, panoramska soba za opuštanje sa planinskim senom, Acqua Relax, soba za relaksaciju sa vodenim krevetima.

Sastanci i događaji:
- 3 klimatizovane konferencijske sale sa dnevnim svetlom, svaka oko 43 m². Mogu se kombinovati u jednu veliku konferencijsku salu veličine oko 130 m², 1 sala za sastanke (24 m²).
- Kongresni konferencijski centar Šladming nalazi se odmah pored hotela. Poseduje dodatnu veliku salu (1.400 m²), 1 manju salu (280 m²) i četiri manje sale za sastanke (55-173 m²).

Ostalo:
- recepcija otvorena 24 sata,
- otvoreni parking bez nadzora,
- besplatan wi-fi dostupan u svim delovima odmarališta.
- kućni ljubimci dozvoljeni: EUR 25,- (bez hrane) na zahtev

Najvažnije o destinaciji:
Region Schladming-Dachstein je jedan od najimpresivnijih u Austriji. Visoki južni zid planine Dahštajn i planine Šladming Tauern sa druge strane posetiocima pružaju mogućnost da se penju i pešače, kao i da uživaju u odličnom skijanju i snowboardu.
Međutim, ponuda regiona je mnogo raznovrsnija nego što bi se pretpostavilo na prvi pogled.
Zima: Četiri skijaški međusobno povezane planine u Štajerskoj (Hauser Kaibling, Planai, Hochvurzen, Reiteralm) i nude od porodičnih lakih ski staza, do izazovnih crno ocenjenih staza za zahtevne skijaše, dečija skijališta, zabavne staze, sankaške staze (i danju i noću)...
Noćno skijanje i noćno sankanje na Hochvurzenu, skijaško trčanje (220 km savršeno uređenih ski staza), turno skijanje, planinarenje zimi ili na krpljama, vožnja saonicama, fatbiking, bavarski karling, airboarding na Reiteralmu, ... Šladming je deo austrijskog skijaškog područja Ski Amade.
Leto: Schladming-Dachstein SummerCard (brojni bonus popusti kao i besplatan ulaz na preko 100 atrakcija), glečer Dachstein (Sky Walk, viseći most, stepenice u ništavilo, Ledena palata), 300 čistih planinskih jezera i 100 impresivnih vodopada, 1.000 km obeleženih pešačke staze, 19 raznovrsnih vie ferrate i penjačkih tura, 930 km dobro označenih biciklističkih staza i ruta na svim nadmorskim visinama, biciklistički park na Planaju, 4 vrhunska golf kluba, rafting, kajak, kanjoning ture, planinski go.kart na Hochvurzen-u , Zipline iz Stoderzinkena, staze sa visećim konopcem (high rope courses ),…

Udaljenosti od hotela u km
- Železnička stanica: 1,4 km
- Aerodrom: Salcburg oko 89 km
- Aerodrom 2: Beč oko 298 km
- Aerodrom 3: Klagenfurt oko 183 km
- Autoput: A 10, Tauern Autobahn, Eben im Pongau
- Skijaška staza: 450 m
- Centar grada: 500 m

Putni pravac - dve opcije:
1. pravac: Beograd - Zagreb - Ljubljana - tunel Karavanke - Villach - Spittal - Flachau (isključenje sa autoputa A10, dalje još oko 26 km lokalnim putem) - Schladming
Udaljenost: oko 780km
2. pravac: Beograd - Zagreb - Maribor - Graz - Selzhtal (isključenje sa autoputa A9, dalje još oko 56 km lokalnim putem) - Liezen - Schladming
Udaljenost: oko 750km

Organizator putovanja poseduje licencu kategorije A - OTP br. 196/2021.