supernova logo

★★★★★
Trg Josifa Pančića 12, 36354 Kopaonik, Srbija
50
autobusom, sopstveni
noćenje sa doručkom
bazen, restoran, parking, internet, kućni ljubimci dozvoljeni, porodične sobe, spa i velnes
balkon, klima uređaj, tv, internet
Hotel Viceroy Kopaonik Mountain Resort

Opis

Viceroy Kopaonik - KADA ŽELIŠ ORIGINALNOST
Viceroy Kopaonik - VIZIJA ŠIKA I SOFISTICIRANOSTI

Hotel Viceroy Kopaonik Mountain Resort je savršen izbor za sve ljubitelje luksuznog i relax odmora na Kopaoniku. Rezervišite sobu u hotelu sa 5 zvezdica, sa vrhunskim sadržajima za opuštanje i zabavu. Hotel poseduje bazen, oogromnu spa zonu, i uz to je pet friendly. Proverite dostupnost apartmana i obezbedite boravak na vreme!

Luksuzni hotel Hotel Viceroy Kopaonik Mountain Resort 5* otvoren je sredinom juna 2021. godine, a samim tim možemo reći da je grupacija Viceroy debitovala u Evropi.

 

OPIS
Hotel Hotel Viceroy Kopaonik Mountain Resort prvi je luksuzni hotel na Kopaoniku sa pet zvezdica (5*) i pripada međunarodnom lancu hotela Viceroy Hotels and Resorts. Ovo je prvi objekat koji kompanija otvara u Evropi, a tek druga skijaška destinacija u okviru portfolija grupe.
Hotel poseduje 119 soba, od toga 66 king soba, 34 double queen i 19 apartmana.
Većina soba je sa balkonom i pogledom na planinu i staze.
Da uživaju u gastronomskim umećima vrhunskih kulinarskih majstora kao i ponudi pića iz celoga sveta, gostima će biti na raspolaganju tri restorana i dva bara (uključujući skijaški salon Apres) nudeći im dobrodošlicu da se opuste i prepuste.
Da ugođaj bude potpun gostima Viceroy Hotela Kopaonik na raspolaganju je Spa & Wellness centar sa šest masažnih soba, dva spoljna i jedan unutrašnji bazen, hamam, teretana i salon lepote.
KONGRESNI CENTAR Hotel Viceroy Kopaonik Mountain Resort poseduje dve sale za sastanke koje mogu da prime između 40 i 70 osoba i "boardroom" za 12 osoba idealan za privatne sastanke. Dve veće sale imaju prirodno svetlo, terase i pogled na planinu.
Naravno za skijaše tu je i moderno opremljena skijašnica i ski rental sa direktnim izlaskom na stazu, pa se ovaj ovjekat smatra SKI IN - SKI OUT hotelom.

 

POZICIJA
43°17'04.6"N 20°48'38.4"E (43.284618, 20.810662)
Hotel Viceroy Kopaonik Mountain Resort u Srbiji, idealno smešten u podnožju najvećeg planinskog venca u regionu.
U samom centru planinskog i ski centra Kopaonik, na mestu nekadašnjeg hotela Jugobanka.

 

DIZAJN
Luksuzni hotel inspirisan lokalnom planinskom arhitekturom

Hotel Viceroy Kopaonik je dizajniran od strane arhitekata kompanije WATG, a dopunjen detaljima Wimberley Interiors-a. Po njihovim rečima sve sobe i apartmani su zamišljeni i projektovani tako da budu topla utočišta savršena za opuštanje posle dana provedenog na padinama Kopaonika.

Arhitektura i dizajn hotela inspirisani su lokalnim stilom, koji se bazira na prirodnim lepotama i pejzažima Suvog rudišta te preovlađuju prirodne boje tamnog drveta kombinovane sa čistim belim detaljima, uz obilje prozora i otvorenih prostorija iz kojih se pruža spektakularan pogled na okolinu tj na prelepe vrhove Kopaonika. Kamene obloge na donjim spratovima "vezuju" zgradu za zemlju, spajajući je sa okolnim pejzažom.

Pažljivo dizajnirani detalji i pametna upotreba materijala garantuju lepo izrađen objekat koji poštuje narodnu tradiciju u arhitekturi i lokalno okruženje, ali takođe ima svoj sofisticiran, moderan i prepoznatljiv stil.

Možda je najlepši opis dizajna i arhikteture dala baš WATG kompanija:
"Hotel Viceroy Kopaonik je alpska avantura sa savremenim vibracijama zapadna koja donosi luksuz na srpske planine. U okruženju Nacionalnog parka, blagoslovljenog zapanjujućim vizurama, dizajn je vizija šika i sofisticiranosti bez napora. To je luksuzno i moderno zdanje koje istovremeno govori o brendu Viceroy i gostima koji cene originalnost"

 

VICEROY GROUP
Ova grupacija inače, ima hotele u Severnoj Americi, Meksiku, Abu Dabiju, Dubaiju i Istanbulu, a deo je Global Hotel Alliance (GHA) Discovery, jedinstvenog programa lojalnosti koji članovima nudi ekskluzivne povlastice i iskustva u više od 550 hotela na svetu.
Kako se Viceroy pozicionira kao lider na međunarodnom tržištu u ovoj kompaniji smatraju da će na Kopaonik doneti prepoznatljivu atmosferu i gostoprimljivost grupe i da će Viceroy Kopaonik elitnim gostima iz celog sveta ponuditi neočekivano planinsko iskustvo na ovoj živopisnoj destinaciji.
Viceroy Kopaonik Serbia rezultat je partnerstva Viceroy Hotel Group i KPI d.o.o. iz Beograda, privatne firme specijalizovane za nekretnine i investicije u centralnoj i istočnoj Evropi.

 

IZGRADNJA
2014 godine su počeli radovi na izgradnji novog, luksuznog hotela na Kopaoniku na mestu odmarališta bivše Jugobanke koje je srušeno u jesen 2012 godine.
Prema idejnom rešenju koje je tada predstavljeno, a koje je izradila jedna londonska projektantska kuća, planirana je izgradnja hotela sa dva nivoa pod zemljom, suterenom, prizemljem, dva sprata i tri potkrovlja.
Hotel ima i više od stotinu prostranih, luksuzno opremljenih soba i apartmana i biće dizajniran u već prepoznatljivom kopaoničkom stilu, ali sa pečatom Viceroy grupacije

Sadžaj hotela je upotpunio i Wellness i spa centar sa unutrašnjim i spoljnim bazenima, skijašnica i ski-rental, garaža kao i drugi poslovnog prostor.

Viceroy Kopaonik Serbia rezultat je partnerstva Viceroy Hotel Group i KPI d.o.o. iz Beograda, privatne firme specijalizovane za nekretnine i investicije u centralnoj i istočnoj Evropi.

 

Organizator putovanja poseduje licencu kategorije A - OTP br. 196/2021.