logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5808

Letovanje > Turska > FetijeFetije

Fetije letovanje pretvara u sasvim poseban doživljaj i zadovoljstvo, sudeći po iskustvima putnika, koji su već posetili ovo letovalište. Nekada značajna trgovačka luka, danas je sve prestižnije letovalište koje osvaja lepotom netaknute prirode i svojim peščano-šljunkovitim plažama. 

Letovalište je smešteno na 60 km od aerodroma Dalaman. Nalazi se južno od Marmarisa, a poseduje jednu od najlepših plaža na čitavoj turskoj obali. Izlazi na mesto susreta prelepih mora: Egejskog i Sredozemnog. Sem toga, mesto Fetije ponosi se i razvijenim turističkim potencijalima, te mnogobrojnim sadržajima koje nudi. 

Fetije letovanje - najlepše plaže Mediterana

Aranžman za letovanje Fetije najpopularnije je upravo zbog neverovatnih pejzaža sa plažama i morem, na koje niko ne ostaje ravnodušan. Na obali, 12 kilometra od centra grada nalai se Oludeniz - Plava laguna, zvanično najlepša i najslikanija plaža ovog dela Mediterana. 
Poznata je po svojim nijansama tirkizne i akvamarin plave boje vode. Plaža već godinama ima plavu zastavicu, i jako često se svrstava među 5 najboljih plaža na svetu, po oceni putnika i raznih putnih časopisa i emisija.

Fetije letovanje - znamenitosti i ostali sadržaji

Blizu grada Fetije se nalaze ostaci tvrđave koju su izgradili vitezovi sa Rodosa (15. vek).  U drevnim vremenima, Fetije su mesto koje je bilo poznato pod imenom Telemsos (na čijim ruševinama je izgrađeno ovo moderno letovalište). Grad je važio za centar proročanstva, bio je bogat i veoma kulturan tokom helenskog i rimskog perioda, o čemu svedoče mnogobrojne antičke ruševine. Telmesos je bio najvažniji grad Likije, a njegova istorija počinje u 5. veku pre nove ere.

Uz ovako dugu, burnu i zanimljivu istoriju, nema sumnje Fetije letovanje pretvaraju u mnogo više od uživanja na najlepšim plažama Mediterana. Na svakom koraku osetićete specifičnu orijentalnu atmosferu ovog mesta i uživaćete u ovom ambijentu. 

Velika i modernizovana marina, živopisni orijentalni bazari, zanatske radnje, brojni kafići i prodavnice, detalji su ovog turističkog grada. Noć u Fetijama znači dobar provod u nekoj od diskoteka, kafea ili restorana s muzikom za svačiji ukus ukrašenom zavodljivim trbušnim plesom.

Fetije hoteli

Fetije su i letovalište dobrog odmora u miru i tišini udobnih hotela i hotelskih kompleksa sa brojnim sadržajima za zabavu i relaksaciju. Hoteli Fetije letovanje pretvaraju u još bolji doživljaj, kako zbog velikog izbora koji Supernova nudi u aranžmanima , tako i zbog odlične usluge i sadržaja. 

Hoteli su uglavnom smešteni kraj same obale, a poseduju mnoge atraktivne sadržaje, bazene i izvrsnu uslugu. Sem prirodne lepote, koja u ovom mestu ne manjka, turiste privlače i povoljna klima, takve i cene, kao i ljubaznost lokalnog stanovništva.