supernova logo

Borovec - upoznajte najstariji ski centar u Bugarskoj

 

Borovec je ski centar u Bugarskoj koji se odlikuje, pre svega, odličnim skijaškim stazama, ali i velikom ponudom smeštaja, restorana i aktivnosti za razonodu koje ima u svom sklopu. Nema sumnje da, kao najstariji ski centar u Bugarskoj, Borovec skijanje pretvara u sasvim poseban doživljaj, te predstavlja sjajan izbor za zimovanje 2019. godine.

Borovec se nalazi na bugarskoj planini Rila, planini sa najvišim vrhom na Balkanu (Musala 2925 m.n.v.), a nadmorska visina samog grada Boroveca je 1350 m.n.v. U nastavku teksta temeljnije ćete upoznati ovaj odlični bugarski ski centar, te možda baš Borovec hoteli budu Vaše opredeljenje za smeštaj tokom odmora i skijanja 2019. godine.

 

Borovec skijanje za sve

Borovec su zvali Chamkoria do XX veka, a prvi je planinski resort ove vrste u Bugarskoj, a i na čitavom Balkanu. Kao najstariji balkanski ski centar i mesto sa dugom skijaškom tradicijom u kojoj je vreme provodila i bugarska aristorkratija XIX veka, ne čudi što i danas Borovec predstavlja izuzetnu skijašku i zimsku destinaciju, a i odličan je izbor za sve nivoe skijaša.

Borovec je među najvećim bugarskim ski centrima po dužini staza, ali i ponudi dodatnih sadržaja i uopšte razvijenosti ovog ski centra. S obzirom na to da je Borovec nadmorska visina 1350 metara, a da su Borovec hoteli naširoko poznati - ovo skijalište predstavlja savršen izbor za zimovanje i skijanje.
3 skijališta Boroveca

Ski centar Borovec deli se na 3 zone, a svaka od njih obuhvata različite staze, prostire se na drugačijim visinama i prilagođena je raznovrsnim nivoima skijaša.

 

#1 Sitnyakovo ski centar

Ovde se nalaze žičare Sitnjakovo Express i Martinovi barkaki, a cela zona pripada centralnom delu Boroveca, kome pripada i poznati Borevac hotel Rila. Ova zona prostire se na visini od 1350 m do 1780 m i prepoznatljiva je po 8 ski staza za noćno skijanje, kao i po freestyle parku koga mladi skijaši i snowboarderi obožavaju, a nalaze se u njenom sklopu!

 

#2 Yastrebetz ski centar

Ovaj ski centar, odnosno zona Boroveca, prostire se na visini od 1340 do 2370 m, a gondola kojom se stiže do njega nalazi se u neposrednoj blizini hotela Samokov.

 

#3 Markudjik ski centar

Ovo je centar koji se prostire na visini od 2144 m do 2560 m, a ima idealne uslove ekstremno skijanje, pošto visina snežnog pokrivača, u vrhu sezone, iznosi oko 2m.

Sve ukupno, Borovec ima 45 km staza najrazličitijih širina, dužina i nivoa, te je pogodan i za početnike, a i za profesionalne skijaše. Takođe, Borovec ima snow-parkove, poligone i ponudu noćnog skijanja, pa ga i mladi i snowboarderi obožavaju! Zbog ovoga Borovec često nazivaju skijalištem za sve!
Borovec ski pass

Za Borovec se, u odnosu na ostala vrhunska skijališta, može reći da ima povoljnu ponudu ski pass -ova, kao i ostalih ski usluga. Naravno, cena ski pass-a najviše zavisi od broja dana za koji Vam je potrebna, pa ukoliko se odlučite za Borovec zimovanje 2019, najviše će cena ski pass-a zavisiti od vremena koje ovde provedete, kao i od datuma za koji se odlučite.

Kao i svuda, i u Borovecu je cena ski pass-a najviša tokom same sezone, dok će nešto niža biti van centra sezone. Takođe, postoji mogućnost kupovine “ Borovec ski paketa 2019 “, koji sadrži ski pass, ski opremu, kao i ski depo (kompletno skijaško odelo i opremu).

 

Vremenski uslovi na Borovecu savrešeni za skijanje

Klima u Borovecu tokom zimskih dana savršena je za skijanje i ostale zimske sportove, kao i za zimovanje uopšte. Puno je padavina, a prosečna temperatura januara, najhladnijeg meseca, je oko 4° C. Ski sezona počinje sredinom decembra i završava se sredinom aprila, a Borovec ima odlične vremenske uslove za zimske sportove: alpsko skijanje, snowboarding, freestyle i mnoge druge.

Sa prelepim, zimskim i vrlo idiličnim pejzažima i pogledima, sunčanim, snežnim danima i 24 ski staze - zimovanje Borovec 2019. biće sjajno!.

 

Borovec smeštaj i dodatne aktivnosti

U Borovecu postoji velika ponuda smeštaja, kako u vidu hotela, tako i apartmana, pa nema sumnje da ćete za zimovanje na ovoj destinaciji pronaći smeštaj po Vašoj meri. U ponudi postoje mnogi luksuzni, ali i manje luksuzni smeštajni objekti, sa SPA centrima u sklopu hotela, ali i bez njih.

Takođe, ova destinacija bogata je barovima, restoranima sa odličnom kuhinjom, noćnim klubovima od kojih neki rade i celu noć, kao i sjajnim kafeima koji u ponudi imaju odlično kuvano vino i čajeve.

Borovec predstavlja odličnu, zimsku destinaciju za sve - od najmlađih pa do najstarijih - svako će u ovom ski centru pronaći ono što mu je potrebno! Borovec hoteli imaju sjajnu ponudu za proslavu Nove godine 2019, pa je ovaj ski centar odličan i za one koji su u potrazi za mestom na kome će proslaviti ovu posebnu noć, kao i za zimovanje 2019. godine uopšte. Vaše je da odaberete željeni smeštajni objekt na ovoj destinaciji, a mi ćemo se potruditi za sve ostalo!